Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

leon60 18:08, 01 mar 2017

Moja ścianka już hula
bacowa 06:20, 02 mar 2017

ren133 napisał(a)

Ewuniu
A z miscantami i rozplenicami nie trzeba troszkę jeszcze poczekać?
A ścięłaś już werbenę? skąd wiesz, że żyje?

Renia , napisałam że ściełam trawy te które wcześniej startują. Miskanty, rozplenice i carexy jeszcze czekają.
Werbena ścięta, wypuszcza zielone liście od dołu , znaczy że żyje.Na 29 str.masz zdjęcie werbeny.
bacowa 06:34, 02 mar 2017

Aniaaa napisał(a)
Jak długo masz hosty na tej rabacie?
Masz tam nawadnianie?

Ania, na tej rabacie nie ma nawadniania, nigdzie w ogrodzie go nie mam.
Hosty na tej rabacie są od początku ogrodu,jakieś 15 lat.Ale niektóre egzemplarze są bardzo stare, mają ok 30 lat, (przywiozłam je z poprzedniego ogrodu).Hosty to rośliny długowieczne, lubie je bardzo, ale kolekcjonerką nie jestem.
bacowa 06:46, 02 mar 2017

AgataP napisał(a)

Ja ciachałam werbenę, u mnie zielone gałązki od dołu więc żyje

Na 29 str. . pokazałam jak werbena wygląda u mnie.
Wczoraj czyściłam bylinówkę i jestem zaskoczona jak dużo bylin już startuje. Wystarczyło kilka ciepłych dni.

Czyszczenie bylinówki u mnie to wielkie wyzwanie umysłowe hi, hi . Co ja się wczoraj namyślałam co , gdzie poprzesadzałam, co jesienią dosadziłam .Kurcze, dobrze że zdjęcia od czasu do czasu cyknę w sezonie , to przynajmniej wiem co , gdzie rośnie .
bacowa 06:54, 02 mar 2017

Kamila,Anula, Teresa, Asia, ścianka i mnie się podoba, ale.... jest na płycie szamba i czasami lepiej do niej nie podchodzić z wiadomych względów. Szambo różami nie pachnie
bacowa 07:01, 02 mar 2017

Tak wygląda z dalszej perspektywy, zbiornik wodny i te płytki brązowe zakrywają płyte szamba. Widać czarny kominek , to odpowietrzenie szamba.

bacowa 07:08, 02 mar 2017

leon60 napisał(a)
Moja ścianka już hula

Czytałam , czytałam i pozazdrościłam
bacowa 07:14, 02 mar 2017

eee_taam napisał(a)
swietne nasadzenia przy ścianie wodnej .......i ognisko swietne ....chyba odgapie pomysł wkopania blachy ale dokad moge robic ognisko za tujami ...to jakoś mi niespieszno z tym u siebie.

a ognisko potrzebne .....bo duzo odpadu z ogrodu jest do palenia co sie na kompst nie nadaje...zwłaszcza roże.

Lubie palić ognisko w ogrodzie, masz rację że jest sporo odpadów w ogrodzie do palenia.
Kiedyś siedziałam przy ognisku i oparłam nogi o tą blachę. Podeszwy od butów zostały na blasze , ponieważ ona strasznie się nagrzewa od ogniska.
Iwk4 07:31, 02 mar 2017

Ta ścianka pięknie wygląda z tarasu.
Można zapomnieć, ze kawa stygnie i się na nią gapić bez końca
Ewa, masz swietne wyczucie co do nasadzeń. Oprawa roslinna wkoło jest bajkowa.
A hosty zestawione z hortensjami, brzozami i kolorowymi zurawkamibardzo mi się podobają.
Wczoraj pozazdroscilam ci tej scianki. Obie rowno planowalysmy budowe. Ja nadal pozostalam z nią na papierze.
bdan 08:57, 02 mar 2017

Ewo piekny ogród. Budujące jest to, że skoro Ty ogarniasz 50 ar, to ja muszę moje 22ar też jakoś ogarnąć.
Chciałam korzystając z okazji podpytać o bez czarny Eva. Czy go przycinasz, a jeżeli tak to w jakich terminach i czy kosmetycznie, czy bardziej drastycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies