Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wiunia 08:31, 01 sie 2015

Jolu w jakiej odległości między sobą sadziłaś brzozy? Muszę przymierzyć się do wyliczenia ile u mnie sie zmieści w tym moim malusim ogródeczku
Trochę mnie przeraża fakt wszędobylskich liści jesienią brzózki to takie śmieciuszki jednak, choć ma to swój urok Ciągle myślę...
jolka 08:43, 01 sie 2015

Wioletka, ja mam brzozy co 245 cm Przemierzyłam długość całej rabaty i podzieliłam na równe kawałki. No i tak mi wyszło Masz rację, będą liście jesienią, ale ja lubię te drżące żółte listeczki na brzozach. Poza tym wiesz, u mnie taki wygwizdów jest, że może mi liście wywieje z ogrodu
jolka 18:05, 01 sie 2015

Jakbyśmy zrobili konkurs na rabatę jarmarczną, miałabym duże szanse Jeżówki wciąż bardziej.. pełniej .. kolorowiej Od ostrej czerwieni, przez róże, pomarańcze,łososie, zółcie, kremy..

I co tu robić?? Mówią, że od przybytku głowa nie boli, a jednak
Marzenaka 22:41, 01 sie 2015

Jola, dajesz czadu z tym swoim ogrodem pięknie jest, cudownie. Też mam brzozy u siebie ( tylko trzy) ale już myślę, co pod nimi podsadzić. Widziałaś może w szkółce Miskanty Morning Light jak swoje trawy kupowałaś? Miałam jednego i go podzieliłam ale jedna część mi się nie przyjęła i muszę dokupić.
iwka 22:45, 01 sie 2015

Jola Twoja jarmarczna jest piękna, poprzesadzaj sobie kolorami w inne miejsca, jak Ci nie pasi taka róznorodność na jednej rabacie, zresztą Ty wiesz najlepiej jak zrobić
jolka 22:48, 01 sie 2015

Marzenka, ML widziałam w Gołkowicach Dolnych, Szkółka Mróz, traw full!! A powiem Ci, że ja durnota też początkowo kupiłam te moje variegatusy w takiej ilości, by je na pół podzielić przed posadzeniem. Dobrze, że mi M. ten pomysł z głowy wybił, i pojechaliśmy jeszcze raz dokupić Tak więc tym razem nic nie dzieliłam. I dobrze, bo efekt jest od razu a poza tym 30 stopni ma być, więc osłabione pewnie by padły.

A propos ML.. mój dzielnie towarzyszy hortensjom

Żeby nie było, że mam wszędzie kolorowe jarmarki
jolka 22:53, 01 sie 2015

iwka napisał(a)
Jola Twoja jarmarczna jest piękna, poprzesadzaj sobie kolorami w inne miejsca, jak Ci nie pasi taka róznorodność na jednej rabacie, zresztą Ty wiesz najlepiej jak zrobić

Chyba zacznę od wyeksmitowania moich ulubionych różowych w jakieś jedno miejsce
choć od wczoraj moje najulubieńsze to green eyes

jona 22:55, 01 sie 2015

Może przed jeżówkami zmień obwódkę na coś zielonego? Wtedy obwódka, trawy i żywopłot będą ramą dla kolorowych jeżówek. W takim układzie powstanie problem wyglądu rabaty wiosną wczesnym latem, bo będzie dość monotonna.
jolka 23:02, 01 sie 2015

jona napisał(a)
Może przed jeżówkami zmień obwódkę na coś zielonego? Wtedy obwódka, trawy i żywopłot będą ramą dla kolorowych jeżówek. W takim układzie powstanie problem wyglądu rabaty wiosną wczesnym latem, bo będzie dość monotonna.

Właśnie Joasia, może to jest jakiś pomysł! Pójść w zielone przynajmniej po obwódce, a najlepiej w zimozielone. A dla Ciebie jeżóweczka kremowa taka

jolka 23:09, 01 sie 2015

Moją uwagę absorbuje teraz nowa rabata - brzozowa. Ale prawda jest taka, że to jest czas hortensji.
Zatem z życzeniami dobrej nocy - limki w roli głównej