Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 17:23, 09 lip 2015

Do góry
Mam taki plan na placyk pod ławkę. Chciałabym wywalić ten mały kawałek tarasu, który zakręca wokół domu i jest bez sensu. Zamiast niego chciałabym przedłużyć kostkę na ziemi. Może uda się to zrobić jeszcze zanim będziemy cały taras zmieniać.
Tutaj jest strona zachodnia, najcichsze i osłonięte miejsce w ogrodzie. Wiosną można się wygrzewać i wiatr nie dokucza. Marzy się ławeczka.

Tak jest

a tak mniej więcej bym chciała

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:23, 09 lip 2015

Do góry
a to fotki dla Kasya...Kasi

rok temu patyki ogrodowych wetknęłam i to one, fotki kiepskie, bo mnie Miśka nosem szturchała....ale wszystkie kwitną, za rok będą większe, aż w końcu będą ogromne, na to liczę

i oczywiście pełno anabelek i limek, a w tym roku z Vanilek wtykałam, zobaczymy ile czy może w ogóle coś przezyje
Wydzielenie warzywniaka 17:21, 09 lip 2015

Do góry

Zaniedbałam zdjęcia z warzywniaka. Na razie chociaż jedno.Poprawię się
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:21, 09 lip 2015

Do góry
u mnie kaktusy też rosną.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:17, 09 lip 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

A one to chyba tak mają, że na jednej roslince są różne kolory kwiatków ?

Warto o niej pomysleć.

Dlazcego wywaliłaś róże miniaturki ? Uschły ?

Tak portulaki mają Ewa, uschły mimo podlewania, posadziłam na brzegu rabaty, bo niziutkie, ale tam najgorsze miejsce, suche i upalne, jak na razie wytrzymują tam tylko lawendy, rudbekie i jeżówki, reszta po jakimś czasie pada. Muszę na nowo pomyśleć, co zrobić, bo będę bez końca robic i będzie źle
samosiejki rudbekie i jeżówki i w tym miejscu one wytrzymują, są niesamowicie wysokie

kosmos samosiejka, kolor stale niespodzianka

rozwary raz 3 lata temu 6 sztuk posadziłam, teraz same się sieją i stale gęstwina, pod Susan sobie rosną

te kolorki ogrodówek też fajne, chyba w lesie im dobrze

Pokażę nasz ogród 17:13, 09 lip 2015

Do góry
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:13, 09 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Marto co ta za różyczka?

Ania to jest rabatówka Rumba
Pozdrowionka
Jurajski Ogród 17:12, 09 lip 2015

Do góry
Lubie bardzo lubie te widoki

Pokażę nasz ogród 17:11, 09 lip 2015

Do góry

wyjątkowo niefotogeniczna jeszcze rabata z trawami, ale cyknęłam
Pokażę nasz ogród 17:08, 09 lip 2015

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 17:08, 09 lip 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Kilka migawek z różowości
First Lady

Eden rose

Pashmina

zrobiło się deszczowo, więc forum uskuteczniam możesz te 3 róże: First Lady,Eden rose,Pashmina porównać pod względem wielkości (oczywiście wiem edenka pnąca) i kwitnienia- można je łączyć razem....oczywiście jak znajdziesz czas
Pokażę nasz ogród 17:07, 09 lip 2015

Do góry
Musiałam cofnąć się, zapomniałam nazwy tej motylkowej roślinki. To gaura, zastanawiałam się czy przezimuje. Przezimowała, trochę przykryłam ja liśćmi. Przezimowała o ładnie odbiła, silniejsza i zdrowa.
Pokażę nasz ogród 17:05, 09 lip 2015

Do góry
Pokażę nasz ogród 17:04, 09 lip 2015

Do góry
Wyszłam trochę podziabać po deszczu, ale chwyciłam aparat, a dziabaczka leży.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:02, 09 lip 2015

Do góry
Welka napisał(a)
Irenko, masz pięknie! Wszystko ładnie skomponowane, a hortek ogrodowych zawsze będę zazdrościć, bo u mnie loteria - raz kwitną, innym razem w maju przymrozek je załatwi.
Buziaki

Ewelinko dzięki zmieniło się sporo, to fakt, ale i tak co roku obiecuję, ze koniec i stale coś zmieniam, chyba dlatego, jak mówi szefowa Danusia, że robota raz dobrze zrobiona nie wymaga poprawek, ja muszę źle robic jednak.
U mnie co roku kwitną, odkąd się dowiedziałam, co z nimi robić, bo ścinałam je i co rok czekałam na kwiaty, dobre, co? pozdrawiam
mając tę lilię, nie wiedziałam, ze to martagon, taka ze mnie ogrodniczka

ubiegłoroczne patyki limek, w tym roku już porządne krzaki, tu najszybciej zaczynają kwitnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:00, 09 lip 2015
Do góry
Milka napisał(a)

[/img]

z tych o okragłych to nie wiem

ale te co na zdjeciu 3 sezon plewie ...chwast niczym werbena ... mi sie nie podobały jak kwitły 1 sezon

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:53, 09 lip 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
dzieki Irenko.

Proszę fajny avatarek

jeżóki wszystkie z siewu, powiem że wyrastają olbrzymy, lubię te zwykłe za to, że tworzą ogromne kępy i są bezproblemowe

lilie zgrały się z liliowcami, reszta trawa zarośniete, chyba się nie przebije
rozplenicą Moudry lub Hameln
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:49, 09 lip 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Irenko, dla detalistów mają właśnie tylko w soboty otwarte

ha, ha...dobre, skojarzenie dobre miałam, ale nie w tę stronę
czas lilii, część żyje, reszta w ślimaczych żołądkach'

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:44, 09 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Irena.. jak Cię nie ma to nie ma, ale jak jesteś to ho, ho, ho...
Przyznaje się, że 2 tygodnie miałam wyjęte z życiorysu i nigdzie nie bywałam. Dziś próbuję na ulubione wątki zajrzeć..
U Ciebie morze kwiecia... liliowce piękne...

Kostrzewa. no cóż.. Konstancja ją na nowo odkryła, bo już dawno mi podpadła.. trzeba ją odmładzać często

Hortensji miałam dużo i różne.. żadne mi nie rosną i nie kwitną. Jednak zimy mam surowsze dla hortek.

To chyba lepiej, jak mnie nie ma, zrobię na dłuższy czas chyba odwyk od forumostatnio nie byłam, bo na nic nie było czasu, nie miałam sił.
Zakwitną mi w końcu liliowce, na które czekam 4 lata, Bogdzi pokazywałam i mówi wyciepaj, jak juz zaczęłam, patrzę, zakwitną inne ok, nawet nieźle, chyba na upały dobre rosliny, ale denerwuje mnie ten opadający kwiat codziennie, więc ich nie dokupuję, wolę lilie.

Kostrzewa tylko jedna odmiana zostanie, reszta do wywalenia, wielkie kępy
U ciebie jest wszystko, aż mnie dziwi to z hortensjami, to niemożliwe Aniu!
kolejne zaczynają
w plecach są limki, które wiadomo później kwitną

ta jakaś inna, bez nazwy przed O.

martagon szaleje
Bukszpan (Buxus) - uprawa 16:38, 09 lip 2015

Do góry
Tak precyzując- to nie jeden krzaczek bukszpanu tylko ok 3-4 metrowy żywopłotu (nie wiem ile sztuk tam jest). Ostatni rok nie był cięty. Wysokość ponad metr- nie licząc czupryny do przycięcia. Wydaje mi się że nie wygląda tak źle. Szkoda mi go wyrzucać ale rozpanoszył się tam podagrycznik - stąd mój pomysł z dokładnym wytrzepaniem korzeni. W tej chwili nie muszę przesadzać bo nie obsadzam tego terenu, ale chciałabym skasować to zielsko. Nawet roundup tego nie bierze.

Zdjęcie nie do końca oddaje pokrój, bo u mnie przeszła ulewa i troszkę się rozjechał pod ciężarem wody.

Tak wygląda w środku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies