Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 14:01, 24 lip 2015

Do góry
Przy jodle rośnie anabell. W zeszłym roku miała 3 gałązki na krzyż. Ciągle chodzi mi po głowie, by w plecach jodły podsadzić wkoło więcej anabellek (tak może 3 sztuki) i zrobić półkole z bukszpanu na rabacie i wypełnić biało - zieloną hostą ?

Dobrze kombinuję z tym podsadzeniem jodły? Teraz mam tam hosty, ale trochę to płaskie jest. To półkole na prostej rabacie nawiązałoby do koła w kostce, które zostać musi
Makowo na Kociewiu 14:01, 24 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Przed chwilą przeszła nad Makowem burza z silnym deszczem, bardzo się ciesze deszczem.
Obcięłam wczoraj szałwię i poczyściłam róże. Postawiliśmy skrzynię na zioła (tata mi ją zrobił)- obfocę jak ją wypełnię i obsadzę.
kilka fotek z wczorajszego Makowa, Hortensjowa

Ale ładnie.
Rabaty wyczyszczone na błysk.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:00, 24 lip 2015

Do góry
Gosiu, cuda pokazujesz i kolejne spotkania i remont w planie, ale jestem ciekawa pamiętam o farbie, wszystko podam..i jak się wybiorę, na żywo zmiany obejrzę
Dzięki, że byliście, dzięki za wielkiego kwiatucha, już ją posadziłam i podlewam buziaki...fotek ze spotkania nie wklejam, bo widzę, że były, a nie chcę już zaśmiecać wątku
azalia Gosia
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 13:39, 24 lip 2015

Do góry
Fotki mam brzydkie, bo robię nie pierwszej już młodości smartfonem (przy okazji czy ktoś mi poleci lustrzankę cyforwą dla amatora w przyzwoitej cenie?), no ale dobra niech będzie.

tak było jeszcze niedawno - (w kwietniu tego roku, a wcześniej przez 2 lata było tak samo).
Zdjęcie zrobione z jadalni - aż nie do uwierzenia, że przez 3 lata patrzyłam na śmietnik i podjazd sąsiadki - choć z mojego miejsca przy stole ja śmietnika nie widzialam a na eM widocznie nie robilo to żadnego wrażenia.

potem w maju tego roku stare tuje musiały ustąpić miejsca księżniczkom (t. atrovirens) i zostały przesiedlone m.in. tutaj:

I przyszedł czerwiec i szalone wypady do szkółek z nowopoznanymi koleżankami z Ogrodowiska. I szał zakupów i niekończąca się kolekcja doniczek za garażem.

I pierwsze przymiarki

A tak wygląda to dzisiaj:

Szałwie przekwitły, są obcięte - powoli odbijają. Doszły przetaczniki.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:38, 24 lip 2015

Do góry
Jeżówek mam stanowczo za mało....mus dosadzić....póki co sa 3 kolory :

wszystkie sliczne , a odmiany pełne z ub roku nie wzeszły - szkoda.....
Ogródek Iwony 13:37, 24 lip 2015

Do góry
Pelargonie dodają koloru, zanim róże ponownie zakwitną

Hortensja drzewiasta INVINCIBELLE SPIRIT Hydrangea arborescens podsadzona zostałą ML, jak wkopiemy obrzeża, dosadzę żurawki.
Widać różnicę między ML, który już tutaj rósł i tymi, co rosły w nieodpowiednim miejscu wcześniej (miały tam chyba za sucho)
Blaski i cienie nowego życia 13:36, 24 lip 2015

Do góry
I na koniec taki drobiazg dla ptaszków

Blaski i cienie nowego życia 13:35, 24 lip 2015

Do góry
Natomiast Vanilkę posadziłam wcześnie rano od drugiej strony domu, w towarzystwie tui wziętej z przechowalnika i trawek. To miejsce tak zaplanowane mam od zeszłego rokua to dopiero początek

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:34, 24 lip 2015

Do góry
I jeszcze liliowce ........krótki czas sa w ogrodzie to sie nimi cieszę.....

