Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:18, 12 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ewo mnie również było miło Cię poznac. Dobrze ze miałam te liliowce dla Ciebie bo pewnie inaczej bym Cię przy tej ilosci nowych osób nie zapamiętała i przy okazji Iwonki równiez. Mam nadzieje ze beda dobrze rosły.

Bogdziu, żebym wcześniej wiedziała o tych liliowcach, to bym je szybko rozmnożyła
Cieszę się, że cię poznałam, chociaż dla mnie, to tak, jakbym cię znała wcześniej. Wszyscy cię kochają, jesteś wspaniała, ciepła, taka pogodna. Zdrówka kochana ci życzę i mam nadzieję kiedyś odwiedzić cię w twoim ogrodzie. Wracając z Ewą mówiłyśmy sobie, że jeszcze twój ogród chciałybyśmy kiedyś zobaczyć. Buziaki dla Ciebie i mężusia
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:17, 12 lip 2015

Do góry
Dodaję zdjęcia do mojego pytania, bo teraz zorientowałam się, że ich wcześniej nie załączyłam.
Skąpana w słońcu 21:16, 12 lip 2015

Do góry
Meringue

Vanilla Cupake

Czarna malina, nie jeżyna

Caribbean Green

Tu, na razie jest chwastowisko, ale będzie... 21:12, 12 lip 2015

Do góry
HANNYA33 napisał(a)
A to moje cisy hicksii

Witaj Piotr, trafiłam z wątku Nicol , za cisami . Fajne sadzonki. Możesz napisać na priv skąd i w jakiej cenie były

Jeśli chodzi o chwasty w trawniku, próbowałeś jakiegoś oprysku na chwasty w trawniku? Bofix, chwastox, mniszek? Z koniczyną na pewno dają radę. Sporo chwastów niszczą.
Od podstaw ogródek kreta. 21:11, 12 lip 2015

Do góry

Zasłonić skłądowisko, albo zabudować drzwiami.

Tuje są za rzadko chyba. długo czekać aż stworzą szczelną ścianę zasłaniającą dom sąsiada i tym sposobem ogród nie ma tła, a ty prywatności.

Spod ściany wywalić pieńki z doniczkami
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:10, 12 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Kasiu, bardzo mi miło, że Cie poznałam na spotkaniu

Pozdrawiam serdecznie

Aniu- ja tez się bardzo cieszę. Takich pogodnych ludzi można spotkać tylko wśród ludzi wrażliwych na piękno, a ich w naszej "grupie" nie brakuje. Do spotkania na kolejnym zlocie
Skąpana w słońcu 21:05, 12 lip 2015

Do góry

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:04, 12 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
]
Dissectum oraz pave dave też tworzą piękną kombinację

Cudna ta kombinacja- jednak te kloniki postrzępione najpiękniejsze są...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:04, 12 lip 2015

Do góry
Hortensja dark angel
Od podstaw ogródek kreta. 21:03, 12 lip 2015

Do góry
Na samej górze tło z pęcherznic spowoduje że zarośnie, zasłoni cała górkę, lepiej było zrobić odstęp od murów, zasłonić je wysokimi iglakami, a tak będzie widać nieotynkowane mury

Niepotrzebna jest ta wysepka okrągła, wprowadza zamęt w tym miejscu, do niczego nie jest "doklejona".

Wzdłuż tui wykrój trawę, połóż węża lub sznurek, wytycz rabatę i przekop lub zdejmij ten trawnik, będziesz miał miejsce do sadzenia a tak, tańczysz z kosiarką pomiędzy tujami.

Rododendronowy ogród II. 20:58, 12 lip 2015

Do góry
Bożenko fajnie, że mogłyśsmy się znowu spotkać, szkoda tylko że tak mało było czasu na pogaduchy, mam trochę niedosyt...
pozdrowionka

miłe chwile powitania

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:58, 12 lip 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Kwiaty o poranku

Rozumiem, że to Phantom ? Wielkie ma kwiatostany. Ja ma wsadzone 3 szt w grupie - M. chciał żeby od razu było dużo . Mam nadzieję, że się rozszaleje . Chciałabym, żeby dorastał do okna - rośnie pod oknem w rogu rabaty z trawami i bukszpanami. Będę w takim razie ciut wyżej go ciąć.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:56, 12 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A dzisiaj miałam Gościa Ania była w okolicy i wpadła na chwilkę

Oczywiście gadałyśmy i fotek tylko tyle

ale super gośćpozdrawiam dwie
super ogrodniczki
Od podstaw ogródek kreta. 20:55, 12 lip 2015

Do góry
Witam.
Jestem tu nowy i poczytalem troche, co mnie sklonilo do zalozenia watku.
Wyglada na to, ze bedziecie w stanie mnie pociagnac za reke w zalozeniu wlasnego zakatka.
Sprawa jest dla mnie dosc trudna, bo doswiadczenia u mnie brak. Oprocz kilku przypadkowo posadzonych tuj i innych roslinek, nigdy nie zakladalem ogrodu z tak zwanym zamyslem.
Czesc ogrodu ktory chce zagospodarowac byla nieuzytkiem.
Rosly tam tylko chwasty i w rogu byl usytuowany stary garaz, w ktorym i wokol ktorego walaly sie kawalki starych blach i drewna.

Zaczalem od odgrodzenia sie od sasiadow kilka lat temu i posadzilem rzad tuj, oraz 2 szczepione brzozy centralnie przed oknami, bo bardzo je lubie.

Po kilku latach tujki troche podrosly:

Przyszedl w koncu czas na pozbycie sie garazu i zagospodarowanie rogu ogrodu.
Zrobilem z pocietych podkladow kolejowych palisade i wysmarowalem sciany garazy masa bitumiczna w celu zabezpieczenia ich przed wilgocia.
Palisade osadzilem w ziemi na zaprawe betonowa, zeby mi ziemia jej nie wypchnela.

Kolejny krok to nasypanie ziemi.
Przez 3 dni wozilem taczkami ziemie.

Porobilem tez progi z podkladow kolejowych i osadzilem w ziemi kilka pocietych pniakow, zeby sie ziemia nie obsuwala.
Narazie zasadzilem 3 drzewka- klona i pare wierzb.
Ogrod jest od strony poludniowej, wiec bede musial ostroznie dobierac rozlinki, zeby mialy dogodne warunki.

Mysl jest taka, zeby na szczycie posadzic tlo z pecherznic, kilka cisow pospolitych, moze jakiegos perukowca.
Nizej mam zamiar posadzic trzmieliny i tawuly, a jak drzewka podrosna to w ich cieniu kilka funkii.
Zurawki zapelnia dolna pulke z kilkoma niskopiennymi iglakami dla rozbicia monotonii.

Ciag dalszy nastapi.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:54, 12 lip 2015

Do góry
Kukliku miałam Cię wyściskać od Katki i Cię nie poznałam buuuu
Pytałam czy jesteś ale chyba tych co Cię nie znają Ściskam więc wirtualnie w imieniu KasiNiestety nie z każdym udało się pogadać

Skąpana w słońcu 20:53, 12 lip 2015

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:53, 12 lip 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu kupiłam tojeść orszelinowata, krwawnicę, jedną hostę, różyczkę, hortensję bukietowa Silver Dollar, flokasa o pięknym niebieskim kolorze i czerwony krwawnik. Floks i krwawnik po drodze został w ogrodzie córki

Fajne zakupy na tojeść uważaj bo się korzeniami rozrasta, u mnie rośnie w garnkua jaka róża? Dollar rośnie do 1,5m a jaka hosta?
Mój 4 arowy azyl... 20:52, 12 lip 2015

Do góry
Basiu cieszę się z naszego spotkania roślinki zagospodarowane, niech rosną i przypominają miłe chwile spotkania w pięknym ogrodzie
pozdrawiam

Ogród Eli 20:51, 12 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Hej Eluś Cudne widoczki Żurawki też mam spalone na amen

niestety takie uroki upałów

widoczek z dalsza na budynek gospodarczy i garaż
Do raju daleko - u Ewy 20:48, 12 lip 2015

Do góry
Ewuś cieszę się że cię poznałam może kiedyś dane nam będzie spotkać się na wybrzeżu i posmakuję twojej nalewki
pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies