Mirelko, czy chodzi ci o ten rysunek?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/917847/original.JPG
Danusia czasem zajrzy na czyjś wątek, coś ją natchnie, czy zainspiruje i narysuje kilka kresek, które pozwalają nam się zastanowić nad nowym rozwiązaniem.

Ta rabatka małymi kroczkami dąży do projektu Danusi. Gdybym tak chciała bezwzględnie się zastosować do tego projektu, to musiałabym w portfelu mieć trochę kasy, której nie mam. Więc zmieniam ją małymi kroczkami.

Ale też nie chcę, by była pusta.
Zobacz:
26 maja 2014 roku trafiłam na Ogrodowisko i ta rabatka wyglądała tak (dokładnie z tego dnia jest fotka):
Zaczynam pierwsze zmiany, ale na rabatach przed domem. Małymi kroczkami, ale też kupuję tam roślinki, przesadzam te, co mam, większość bylin ląduje na tyły domu. W sierpniu zaczynamy rewolucję rabat przy tarasie, a raczej ja zaczynam, M mi kibicuje z ręką na temblaku, na rekonwalescencji po wypadku w pracy i trwającemu 9 miesięcy lizaniu ran. Więc stawiam murki, wtedy jeszcze nie mam do końca koncepcji na ogród, ale chcę zmian

Mało miejsca wzdłuż tarasu narzuca mi jakby tam linie proste, które zaczynają mi się podobać
Wtedy Danusia na jednym zdjęciu rysuje mi plan nasadzeń, szczęka mi opada i się głowię, skąd wziąć kasę na obwódkę bukszpanową i nasadzenia. Z tego wszystkiego dostaję w sierpniu od M kilka róż i dwie jeżówki i jestem przeszczęśliwa

We wrześniu robimy drobne zakupy wg koncepcji Danusi: 2 miskanty ML i żółte kulki Miriam. Ale też dostaję dwa zawilce - lądują tu na pustej rabacie, a od mojej siostry dostaję kilka niby kulek bukszpanowych własnej hodowli. Przycięłam je dopiero wiosną. M przywozi trawkę z lasu

twierdząc, ze "ładna" i takiej nie ma nikt

Stipa, którą wysłała mi Joasia nie przeżywa podróży (szła listem 8 dni w upały

- uroki kochanej poczty ) Z innej rabaty przenoszę dwie hortensje, i robię sadzonki, aby mieć trzecią. Dziś ją tam posadziłam, ładnie urosła od tamtego czasu
Sadzę pierwsze tulipany kupione po przecenie w Janinie