Witam, bardzo Was proszę o pomoc w zidentyfikowaniu rośliny. Mam coraz więcej trawnika który wygląda właśnie jak na zdjęciu. Czy to chwast czy jakiś rodzaj trawy?
Po wyrwaniu wygląda jak na zdjęciu poniżej. Bardzo dziękuję za pomoc.
Ewo i Magdalenko dziękuję, dzisiaj mam jakiś zwariowany dzień, co kawałek latam do ogródka i robię fotki ( na szczęście się chmurzy więc może deszcz ostudzi moje emocje). Oczywiście w tym czasie makaron wylazł z garnka ( muszę powiedzieć, że jestem wybitnym przykładem antytalencia kulinarnego, cud, że moje dzieci (3) nie mają cech niedożywienia )
Kolejne moje "kąty"
I mój ulubiony dziurawiec kameleon ( przy okazji zauważyłam, że grzyb na nego wchodzi)
Pierwsze.
Od góry Ciocia Gosia (mła), Kasia Kindzia ,,Ogród z łezką, , Za nami Witek em Danusi,obok Agnieszka Kapibara ,,Drzewulcowo,, Ren 133,
Poniżej od lewej Bożenka Epodlas, Małgocha ,, Moje spełnione marzenie,,,Renia. Mariola Pani przyroda, Welka, Hania.
Drugie.
Panów na tyłach przepraszam ale poza Trzęsień emem Kasi ostatnim po prawej nie pamiętam.
Od lewej Ana Art, Luki, Gabrysia, Kasik,..., kawałek Bogdzia
Koło Danusiu po jej prawicy Hania,... Po lewicy Yola ,,Ogród z widokiem na jezioro,, , leży Gabrysia.
Hej,
tym razem narysowąłam tylko ta jedną rabatę, nie całą działkę.
Sa rośliny, których nie wiem jak się nazywają i nie wiem czy maja zostać tam gdzie są czy je poprzesadzać.Mam też 2 trawki, nie wiem jakie to.
Rosliny, których nie znam zamieszczam poniżej
nie wiem czy to trzemilina taka płoząca?
Te dziury to turkucie porobiły
powiem tak "jak w bajce" którą chce się cały czas oglądać.
Mam pytanko kupiłam hortensję białą lecz nieznam nazwy czy ziemia do iglaków będzie jej pasować bo nieznalazłam takiej do hortensji??
Chciałam jeszcze dodać ze to właśnie syn Pani Przyrody jest pomysolodawca i wykonawca upominku ktory łódzka grupa przygotowała dla naszej ogrodowiskowej szefowej. Nie widać upominku wyraźnie na zadnym zdjęciu ale to były ręcznie kute metalowe podpory do roślin w kształcie wazek, nieskromie napisze ze śliczne...
A nasza Nikita wymyśliła i wykonała te białe chusty z logo Ogrodowiska dla łódzkiej grupy, dzięki czemu wyróżniamy sie na fotkach. Brawo dla Magdy Nikity za pomysł i wykonanie !!!