Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:25, 19 maj 2017

Do góry
Shemsi napisał(a)
Poli, głupie pytanie. Ile miejsca zajmuje tak realnie gracek? Myślę nad nimi intensywnie

Weronik, byłam u Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:24, 19 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

u mnie w półcieniu
lezy i śmierdzi

Ha,ha dobrze, ze leży
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:23, 19 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Raczej żeby zapach nie dolatywał

To też Asiu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:23, 19 maj 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Nadal w temacie gnojówek: ustronne miejsce oznacza: ciche, żeby gnojówkom nic w fermentacji nie przeszkadzało, czy w cieniu/słońcu?

Martuś, może jeszcze muzyczkę puścimy naszym gnojówką aby miały miły klimat do fermentacji Najlepiej w cieni.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:21, 19 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Polinko

no u mnie tyle lało że wolę chwilowo podlewać
gnojówka u mnie się robi

Cześć Kami

Ciut zazdroszczę deszczu ale nie potężnych ulew U mnie podlewanie na dwa ogrody...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:20, 19 maj 2017

Do góry
kasia_w napisał(a)
Poli jakiż Ty masz piękny warzywnik!cegła szare skrzynie i ta ściana z roślinami! Marzenie moje Fotele równie urocze.A w ogóle taką nowoczesność doprawiona szczyptą starości to ja lubię

Ha, ha Kasiu Jak to dobrze, że jesteśmy różni
Wyobraż sobie, że mnie strasznie denerwuje ta ceglana ściana i jak tylko eM znajdzie czas na wymianę dachu to i ściana przejdzie remont
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:19, 19 maj 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Polinko, kawał roboty za Wami. Takie metamorfozy robią wrażenie. Wiem jak się walczy ze "starym" budownictwem, ale u mnie niestety wszystko idzie jak krew z nosa.
Z jaką częstotliwością pryskasz wywarem że skrzypu? Wczoraj opryskiwalam pierwszy raz- mam zamiar zrobić serię 3 dni z rzędu i powtórzyć lipcu czy sierpniu.
Na co stosuje się krwawnik? Bo nie mogę doczytac.

Reniu, stosowanie skrzypu pewnie zależy od tego na co ma zadziałać. Na pewno całkiem inna jest częstotliwość opysku prewencyjnego a innego na istniejącą chorobę. Ja stosowałam na bardzo zaniedbane Brabanty i jak dobrze pamiętam 3 razy co 5 dni. Ale po takie dokładne wytyczne trzeba iść do MAzana. Tak samo jak po opis działania krwawnika.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:15, 19 maj 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Witaj Polinko

Piękne metamorfozy, w odpowiednim momencie je dałaś, bo dzięki temu poznałam częściowo Twój ogród. Całego wątku jeszcze nie przeczytałam, a wiem, że jest tego warty, więc pomału nadrabiam. Czytam na bieżącą, oraz systematycznie od początku .
Zdjęcie ze stolikiem i świecami bardzo nastrojowe i romantyczne.

Kamilko, ,miło mi bardzo i dziękuję za tyle fajnych słów
Jeśli mogę coś zasugerować to polecam czytać ostatnie dwa lata-bezcenne porady Toszki i Mazana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:14, 19 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, nadrobilam. U Ciebie zawsze zostawiam sobie otwarty wątek i czytam całość.
Metamorfozy piękne. Garaż mnie urzekł. Pięknie teraz wszystko wygląda. Milo posiedzieć.
Czytam, ze trawy ruszyły. Moze Poli bylaby to dobra pora na przesadzanie, poki nie ma upałów?
Napiszę ci na pv.

Iwonko, bardzo dziękuję Wiesz, że ja u Ciebie też zawsze wszystko od deszki do deski mam przeczytane? Lubię jak właściciel wątku dużo pisze Uwielbiam czytać i dlatego uwielbiam ogrody gdzie można zatrzymać się na dłużej choć wiem jakie to jest czasochłonne dla piszącego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:12, 19 maj 2017

Do góry
agapant napisał(a)

Ja też wnioskuje o avatara z oczami, trafiłam do Ciebie bo zwrócił moją uwagę. Witam się, jestem pod wrażeniem, przeleciałam zdjęcia poczytam zimą.

Cześć Agnieszko
Avatar bardzo dziękuję ale jest przewidziany tylko na specjalne okazje
Ogródek z futrzakami i kamieniami 16:02, 19 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ewko, wszystkie roślinki jakie posadzisz, szczególnie te bidoki podlej korzonkiem Pomoże im się zadomowić i je wzmocni.

Zrobiło się ciepło, pilnuje wilgotnosci, mam nadzieję że dzadzą radę ☺
Nowocześnie z różAnką :D 11:54, 19 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Bylinówka...wrrry, zupełnie zielona w tym jestem
Aniu, jak tam Twój zielony nawóz? Rośnie?

ja też... ale coś robić trzeba żeby za rok było co przesadzać
gorczyce wstawiałam pare stron temu

Chaos oswajany 22:48, 18 maj 2017

Do góry
Weronik, tylko się cieszyć, że trafiłaś na takiego eMa co potrafi docenić wysiłek włożony w ogród Myslę, ze dużo dają też wspólne prace, u Was działania rodzinne to i może dzieciaczki załapią bakcyla ogrodowego Mój eM zarzucił mi dzisiaj, że jak tak dalej będę myśleć nad nowym pomysłem to jesień nas nastanie a On życzy sobie już teraz realizację...nie wiedziałam co odpowiedzieć Na szczęście dzisiaj rano rozrysowałam ostateczny projekt

Przechodząc do sprawy...Gdzie chcesz posadzisz Gracilimusy? To ma być szpaler czy pojedyńczy? Przed/za będą jakieś rośliny?

Coś jeszcze, coś więcej... 18:46, 18 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Czekam na spektakl czochowy

Było ich więcej - połowa gdzieś zniknęła... Jak widać nie są wieczne

Rok temu były o tej porze takie

I 26 maja

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:33, 18 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Cieszę się, że kulki ogarnięte i jak dobrze czuję- humor od razu też masz lepszy
Fajny pomysł na pomidorki A co będziesz siała do skrzyń?

Polinko jeszcze długa droga do ukończenia elewacji,ale mam nadzieję że nie będzie już takiego bałaganu!
Nie mam doświadczenia z uprawą w tunelu,no ale próby trwają...W skrzyniach mam posiane sałatę,rukolę,fasolkę szparagową ,rzodkiewkę,cebulę,koperek i dwie odmiany pomidorów np.black cherry
Masz rację troszkę poprawiło mi się samopoczucie.W jeden wolny dzień można dużo zdziałać a efekty zaczynają cieszyć
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:26, 18 maj 2017

Do góry
Aniu ja im muszę miejsce docelowe wymyślić, bo od zeszłego roku wsadzone byle do gruntu. Z góry wiedziałam, że tam zostać nie mogą ale nie wiedziałam gdzie.
Melduję też, że dzisiaj koniec elewacji, jutro już tylko godzinka "kosmetyki" Hip hip hurra!!!

PS. Nie na mnie czekała Twoja koleżanka...w ogóle...hmm...koleżanka będzie rozczarowana

Kamciu bardzo na to liczę. Doszlachtuję (lub uratuję) dwa pozostałe w tym tygodniu. Więcej dla nich zrobić nie mogę. Na tych wczorajszych niestety znalaząłm kilka "zaschniętych" pąków- chyba listnych, ale jednak zaschnięte...

Kasiu instrukcję obrazkową widziałam gdzieś na forum w zeszłym roku, ale gdzie? nie jestem w stanie sobie przypomnieć

HAniu, dobrze, że na pieniądze nie obstawiasz, bo wiesz....
Prace budowlane idą bardzo sprawnie- np. dzisiaj od 4.50 rano Panowie wczoraj pytali dwukrotnie, czy dzisiaj mogą zacząć przed 5....ja nie rozumiałam ich pytania, oni mojego bezproblemowego podejścia...o 4.50 zrozumiałam dlaczego pytali dwukrotnie

Polinka AniaCh to zdolna Bestyjka

Iwonko, no ja muszę dzielić marmelade (czy jakoś tak). Purple w większości mi wygniły zupełnie od stania pod wodą- nie ma mowy o dzieleniu- muszę uzupełnić wręcz.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:44, 18 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, siałaś własnoręcznie rozplenice?
Poli, siałam, dostałam nasionka od Karola z forum i się udało
Typografia ogrodu 07:59, 18 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pomysł ze zbiornikiem mega! Zaskoczyłaś nas Obstawiałam coś innego ale to by było zbyt logiczne na Twój ogród

Czy ten zbiornik ma również spełniać funkcję stawu kąpielowego?
nie da rady chyba bo musiałby być głęboki a wody gruntowe mamy wysoko. Raczej do moczenia nóg a jaki miała pomysł? Może skorzystam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:24, 18 maj 2017

Do góry
polinka napisał(a)

To prawda, wieczory mamy już piękne Cieplutko, bezwietrznie-jest świetnie.
Avatar tylko na specjalne okazje

Ja też wnioskuje o avatara z oczami, trafiłam do Ciebie bo zwrócił moją uwagę. Witam się, jestem pod wrażeniem, przeleciałam zdjęcia poczytam zimą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies