Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 23:42, 17 lip 2015

Do góry
Ewo jak się nazywa ta jeżówka?

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:41, 17 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I niemiłe odkrycie. Żółknie kulka. Może podeschła, sucho ostatnio mocno było. Podlałam ją z odżywką do bukszpanów, zresztą wszystkie podlałam siłą rozpędu.

Biedny bukszpanek pewnie się poprawi
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:40, 17 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I kwiatkowo buszowo

no super busz Ci się Ewcia udał pięknie różyczki na baczność wszystkie razem boskie a to ciemne na ostatnim to co to śliczne kwiat jak cynie ja nie mam w tym roku posadziłam w miejsce corocznych cynii jeżówki Buziole zostawiam To słoneczko to jeżówka mam takie chyba jak ty
Skąpana w słońcu 23:40, 17 lip 2015

Do góry
Część jeżówek już ładnie kwitnie, inne dopiero zaczynają

Ogród w Puszczykowie 23:38, 17 lip 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
w warzywniku
dojrzewają pomidorki

Red Pear czy Yellow Pear?

I karczochy chyba jedziemy na tych samych inspiracjach Kasi B. Niestety karczochy zasuszyłam na etapie kiełkowania...

Zgapiłam od Ciebie żywokost. Na szczęście trafiłam na znajomej łące i mam już w ogrodzie. No, nie jest taki ekskluzywny, tylko nasz krajowy, ale ma nadzieję, że właściwości podobne

Różanka z ostróżkami... WOW! najlepsza rabata jaką widziałam w tym roku!!!
Rododendronowy ogród II. 23:38, 17 lip 2015

Do góry
Bożenka w ucho dostanie za tego papierosa .....
ech....
gdyby tak więcej czasu było..... musimy to Bożenka powtórzyć.
Kiedyś będzie tu ogród 23:34, 17 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Ale zdjęcia
aż miło popatrzeć
na wszystkie potffforki

Agatko dzięki wielkie. Potfffforków troszkę jest u mnie, ale stopniowo staram się je okiełznać. Zobaczymy jakie będą efekty.

Kasya napisał(a)
ta twoja ze zdjecia to hameln ?

pokaz swoja stipę

Kasiu to zwykła rozplenica, czysty gatunek, żadna odmiana. Kępa ma 5 lat, raz była brana z niej duża sadzonka.

O której stipy prosisz zdjęcie? Tej cudooownej co dostałam od Toszki (zdjęcie poniżej) czy tej co siałam z kupnych nasion?

bartek_luberda napisał(a)
Ale mąż będzie ucieszony z wpisów Miłego wieczoru U nas cudnie cieplutko

Beatko wszystkie zachwyty nad altanką naprawdę w pełni zasłużone. Taki eMuś to skarb. Mojemu jakbym kazała chałupę zburzyć i postawić nową to byłby zachwycony. Ale wykończeniówka czy inna dłubanina to nie jego działka. Jak już baaardzo przycisnę to zrobi, z wielkim gadaniem. Choć miewa przypływy miłości...
Jak więcej błędów nie popełnić...... 23:34, 17 lip 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Gdzie nie pójdę dzisiaj to fajnie z ławką
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:32, 17 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.

W rajskim też miałam Alba Rosę nawet 3 krzewy i byłam z niej bardzo zadowolona sama się dziwię gdzie ja to mieszczę obejrzałam ogród z relacji Bogdzi i już nie mogę się doczekać Mai, żeby wszystko dokładnie obejrzeć buziole
Skąpana w słońcu 23:29, 17 lip 2015

Do góry

Ja to tak sobie myslę, że nie mozna ich nie kochać
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:28, 17 lip 2015

Do góry
Ma też śliczne te czarnawe cienie na płatkach, no i pięknie sztywno rośnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 17 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

bardzo lubie ogrodowe w takim kolorze
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:26, 17 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

a propos tych kocimiętek to która jest która, ja kupiłam jedną sadzonkę tej wolkers low i mam zamiar ją w przyszłym roku na wiosnę podzielić /chytra jestem/ czy ona szybko się rozrasta?
ja mam kocimiętkę jakąś starą odmianę niską co przycinam nawet 3 razy jak się łysa w środku zrobi a te wysokie tez się tnie??

pozdrawiam

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

monteverde napisał(a)
Renia dzięki za zdjęcia z ogrodu Alinki z przyjemnością obejrzałam jej piękności

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

babka napisał(a)
Ogród Aliny widziany okiem Reni bardzo mi się podoba Fantastycznie bogaty ogród no i zdjęcia pierwsza liga (jak zawsze ) Mimo wielkiego nasłonecznienia udało Ci się pięknie obfocić kompozycje roślin. Młody - słodziak

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

Sebek napisał(a)
Reniu - dziękujemy my za świeżą porcję zdjęć Są przepiękne, jak ogród Aliny

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Urszulla napisał(a)
zawsze fantastyczne róże pod budynkiem widzę w tym roku szaleją, edenka rewelacyjna i królowa szwedzka taka delikatna, nie wiedziałam że pachnie.

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

Kasya napisał(a)

a moze bedziesz mi mogła pomoc z identyfikacją miskantów ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/580-miskant-miscanthus?page=28#post_0

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

malkul napisał(a)
oj Alinko, zazdraszczam baaardzzooo, kocham góry!

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

Viola napisał(a)
Ojej, ale się zestresowałam, że przegapiłam nowy wątek . Ale 20 stron szybko nadrobię, popatrzę na piękne widoki, żeby mieć cudowne sny

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

Ozz napisał(a)
Alina - czyżby Karkonosze? Mój małż pochodzi z tamtych rejonów, są przecudnie obłędne Aaaa i jest szlak pałaców i ogrodów w dolinie jelenio-górskiej jakby co część obiektów nawet kiedyś na rowerze zwiedziłam

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

Pszczelarnia napisał(a)
Alina, zapomniałam o łupku - musisz przyjechać.

Błagam zrób jakieś zdjęcia tyłów - tam panuje cudowny klimat, the best.

Czy Ty swoją New Dawn w tym miejscu masz jakoś upiętą?

Podpory leżakują u siostry na razie. Jak je wstawić do powojników teraz? Chyba dopiero wiosną? Spróbować jakoś teraz?

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

Bogdzia napisał(a)
Alinko z M dzieki serdeczne za tak niespodziewana goscne , jedno mi sie tylko nie podobało że za krótko u Was bylismy, chetnie bym jeszcze choc troszke pobyła w Waszym ogrodzie i sympatycznym towarzystwie ale nie ma co narzekac bo wykonałysmy 200% zaplanowanego zwiedzania. Może kiedys pogadamy więcej . Buziaki ślę .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

07_Rene napisał(a)
Ja też dziękuję, że dzieki Tobie mogłam porzeszyć "horyzonty" i poznać ciekawych ludzi z pasją.
Im dłużej Cię znam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetna kobita z Ciebie... i ogrodniczka też oczywiście

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziękowania poparte fotami mile widziane he he he.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

Nikita napisał(a)
Alinko, bardzo się cieszę, że mogłyśmy się znowu zobaczyć. I bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę i oczywiście za trawkę (śliczna jest). Ogród masz cudny!!! Mam nadzieję na kolejne spotkanie (może u Ani) ! Buziaki przesyłam.

Zbyszku, Urszulko, dla Was wszystko - na relacje zdjęciową zapraszam do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=279#post_1

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:24, 17 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Papa Meilland, piękna róża, pachnąca

Barbara ma podobne atłasowe płatki, tylko inny ksztalt kwiatu
sliczna
Ogrodowa symfonia 23:23, 17 lip 2015

Do góry
Witajcie Dziewczyny Trochę mnie nie było.
Zakupy powyżej to jeżówki: Milkshake, Green Jewel, Supreme Cantaloupe, Daydream, Cinnamon Cupcake , żurawki: Delta Dawn i krwawnik pospolity Red Velvet. I oczywiście gratisik : skalnica Peter Pan?

Niestety - żadna roślina jeszcze nie została posadzona.

Kilka wcześniejszych fotek mojego małego bałaganu ogrodowego

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 17 lip 2015

Do góry
Skąpana w słońcu 23:20, 17 lip 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:15, 17 lip 2015

Do góry
Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

A liliowce przekwitają . I niech sobie idą , bo Claire Austin trafi do Golden Celebration i rabata ma się lekko rozbielić a nie żółcić.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:13, 17 lip 2015

Do góry
Papa Meilland, piękna róża, pachnąca

Larissa

Old Port

Eden Rose

goździk Chianti

jarzmianka
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:12, 17 lip 2015

Do góry
marcin_stempniewski napisał(a)

Zależy z jakiej części zeszłorocznej wyrosły nowe pędy.

Niskie białe kwiaty wyrastają z zeszłorocznych pędów które wiosną przycięłam, ich łodygi są dość cienkie.
Zielone wysokie są na pędach które w tym roku wybiły od korzenia, są grube, mocne i sztywne.
To zupełnie odwrotnie niż myślałam, wydawało mi się że to te starsze będą grubsze i mocniejsze.
Dziękuję Marcinie! Dobrze jest się dowiedzieć czegoś od bardziej doświadczonych.
Czy to tak działa, że im więcej starych pędów wytnę przy samej ziemi wiosną tym więcej młodych grubych wybije od korzenia, czy wycinanie przy ziemi nie jest konieczne a od korzenia odbije to co ma odbić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies