Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:09, 15 sie 2015

Do góry
Aniu,obejrzałam fotki i serdecznie pozdrawiam jeżówkami z Twoich nasionek...zakwitła łąka kwiecia...wyszły dwie białe i kilkanaście w różnym odcieniu różu...bardzo mi się podobają.
Dolina pałaców i ogrodów 21:08, 15 sie 2015

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:08, 15 sie 2015

Do góry
AnnaB napisał(a)
JEST Cudnie widoki masz piękne tylko pogratulować.

Cześć, Aniu!
Widoki to właściwie nie moja zasługa
Założysz wątek?
Dla Ciebie moja ulubiona pelargonia różyczkowa.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:04, 15 sie 2015

Do góry
Pozdrawiam...i pokazuję floksa...od Ciebie.
Dolina pałaców i ogrodów 21:02, 15 sie 2015

Do góry
Na Dolnym Śląsku znajduje się przepiękne miejsce - jeszcze troszeczkę mało znane - ale warte zobaczenia.
To Dolina Pałaców i Ogrodów.
Jest to zgrupowanie przepięknych rezydencji, odrestaurowanych, większości z pięknymi ogrodami lub parkami. A wszystko to mieści się niedaleko Jeleniej Góry. Przeważnie w pałacach mieszczą się hotele, kompleksy spa lub restauracje. Ale to wcale nie przeszkadza aby odwiedzić te miejsca.
Chciałabym Was wszystkich zaprosić na małą wycieczkę.
Podejrzewam, że dla niektórych z Was będzie to zaskoczeniem, że nie trzeba jechać nad Loarę aby zwiedzić, może troszeczkę skromniejsze, ale równe zadbane, a często odbudowywane z totalnych gruzów pałace.

1. KLICZKÓW
Jest jednym z bardziej znanych tego typu miejsc . Kilkanaście lat temu został zakupiony przez wrocławską firmę i z totalnej ruiny przekształcony w centrum szkoleniowo-rekreacyjne. Wierzcie mi - to co zostało zrobione - zasługuje na duży szacunek. Miałam okazję być w tym pałacu jeszcze przed remontem - będąc na studiach. Tak więc widziałam, zarówno od zewnątrz jak i od środka - jak to wszystko wyglądało. Wykonano multum pracy, włożono bardzo duże pieniądze i sporo serca w to aby teraz pałac cieszył nasze oczy.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:01, 15 sie 2015

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,pokropiło u ciebie?U mnie susza straszna,wszystko pada,lanie z węża nie zastapi deszczu,a rachunki ogromne,woda w studni wyschła.
Małgosiu u m nie nic przez tydzień nawet nie porosiło, też woda lał się z węża... teraz w oddali słychać burczenie, może coś przyniesie

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 20:57, 15 sie 2015

Do góry
Jeszcze parę fotek
Po lewej sznurek wyznacza nową linię rabaty a puste miejsce po prawej czeka na nowe rośliny po usunięcie starego iglaka.

Hibiskusy chociaż młode ładnie kwitną

Rozplenica już ze szczotkami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 15 sie 2015

Do góry
Aga u Ciebie ciut pomoczyło a ja nie wiedziałam czy do domu wrócę.Drzewa w lesie połamane, droga cała w liściach, igliwiu, gałęziach. Miejscami asfaltu nie było widać, jakby ktoś zielony dywan rozłożył... Nad Miliczem przeszła potężna wichura, eM bał się, że graby połamie, bramę nam wyrwało-dobrze, że eM był w domu...

W ogrodzie tradycyjnie jak w tamtym roku hortensje położone

Liczę, że w tym roku po "Irenkowym cięciu" nie będzie powtórki z tamtego roku i hortki się podniosą. Niestety w lipcu 2014 miałam podobną ulewę i hortensje do końca sezonu były oklapnięte.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:57, 15 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a hortensje ogrodowe masz w słońcu ?
Ja swoje posadziłam w takim miejscu ze słońce jest mniej wiecej od 13-14 Prawie do końca dnia i nie wiem czy tak mogą zostać...
Kasiu tak się złożyło, że w tym słonecznym miejscu rośnie już około 20 lat, ale nidy nie było problemu z usychającymi kwiatkami i listkami z powodu zbytniego nasłonecznienia, dopiero od dwu czy trzech lat kiedy są suche i i słoneczne dni dni cierpi inne też mam posadzone tak jak ty ale też im słońce doskwiera, trudno, muszą sobie dać radę
pozdrawiam

Hana75 napisał(a)
Witaj Aniu, sąsiadko... pięknie, kolorowo jest w Twoim ogrodzie. Czytałam, że zacieniasz hortensje ogrodowe - jak to robisz?
W tym roku (4 lata od posadzenia) zakwitła mi hortensja ogrodowa. Tak się z niej cieszyłam, niestety ostatnie upały ją wyczerpały. Nie wiem czy się zregeneruje.
Pozdrawiam
Hania
Haniu dlatego staram się robić im cień, rozwieszam dość wysoko płachty na tyczkach, żeby osłoniły całkowicie krzew, mają cień ale temperatury to nie obniża

zawsze to jakaś osłona

a o swoją swoję nie martw, na pewno się odrodzi, chociaż straci kwiaty
miło mi że zaglądasz
pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:50, 15 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Jak masz tlo, to wywalaj, po co dublowac.
Tu w takim polcieniu rosna i patrz, jak im dobrze

Ja półcień tylko na froncie będę miała, ale za to tam świerk pijak rośnie i non-stop podlewać trzeba...ale na pewno je posadzę...i definitywnie ograniczam hosty....może nie pod limkami, ale na pewno w każdym innym miejscu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:47, 15 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Na tarasie fajnie trawy rosna, zalewalam je, gnily, teraz nie podlewam i odzyly

Irenko myślę,że ciut deszczu rośliny dostaną i do normy ogród wróci...a Ty sobie posiedź na tym tarasie i odpocznij. Taras super, ja bym całe popołudnia tam spędzała z książką....buziaki
Przyjazny ogród 20:45, 15 sie 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Już są i zaraz je założę.
Bokkonia, weronia ... pancerne, takich szukam, choć z samymi pancernymi ogrodu tworzyć się nie da, będzie nudno, to też planuje wiercenie studni, bo obecnie oszczędnie podlewam z licznika, a tak nie lubię.
Trawa się nie przejmuję, bo i tak będzie na nowo zakładana po skończeniu prac na rabatach. Pozdrawiam

Nie mam nowych zdjęć z ogródka, tak więc lotosowo w ramkę ujęte. Wszystkim upał przeszkadza, a tym roślinom nie, czują się jak w naturalnej krainie.
Z mojej pracy w Arboretum

Ehh cudny widok
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 20:44, 15 sie 2015

Do góry
Takie jeszcze widoczki

Tutaj po przekwitnięciu szałwi będą zmiany

W cieniu - zacieniona 20:42, 15 sie 2015

Do góry
Hayes S.- kwiatostany układają się w prostokąty i kwadraty.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 15 sie 2015

Do góry
Rzekomy Carex Ice Cream ... w całej okazałości

Kwadraty z czarnej kostki mają u mnie po 1m, to tak aby zidentyfikowac jego rozmiar

I tegoroczny Evergold, widac że jest ciut bardziej żółty, ale w realu nie widac róznicy zwłaszcza w słońcu

W cieniu - zacieniona 20:40, 15 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Pięknie pokazujesz swój ogród . A u nas kurki też są tylko, że suszone
...miło,że zaglądasz...
W cieniu - zacieniona 20:38, 15 sie 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Bogusiu u Ciebie jak zawsze prześliczne widoki
Szkoda,że mnie nie słyszysz jak oglądam Twoje zdjęcia...co chwila wzdycham...Oooochhh ...Achhhh.....Jakie cudne....Wszystkie roślinki piękne,zadbane

ps.Gdzie takie piękne grzybki nazbierałaś ?
...kurki nad jeziorem...ale jest mało...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 15 sie 2015

Do góry
Wspomniany wczoraj pierwszoroczny krzak munstead wood pokazuje na co go stać, gdy jego starsza siostra chwilowo zbiera siły do kolejnego pączkowania

A Falstaff zaczyna, ach caluteńki rok na niego czekałam i się nei zawiodłam. Drugi krzak na palącym słońcu jeszcze nie kwitł. A ten jest ukryty za gracillimusem i rośnie w prosie
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 20:38, 15 sie 2015

Do góry
Moja tegoroczna rabata bukszpanowo-berberysowa ma się dobrze.Stipa ładnie się rozrasta a w planie jest dosadzenie białych tulipanów i białego przetacznika no i oczywiście kora.

Czas upałów znoszę tylko dlatego że nad tarasem mam takiego Dławisza.Nie jest to idealna roślina bo cały rok śmieci teraz już po silniejszym wietrze mam jesień na tarasie.
W cieniu - zacieniona 20:37, 15 sie 2015

Do góry
wiunia napisał(a)
Przpiękne foty!!! Ogród ukwiecony jak w bajce!!!
Pozdrawiam Bogusiu!
Wiuniu...odpozdrawiam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies