Sprawdzenie pH gleby, gleba do badania i w zal. od wyników:
Nawóz normalna dawka i lanie wody, koszenie dwa razy w tygodniu. Biednie jest jakoś, zagłodzony, łaciaty i słabowity.
Rosa 'Weg der Sinne'. Mam 7 sztuk. Na tej rabacie posadziłam także różę 'Minerva'o cudnym zapachu i peonie 'Sarah Bernhardt - kilka szt o bladoróżowym kolorze.
Różne odcienie szałwii, są też odcienie niebieskiego, dużo niebieskiego jest tutaj, przeważa ciemnoniebieski.
Siedziałam na ławce i patrzyłam na to, co zrobiłam. Skończyłam rabatę na froncie, postawiłam szyld Ogrodowisko Patrzę i chłonę kolory. Zapachy, struktury...lekkość jest. Topiary są. Ptaki są. Podwyższona rabata jest.
Nie ma trawnika, ale Avant się popsuł...nie ma czym przerobić płaszczyzny trawnika.
Należy wbić pod ukosem krótkie kołki i przymocować taśmą nisko, około metr od podłoża, aby umocować świerk do gruntu. Silny wiatr na pewno je przewróci.
Ziemią posypać najpierw co po całości, przegrabić wachlarzem, potem nasiona tam gdzie mniej zielonego i znowu przegrabić lewą stroną grabi i wymieszać nasiona z ziemią. Uwałować lub podlać.
Danuś jak miło Cię widzieć w moich skromnych progach. Też spróbuję rekiew zakotwiczyć w oczku, tylko niech jeszcze troszkę urośnie. Jest podobno bardzo, bardzo zdroea.
Gardenarium - Wielkie dzięki! To ma być 2 odmiany: Diabolo i Dart`s Gold, co 70cm, grupami po 5 na przemian.
Pytam, bo niby zaleca się 50cm od ogrodzenia, a u nas byłoby 25cm i z drugiej strony po 25cm koniec skarpki -czy korzenie nie będą wychodzić na wierzch?
Nie wiem jakie tendencje mają ich korzenie...