Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 20:54, 08 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Patrzę co u naszej królowej sadzonkowej .. a tu busz się robi
Dzięki Aniu jak zawsze miło Cię gościć. Dla Ciebie
Ogród Mirelli 20:54, 08 lip 2015

Do góry
I noga skręcona Ześlizgnęła mi się z laczka w ogrodzie Ból okropny, dobrze, że nie złamana.
Powinnam oszczędzać przez jakiś czas nogę, jak ja to wytrzymam, trawki już do mnie jadą i lista zakupów ogrodowych na weekend już zrobiona. Ehhhhhhh

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:53, 08 lip 2015

Do góry
Troszkę Was pomęcze zdjęciami z wczoraj i dzisiaj

Bodziszek Renarda dla Iwonki, kwitnie tak sobie, ale liście ma cudne w dotyku, taki trwały zielony akcent na brzegu rabaty

Ogród tworzony z pasją 20:52, 08 lip 2015

Do góry
Rozkwitły lilie.
Mój ogród pod górkę... 20:52, 08 lip 2015

Do góry
Róże tłoczą, jutro idą na miejsówkę

I moja kompozycja w poczekalni - jutro też idzie do sadzenia

Biedny klonik stracił przez nawałnicę jedną gałąź

Vertigo pożarta przez surfinię
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:50, 08 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Viva ja od Ciebie dostałam Veichenblu czy Perennial? bo nie chcę mylnie pisaćpięknie rośnie ale sporo ucieklo do sąsiadki co ją bardzo cieszy w rajskim miałam wszystkie kolory i pięknie mi rosła tu nie mam ani jednej ale jest to świetny kwiatek zakwita jak dobrze pamiętam koniec lipca-sierpień,alba mi kwitła później tak ok. września kwiatki są jeden dzień ale jest ich sporo, rosła u mnie w półcieniu, to dla niej najlepsze miejsce,była dość wysoka jakieś 80 cm, jak masz możliwość to wprowadź ja do ogrodu, Bogusia ode mnie wzięła i ktoś jeszcze i chyba sa zadowolone
to zdjęcie z października

Aniu, róża to Perennial, jak odbierasz jej zapach?
Dobrze, że troche pójdzie do sąsadki, bo to ogromna róża i zarosłaby Ci pół ogródka
Dziękuję za porcję zdjęć trójsklepki Dobre informacje, późne kwitnienie zachęca do kupienia. Mogę kupić jakieś dwie odmiany.
Leśne Wzgórze 20:50, 08 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Tak, obie mamy podobny areał jest co robić

U nas aktualnie kosi eM, ja podlewam, przycinam, nawożę, sadzę, pielę itd...
hmm coś mi wyszło, że niezbyt równy ten podział obowiązków

Hehehe.....Ania u mnie też jakoś z tym podziałem na bakier
Rododendronowy ogród II. 20:49, 08 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzisiejsze liliowce

cudne są
Mój przyszły ogród 20:49, 08 lip 2015

Do góry
Iwcia napisał(a)

Kobieto jak możesz mieć doła patrząc na takie widoki, Ślicznie masz!!! Wiele bym dała aby już mieć tyle, ja nawet jeszcze budowy nie skończyłam a porywam się na ogród. To dopiero można doła złapać . Odpuściłam trochę oglądanie ogrodów na forum, bo już naprawdę miałam mętlik w głowie.
Trzymaj się
Przerabianie ogródka pod swój gust 20:49, 08 lip 2015

Do góry
Przerabianie ogródka pod swój gust 20:44, 08 lip 2015

Do góry
Jak juz tu jestem....
Leśne Wzgórze 20:41, 08 lip 2015

Do góry
Kocimiętka Wlaker's Low po deszczu wygląda nie najlepiej... słabo, ale nadal kwitnie. Jeszcze jej nie ścięłam, bo nie mam zastępstwa w kwitnących bylinach do których mogłyby polecieć bzyczki... za chwilkę zaczną hortensje, liatria, tawułki, więc będę mogła ją ściąć

Chaos oswajany 20:40, 08 lip 2015

Do góry
Do rabaty przy tarasie podejście pierwsze. Narysowałam, jak to mniej więcej sobie w tej chwili wyobrażam. Nie, wiem, czy w przeciwieństwie do Malkul nie mam zadatków na kokoszkę Jak skończycie się śmiać z niezdarności rysunku, będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

Część po lewej stronie schodów: w tylnym rzędzie 4 trzcinniki Karl Foerster, nieco z przodu pomiędzy trzcinnikami róże podsadzone jakąś trawką (np. Carex Evergold, ptasie łapki, może obie na raz?). Może jeszcze kilka bordowych żurawek, o ile wytrzymają mi na tej patelni. Jeśli byłyby żurawki, to róża pewnie powinna być jaśniejsza (np. Larissa), jeśli nie, to może jakieś bordowe (np. Tradescant, jeśli uda mi się je utrzymać na 80 cm ). W prawym dolnym rogu trzy różnej wielkości kule bukszpanowe / trzmielinowe.

