Spoko pytaj do woli...
Tak to zwykły cis pospolity a żeby zobaczyć że się nadaje taki pojedyńczy okaz na stożek to musi mieć ponad 70 cm wysokości.Pisząc nadaje to mam na myśli w miarę szybki efekt bo niby z każdego zwykłego cisa można zrobić formę ale chodzi o czas.
Renia , napisałam że ściełam trawy te które wcześniej startują. Miskanty, rozplenice i carexy jeszcze czekają.
Werbena ścięta, wypuszcza zielone liście od dołu , znaczy że żyje.Na 29 str.masz zdjęcie werbeny.
Raczej ta wersja ale te stożki chcesz tak jeden obok drugiego? czy może któryś wysunąć do przodu? Te kulki na pniu po lewo ok ale przed nimi dałabym kulki ze 3szt pośrodku rh i ze dwie kulki przed stożkami. Wyższe trawy za kulkami na pniu.
Dziś przeglądalam swoje ogrodowe notatki i okazalo się, ze w 2015 i 2016 w dniach 27 i 28 luty cięłam pierwsze trawy. Więc w sumie wszystko w odpowednim czasie
Reniu jeden jest trochę uboższy (właśnie ten przy świerku od wschodu)... ogólnie pryskam na przędziorka, ale jak byłam w ciąży odpuściłam aby nie wdychać chemii i trochę załatwiły mi z jednej strony, ale póki co nie wygląda źle poza tym leje dużo wody do środka (podobno przędziorki nie lubią wilgoci) głownie po upalnym dniu, przy ścianie mocno w kość dostają tu rośliny zwłaszcza od południa ale też conici, rodka, wszystko mocno leję ze zbiornika z deszczówką, aby miały troche wytchnienia
zmierzyłam conici ten najmniejszy ma 1,20, ten drugi 1,30
stożkowe cisy też poszły do mierzenia - mają troszkę wiecej niż Ci wcześniej podałam 1,40m