Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:47, 01 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie zobaczyć dzieciaczki kofane Ucałuj je od cioci Zasuwasz z robotą że poznać ogrodu nie mogę Przetacznik bym wycięła bo zarazę rozniosą.
Buziaki

Czyli jednak wyciąć. Dzięki Gosiaczku, myślami Cię chyba ściągnęłam . Poczekaj aż róże przyjdą , już nie mogę się doczekać . Gosiaczku dzieciaki wycałowane .
AgataBC 21:49, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)

Agatka mogę je zostawić, tylko tak sobie myślę czy inne roślinki mi się od nich jakoś nie pozarażają? Na pysznogłówce też ciut mam (nawet ona złapała pierwsza), ale na niej to pikuś i Target sobie radzi. Nawet mój kasztanowiec ma mączniaka, jak co roku zresztą. Mam coraz większą chęć się go pozbyć. Ładny jest tylko przez ok 2 tygodnie jak kwitnie, a potem łapią się go choróbska różne i straszy.

Więc dla bezpieczeństwa lepiej usuń.

Mojego kasztanowca też bym się pozbyła chętnie bo tylko z nim robota.. ale czekam aż mi się cierpliwość wyczerpie.
malkul 21:50, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)

Bożenko mam dwa takie Kwiatuszki

znam oba te kwiatuszki cudne grzeczne aniołki
Katkak 21:52, 01 sie 2015

U mnie ogród mały, a jak powiedziałam Mała Mi - w małych ogrodach nie ma miejsca na drzewa, które są ładne przez dwa tygodnie. Powinny być w nich drzewa, które są piękne przez cały rok. Mój wybór padł na brzozę Gracilis (zgapiona od Ani właśnie ). Mus kupić w październiku .
malgorzata_s... 21:58, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)

Czyli jednak wyciąć. Dzięki Gosiaczku, myślami Cię chyba ściągnęłam . Poczekaj aż róże przyjdą , już nie mogę się doczekać . Gosiaczku dzieciaki wycałowane .

Luki 22:14, 01 sie 2015

Przetacznik koniecznie ściąć, teraz już nic z nim nie zrobisz. Wiosną odbije, a w przyszłym roku dokładnie obserwować. Jak pojawią się pierwsze plamki na liściach to do razu oberwać i opryskać. Też mam problem z mączniakiem, ale co zrobić, takie to nasze ogrodniczkowanie
monteverde 22:15, 01 sie 2015

Kasia fajne masz dziecioki a co do mączniaka, to ja bym ścięła najniżej jak się da, bo w tym roku i tak z niego nic nie będzie
Katkak 22:50, 01 sie 2015

Łukasz, Aniu dzięki wielkie. Tak więc zrobię. Ciachnę go jak najniżej i tyle. Na szczęście mam jeszcze ślicznego Red Fox, który właśnie zaczyna kwitnąć .
Karol99 22:59, 01 sie 2015

Katkak napisał(a)

Doniu pracuję szybciutko, bo uwijać się muszę. Z czasem jest ciężko więc zasuwam jak się da . Dziś udało mi się usunąć darń, także spod huśtawki . Miejsce na różyczki już czeka. Mają przyjść w przyszłym tygodniu . Na boku huśtawki jeszcze tylko trzeba drabinkę dorobić dla róży pnącej.

Ale będzie pięknie. A róże jakiego koloru zamówiłas?
Katkak 23:08, 01 sie 2015

Karol wszystkie będą różowe, ale w różnych odcieniach różu. Najjaśniejsza będzie pnąca Eden Rose, trochę ciemniejsza rabatowa Pomponella i najciemniejsza angielska William Shakespeare.