Część po prawej: kula bukszpanowa/trzmielinowa na pniu, podsadzona jakąś trawką, w otoczce bukszpanowej. Nie upieram się, żeby tu była kulka na pniu, ale musi być coś, co bardzo nie przesłoni widoku.

Będzie coś z tego?
Rododendronowy ogród II. 20:40, 08 lip 2015

Do góry

I na koniec żaba estetka.

Rododendronowy ogród II. 20:38, 08 lip 2015

Do góry
Dzisiejsze liliowce

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:34, 08 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A jaki pomocnik.. ho, ho, ho..od świtu już jest podlewanie

Perukowca traktuje jak jeżą.... a stipę mija długim łukiem... do łapek się klei i kłuje..

Pszczółki też odganiamy.. Mi ożanka po cycki.. a Muminkowi.. powyżej głowy .. ot te miarki są takie nierówne ..

Pamiętam jak mój wszystkiego dotykał i uwielbiał przechodzic przy iglakach powolutku by go kłuły i to dotykanie z asekuracja bo nie wiadomo czego sie spodziewac. Te zdjęcia przypomnialy mi naszego sprzed lat. To wielka radosc miec takiego fajnego chłopczyka, okazuje sie ze nie tylko dla Was bo i dla nas. Z najwiekszą przyjemnoscia go oglądam. Buziaki.
Mój ogród pod górkę... 20:34, 08 lip 2015

Do góry
Perovskia z liatrą zaczynają

Hortka niebiesko-różowa

żurawy odzyskały kolor, trawniki straciły

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:34, 08 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Na dzisiejsze popołudnie jestem zaproszona na spotkanie Ogrodowiskowe do jednego z najładniejszych ogrodów na forum. Bardzo jestem podekscytowana i cieszę się, a właścicielka ogrodu dostanie takie CUŚ.

Dorotko, już wszyscy Twoi goście wiedzą, że to piękne CUŚ do mnie przyjechało
Bardzo Ci dziękuję I jeszcze dojechała pyszna sałatka pojemnik zapomniałam oddać, musimy się jeszcze spotkać
Doczytałam też, że zabrałaś od mnie odmienionego męża pozytywnie oczywiście
Coż to byłaby za strata gdybyś się nie przyznała, że ukrywasz go przed nami
Dorotko, śliczne zdjęcia zrobiłaś, brakowało tylko troszkę słoneczka. Nie zabrakło go w naszych sercach, bo spotkanie było bardzo wesołe

Z powodu suszy biały liliowiec zrzucił pąki, będę musiała czekać do przyszłego roku

Podziwiam Twoje różyczki. Twoje piaski są dla nich stworzone
Pozdrowienia dla męża
Co z tym ogródeczkiem począć 20:33, 08 lip 2015

Do góry
Wiecie co mój Emuś wymyślił
Z przerażeniem go słuchałam i muszę szybko coś lepszego wymyślić, bo gotów jest to zrobić

Widzicie po lewej stronie te obrzydliwe kafelki na ścianie ?(jeszcze trochę i ich nie bedzie )tam jest kran z wodą

Emuś wymyslił że zrobi sobie tam zlew !!!!!,żeby woda na chodnik nie leciała za każdym razem jak odkręca wodę żeby np opłukać ręce .
Pomysł dobry ale litości NIE ZLEW !!!

No i właśnie co?????

Wymurować np z kostki takie korytko
Czy wstawić np prostokĄtną doniczkę z dziurą na odpływ ?
Czy jakąś betonową doniczkę (ale to drogie )

Ratujcie bo zlew na wejściu będzie gości witał !!!
Co z tym ogródeczkiem począć 20:28, 08 lip 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Moje hortusie sa tak cudownie białe że dzisiaj listonoszka sprawdzała czy nie sa sztuczne

Też bym sprawdzała! Bielusio białe są!

Czy one się mocno rozrosną? Bo wszystkie w ziemi wszędzie takie wielkie, a Twoje niziutkie i kwitną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies