Ja też jestem zadowolona z efektu jaki dało obranie tej ściany z tynku, bardzo lubię ceły
Jeszcze mam kilka zdjęć, wąski, mały fragment przy chodniczku na wjazd mojej siostry (ten plac za naszymi thujami). Zrobiłam tam sobie rabatkę żurawkową
Ogólny widok na środkowy pas nasadzeń
A tu jestem w szoku jak pięknie rozrosły się gracillimusy Uwielbiam je!
No uczy... Ja to wszystko wiem, ale mam czasem tylko takie chwilowe zwątpienia. Zazwyczaj zaczynam się frustrować jak nie zrealizuje zakresu prac jaki sobie zaplanuje Chyba zbyt wiele chciałabym na raz
Mam już np. metasekwoje U mnie na razie jest problem z brakiem ogrodzenia i nie mogę sadzić wszystkich roslin, które bym chciała. Mam już przetestowane co lubią sarny, a czego nie jedzą
Przez dużą działkę mogę sobie pozwolić na dziką jeżynę... Jej owoce to smak mojego dzieciństwa...
Mam też bezkolcową, ale owoców jeszcze nie jadłam. Pierwsze dopiero dojrzewają.
Spóźnione??? Ja nie obchodzę ani imienin ani urodzin, ani świąt.. bo te wszystkie imprezy wymagają stania przy garach ... a tam mnie nie ma.. przecież królowa nie gotuje
Wiec doceniam, że Wy pamiętacie... bo to wyczyn jak ugotowanie obiadu np dla 6 osób.
Ja zatrzymuję się w ogrodzie jak mam gości.. a tak to zawsze jest coś do zrobienia.. ja mam zaległości w moim ogrodzie z datą na początek czerwca.. co wcale nie jest tak źle ...
Pół kulek przycięte , a pół nie I t ona froncie.. reprezentacja
Foto oczywiście ot tej ładnej strony Czosnki wyciepałam..
Foto w cieniu to kolor przekłamany.. w realu jest bardziej bursztynowy??
I pomarańczowe pełne też dają czadu.. ale z aparatem do nich nie doszłam.. przesadziłam tamaryszka na potrzeby telewizji i mi teraz zasłania liliowce..
Tak ogólnie to stwierdzam, że ogród jak się rozrośnie to się robi brzydki...
Takie chaszcze