I hortensje VF .....tuż tuż....

Ogród w skali mikro cz.II 13:33, 24 lip 2015

Do góry
A ponieważ u mnie zdecydowanie nie ma co oglądać, to jeszcze trochę tureckich kolorowości
Imponujący kwiat zamierającej agawy i bugenwilla

Kibelek po turecku

Ten to był ffffariat latało toto i te zielone ogonki przyklejały się gdzie wlazło a najczęściej tam gdzie nie powinny

No i kffiatuchy

Buziole dla wszystkich zaglądających

Blaski i cienie nowego życia 13:32, 24 lip 2015

Do góry
A wczoraj buszowałam z Gosią w szkółce i kupiłam hortensję Vanilia Fraise, budleję fioletową i ostróżkę jasnoniebieską
przymierzyłam z samego rana ostróżkę i budleję do rabaty hortensjowej- okazało się że za budleją jeszcze dużo miejsca będzie

Blaski i cienie nowego życia 13:31, 24 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Prawa strona rabaty z daleka

i patrzymy z drugiej rabaty przez werbenkę

Pięknie to wygląda! A szpaler ogrodowych jest niepowtarzalny.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:31, 24 lip 2015

Do góry
Ciąg dalszy fotek pod tytułem "Mój lipcowy ogród w świetle poranka"..... + nogi mojego psa ...w gratisie

Sprzeczność w ogrodzie 13:29, 24 lip 2015

Do góry
Witajcie. Jak wielu z Was podglądałam Wasze ogrody aż postanowiłam w końcu się ujawnić. Mój ogród nie jest tak zjawiskowo piękny jak Wasze ale mamy do niego sentyment, wymaga też wielu poprawek ale to dobrze... lepiej późno trafić na Ogrodowisko niż wcale.....
Ogródek Iwony 13:29, 24 lip 2015

Do góry
Przy okazji zrobiłam obchód ogrodu - pomęczę was fotkami
Przy wejściu - jesienią prostujemy linię rabat - nie mylić z rozbieraniem kostki

Bonica dalej kwitnie, New Dawn odpoczywa, a floksy zakwitły

Blaski i cienie nowego życia 13:27, 24 lip 2015

Do góry
rabata Kindzi- teraz ma inną perspektywę bo orzechy uschły i stworzyła się duża przestrzeń

na jej końcu rośnie taka sobie rozplenica i wreszcie zakwitły dziurawe hosty

Gunnera - parzeplin 13:26, 24 lip 2015

Do góry
Poczochrana wiatrem i kilka dziurek w liściach po burzy, ale mogło być znacznie gorzej

Dwa ogrody 13:25, 24 lip 2015

Do góry
Aniu, nic nowego dla nas to skubanie trawnika tylko że w tym miejscu to już nic z tego. Mogę tylko roślinami w środku manewrować.

Małgosiu, roślinka wygląda na ożankę, jeśli ma owłosione listki, to na pewno. Różowa chmurka to wiązówka. Rośnie wysoka, zdecydowanie na tyły rabat. Fioletowe liliowce są bardziej różowe, nn, siewki, już przekwitły, bo roślina nieduża. Przesadzałam część różowych i wydaje mi się, że kolory im ściemniały, czyżby to była reakcja na stres?
Moja królowa też zakwitła jednym kwiatkiem, ale tylko ona jeszcze czeka na miejscówkę, bo mus przmeblowanie małe zrobić, na razie upycham w starym kostrzewy, bo w ich miejsce poszły liliowce. Czytałam, że w tym roku bardzo dbasz o swój trawnik. W nowym to trawa na razie tymczasowa, kiedyś i tak do wymiany.

zakwitły świeżaki, Tesing Georgia i Candle Light

Blaski i cienie nowego życia 13:23, 24 lip 2015

Do góry
horti z hostą Irenkową

Blaski i cienie nowego życia 13:22, 24 lip 2015

Do góry
Prawa strona rabaty z daleka

i patrzymy z drugiej rabaty przez werbenkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies