Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 19:33, 17 cze 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:32, 17 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Dziękuję za wyczerpujące informacje Oglądałam taki sam jak Twój. Ostatecznie wybrałam 3 komorowy, też plastikowy.Trawą ściółkuję tuje, tak że problem trawy odpada. Wczesniej posypywałam ją bakteriami i też ładnie się kompostowała, bez smordu. Teraz chcę kompostownik głównie ze względu na własne potrzeby. KUpno dobrej ziemi graniczy z cudem, w ogrodniczym. Plus szkoda mi wyrzucać rzeczy, które można przerobić

Ja do tuj, choinek nie dojdę Wejdę tam dopiero jak zetnę byliny ..

Bakterie dawałam też.. ale u mnie z 10 arów trawnika (na żyznej ziemi) mam co 5 dni ok 8-10 wielkich worów (tych największych do kupienia. Bakterie się poddawały, a nie miałam czym tego przekładać..
Jak likwidowałam te ustorjstwo ze śmierdzącą gnojówką , pełna ślimaków, much i blle .. to nikt za żadne pieniądze nie chciał mi tego zlikwidować.. musiałam sama kilka metrów sześciennych przewalić i zutylizować.. (mąż nie mógł z powodów zdrowotnych) Do tej pory na samą myśl mam odruch wymiotny..

Nie lubisz czerwonego i żółtego.. to wstawię perukowca

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:32, 17 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie jesteś osamotniona..
Dzisiejsza żabka... może to królewicz. i nie trzeba będzie już tak zapychać 7 dni w tygodniu???

Szybko całuj, i biegnij do mnie swoje naparstnice zobaczyć, bo piękne są
Ogród z łezką II 19:31, 17 cze 2015

Do góry
Dzisiaj już będą róże NN, ale jeszcze najpierw kończący swoje kwitnienie Alchymist...i znowu myślę o odkurzaczu ogrodowym, do szału mnie doprowadzają te miliony lecących płatków..

Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:29, 17 cze 2015

Do góry
Średniaki - przed cisami I maluszki I jeżówka - już, już.
Aniu, wszystkie dzieci zdrowo rosną, pozdrawiają mamę Buziaki

Mam marzenie 19:29, 17 cze 2015

Do góry
Kilka zdjęć z sobotnich zakupów na giełdzie ogrodniczej z ulicy Giełdowej w Łodzi. Polecam wizytę na tej giełdzie, tyle że trzeba rano wstać - najlepiej być na 5 rano, handlujący zwijają się o 8 . Ceny konkurencyjne, ale rośliny ogrodowe raczej kupuje się na palety (po kilkanaście sztuk): lawenda - 12 sztuk 40 zł, carex (frosted curls?) - 3 zł/szt.

I takie tam moje zauroczenia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:28, 17 cze 2015

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:27, 17 cze 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:25, 17 cze 2015

Do góry
I róże NN z żeleżniakami

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:24, 17 cze 2015

Do góry
Właśnie jem michę zielska ze swojego ogrodu.. kukam na forum.. stwierdziłam, że przechodzimy na dwa dania dziennie z zielska Bo rośnie szybko.. misz masz.. ogórki, szczypior, rzodkiewka, sałata , mieszanki zielska (mieszanka fitenss niedobra), rukola, i takie tam.. To nasza kolacja z obiadem...

No to lecimy z fotkami.. zaraz muszę służbowo wypad zrobić..
Róże NN - te ulubione.. na nowej miejscówce podobają się jeszcze bardziej..

Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:22, 17 cze 2015

Do góry
Oto moje zaadaptowane naparstnice - "dostanięte" od Ani Małej Mi. Dostałam kilkanaście, prawie wszystkie kwitną, nawet taka malutka co ledwo z ziemi wystaje postanowiła pączek sobie zrobić i chyba też pokaże jakiś kolorek Aniu, patrz i podziwiaj bo to Twoje dzieciaczki

To te największe - przed tujami.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:16, 17 cze 2015

Do góry
chelll napisał(a)

Wciąz podglądam i się uczę, zgapiam, motywuję do pracy, która i tak dla mnie jest ucieczką od codziennych trosk. Szkoda, że niewielu rozumie fakt, że pracując w ogrodzie można odpoczywać. Wciąż słyszę pytania, kiedy odpoczywasz?

Nie jesteś osamotniona..
Dzisiejsza żabka... może to królewicz. i nie trzeba będzie już tak zapychać 7 dni w tygodniu???
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:15, 17 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Busz różany rewelacyjny i ławka też fajna, jednak w małych ogrodach brakuje takich miejsc..Nawozisz swój busz różany? Słcuhaj, a pokaż kompostownik? W koncu mogę swój zrobić, bo mam ogrodzenie i dziki nie wejdą, a z tego szczęścia nie wiem na jaki się zdecydować. Pamietam jak miałam jedna skrzynie, to szybko mi się zapełniła..

W poprzednim warzywniku miałam dwie ogromne skrzynie..
Po przeniesienie szklarni i zmianie lokalizacji warzywnika.. kompostownik mam plastykowy. Taki na podręczne chwasty i to co w domu odpada z zielonego.Trawy nie kompostuję, bo potem śmierdzi jak cholera. Mam gęsto obsadzone, wiec zielsko mi nie rośnie jak głupie. Nie wrzucam do kompostownika upierdliwych chwastów, chwastów z nasionami, niczego co ma oznaki choroby, nie wrzucam bylin ścinanych jesienią, ani wiosną, bo też mogą zimować jakieś grzyby. Naci po ogókach i pomidorach też nie kompostuję. I u mnie plaga ślimorów.. uwielbiają siedzieć w kompoście, i tam ich nie wytępię..
Płacę za śmieci, w tym mam odbiór masy zielonej na kompostownię. Muszę tylko sama to dostarczyć na punkt zbiórki.. który mam 2 km od siebie.
Mam taki kompostownik i dwie małe skrzynki drewniane. Wrzucam tam to co się nie przesiało wiosną.
Zresztą nie mam czasu na zabawę w kompost i na przerzucanie..

Trawy z koszenia mam tyle, że z jednego koszenia zapchałabym 2 takie kompostowniki Tylko trawa się nie nadaje do kompostownia. Można suszyć, grabić i wrzucać.. tylko kiedy ???
A tak miast oma z mojego dobra kompost na zieleń miejską.. nic się nie marnuje A zieleń mamy w mieście ładną.

Zrobię foto to pokażę.
W tym roku wybrałam kilka taczek ziemi, na podręczne sadzenie wystarczyło.

Znalazłam foto

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 19:15, 17 cze 2015

Do góry
Chyba popryskam jak bedzie miala mszyce...dzisiaj bardziej mi sie podoba

Pomysł na ogród 19:07, 17 cze 2015

Do góry
dzisiejsze - już lepsze zdjęcia hodowlanego przedszkola

jutro je porozsadzam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:03, 17 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
o kurcze ale front!!! ales sobie to super obmysliła kolon i bukszpany...czosneczki suszki...lał ...światowo!

busz rózany tez mi się bardzo podoba ...ciekawe ile czasu minie żeby u moja nowa rabatka się zagęscila i nie była plewnikiem.

Szybko O ile nie przyjdzie zima stulecia

Ku pokrzepieniu serc
rok założenia 2012 czerwiec.. posiałam szałwie trójbarwne by nie było pusto

2013 czerwiec

2014 czerwiec.. musiałam ponad metr poszerzyć rabatę bo się zrobiło ciasno..

A w tym pasuje poszerzyć o kolejny metr..
2015

Typografia ogrodu 18:43, 17 cze 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Śliczne dzięki

cd (z góry)

Ogólnie wymaga to duzo ciężkiej pracy - trzeba zdjąć nadmiar ziemi, zabezpieczyc jakoś (u nas deskami) przd osuwaniem to co pozostało, wymurować, wykończyć mury, wsypać ziemie z powrotem - i najprzyjemniejsze obsadzic. ale u nas się sprawdza. Sam gabion może faktycznie trochę ciężko wyglądać, ale z samych zdjęć trudno mi ocenic wysokości u Ciebie - może nie byłoby go aż tak duzo?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:35, 17 cze 2015

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:27, 17 cze 2015

Do góry
Bardzo lubię ten twój widoczek, tylko jak pomyślę ile lat trzeba czekać .....

Tommeliza cudowna, jedna wielka, różowa kula. Wysoka ona jest?

Co to za roślinka?
Ogród z łezką II 18:23, 17 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Znalazłam jeszcze moje róże na służbowym komputerze w 2012 roku...potem wkleję zdjęcie obecne, ale to mam na domowym kompie...aż się uśmiechnęłam...

Edit. I aktualne zdjęcie

Dzieki za nazwy powojników.

Jak zobaczyłam zdjęcie z różami to zapytam - sama to plewisz, czy masz służbe tzn ogrodnika pielacza?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies