Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:15, 17 sie 2015

Do góry
różności

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:14, 17 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Tu się aż prosi o drzewa w tych kwadratach, nie uważasz?
A z czego są zrobione te donice? Fajnie wyglądają
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:13, 17 sie 2015

Do góry
hortensja wyhodowana z patyka )
świetnie wygląda z perovskią

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:11, 17 sie 2015

Do góry
pąki rozkwitają codziennie i od razu przekwitają... Codziennie obcinam nowe... i nie mam możliwości nacieszyć się nimi....
Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 21:11, 17 sie 2015

Do góry
Aby trawa ta ładnie się wybarwiała należy ją nawozić nawozem do pomidorów.

Hortensjada 21:09, 17 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Bożenko, jeśli znajdziesz chwilę, zajrzyj do mnie, proszę.
Mam hortensję której nikomu do tej pory nie udało się jej "nazwać"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=387#post_2

Jak dla mnie jest to Tardiva
Tutaj moja dla porównania

Przy okazji pokażę Levanę, która rośnie od strony ulicy ( te zwisające listki to efekt tylko niedoboru wody- już go skorygowałam W tle widać coś co było trawnikiem
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:09, 17 sie 2015

Do góry
ujednolicone hortensje

w zachodzącym, palącym słońcu - przy okazji widać leczenie Nigry, która nie wiem z jakiego powodu, ale zaczęła mocno żywicować w kilku miejscach jednocześnie. Dokonałam zabiegów i póki co nic się nie dzieje, tfu tfu...

Hortensjada 21:05, 17 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)

W tak ekstremalnych warunkach jakie panowały w ostatnich dniach w pełnym słońcu bez uszczerbku przeżyły Limelight, Vanille Fraise i Pinky Winky, o dziwo bez problemu Magical Moonlight i Diamantino - wymieniłam tylko odmiany najczęściej goszczące w naszych ogródkach

Najlepszym dowodem jest szpaler z Limelight ( pełna "patelnia cały dzień)
Tu się buja pod wpływem porywów wiatru

ale liscie sa osłonięte przez ogromne kwiatostany

u mnie sie przypaliły troche sundae fraise, chociaz slonce tylko ze 4h ale w samo poludnie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:04, 17 sie 2015

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:03, 17 sie 2015

Do góry
od razu tylko kilka zaległych fotek z ogródka w te upały nawet zdjęć nie chciało mi się robić... ... róże przekwitały niemal jak liliowce - w jeden dzień; po podlewaniu od razu pojawiały się nornice i krety....masakra...; rośliny schły mimo podlewania...
Dość narzekania, teraz fotki

Ogród tworzony z pasją 21:03, 17 sie 2015

Do góry
I moje rozchodniki, rozmnozone w tym roku na wiosne.
Malutki pod lasem 21:01, 17 sie 2015

Do góry
Wychodzę dziś z pracy i widzę po mojej stronie miasta ogromne chmury (a z domu do pracy mam 10 km). Dzwonię do M, a on mówi, że u nas ulewa No to pomyślałam, że jak przejdzie, to trzeba to wykorzystać, więc szybko do Obi, po lawendy, ziemie, później do szkółki po szmaragdy i korę. Udało mi się nawet tylko troszkę zmoknąć i wszystko kupić, a nawet więcej, bo w obi wzięłam okropnie wyglądającego brabanta z przeceny Wsadzę go obok dwóch innych zamiast miskanta, którego mam zamiar przesadzić na nową rabatkę

Powiększyłam rabatę, zrobiłam łagodny łuk, a powiem Wam, że było ciężko, bo Jaś mi bardzo pomagał Szmaragdy wsadzone, Anabelka kupiona w Wojsławicach też, 4 sztuki lawendy

Sorki za jakość zdjęć, ale już ciemno było, reszta może jutro
A na ostatnim zdjęciu w prawym dolnym rogu widać tą samą lawendę, którą kupiłam dziś, tylko sadzoną wiosną
Hortensjada 21:01, 17 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Na jakim stanowisku najlepiej czują się hortensje bukietowe?

W tak ekstremalnych warunkach jakie panowały w ostatnich dniach w pełnym słońcu bez uszczerbku przeżyły Limelight, Vanille Fraise i Pinky Winky, o dziwo bez problemu Magical Moonlight i Diamantino - wymieniłam tylko odmiany najczęściej goszczące w naszych ogródkach

Najlepszym dowodem jest szpaler z Limelight ( pełna "patelnia" cały dzień)
Tu się buja pod wpływem porywów wiatru
Ogród zapachów u Jasi 21:01, 17 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Jasiu tez zakładam ognista . przesunięcia roślin będą kosmetyczne ,bo z założenia miała być żółto niebieska ,ale ten nowy trend chwycił mnie na maxa .

Z moją ognistą jestem na etapie prób. Wszystko co mam zółte, pomarańczowe i czewone oraz trochę fioletu znalazło się na niej - a tych kolorów poza liliowcami mam mało. Będą w przyszłym roku na rabacie zmiany , ale nie przerobię jej na warzywnik (na razie )
coś ten Ludwig Helfert jest za różowy

jestem pod urokiem niskich dalii

Pozdrawiam Jasia
Ogród tworzony z pasją 21:00, 17 sie 2015

Do góry
obiecane zdjecia
(prosze nie zwracac uwagi na trawnik, jezeli tak nazwac go jwszcze mozna)
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:00, 17 sie 2015

Do góry
A to moje sadzonki rozchodnika w czerwcu były takie 26lipiec takie 15sierpień już spore sadzonki .Kasiu napisz czy fotki usunąć
Małymi kroczkami do celu... 20:54, 17 sie 2015

Do góry
a na sam koniec - taki gość dzisiaj do nas zawitał

Hortensjada 20:51, 17 sie 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Ach jak pieknie powzdycham kolejny raz i nie ostatni czy wszystkie hortki trzeba sznurowac?

Te o zbitych kwiatostanach wcześniej czy później zaczynają się przewieszać, zdecydowanym wyjątkiem jest Phantom i nieco podobna Mega Pearl. Jeśli krzew rośnie jako soliter to przewieszanie nawet ma swój urok, ale w większości przypadków lepiej zasznurować , choćby delikatnie, żeby nie psuć kształtu krzewu( ma to też duże znaczenie zwłaszcza po deszczu, kiedy kwiaty często kładą się nawet na ziemi, ma to później niekorzystne odbicie na ich wyglądzie)

A tu wspomniany Phantom ( kwiatostany olbrzymie ale delikatne, długość niektórych znacznie przekracza 40 cm), fotki robione dzisiaj przy zachmurzonym niebie ( niestety do tej godziny jeszcze nie kropi )

A to Mega Pearl ( o wyrażnie mniejszych ale mimo wszystko podobnych kwiatach)

A to zasznurowana Limelight, prezentuje się dzięki temu bardzo elegancko
Małymi kroczkami do celu... 20:49, 17 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies