Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały
17:35, 03 cze 2023
Rozważałam coś przy końcu rabaty lipowej. Z tym, że na tej prawie obok - tam gdzie stelaże grabowe byłaby ścianka wodna lub coś podobnego i nie wiem czy takie zakończenie ciekawym drzewem nie odciągnęłoby uwagi. Muszę poczytać jeszcze o osiach widokowych itp. Wstępnie już trochę ozdób/małej architektury jako pomysły (Piny na Pintereście głównie) sobie zebrałam. Mam też prowizoryczny plan co gdzie umieścić.
Edit: na płasko czasem cieżko coś zobaczyć. Może to pomoże.

Czyli po lewo i po prawo ekrany (graby i lipy na stelażu). Przy nich średniej wysokości żywopłot (laurowiśnia?). Przed nimi krzewy/byliny (może m.in. hortensje?). Na prawej stronie rabaty grabowej ścianka wodna plus z tylu za nią tyci wyższa ścianka z tego samego materiału i słupy z drewna (gruba kantówka) 3 sztuki rożnej wysokości pomalowane farbą.
Rabata z lipami - na jej końcu powtórzenie słupów drewnianych malowanych i rownież średniej wysokości żywopłot. W jej prawym brzegu nam ujęcie wody - wieko od dużego zbiornika na deszczówkę, będzie trzeba jakoś sensownie je zakryć z zapewnionym dostępem.
Na końcu brzozowej w rogu połączenie hamaka/bujaka/ i ławki w stelażu z drewna o tym samym kolorze co słupów. Podwójna pergola z drewna i płyty te same co ścieżka w przedogródku, po których przejdzie się na dalszą część działki.