Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 19:44, 07 lip 2015

Do góry
Czekam z niecierpliwością na kwitnienie budlei.

Jeżówki tuż, tuż. Będą różowe, choć na to może nie wygląda

Ten ciemiernik mnie rozwala. On ma nadal kwiatki.

W Kruklandii 19:43, 07 lip 2015

Do góry
Kruszynki moje
W Gąszczu u Tess 19:38, 07 lip 2015

Do góry
Moja ulubiona.

Ta na drugim miejscu - kiedy zakwitną zawilce.

Summer Snow.

Zobaczcie, jak wysoko polazł (ta słoneczna plama)

Zbliżenie.

W Gąszczu u Tess 19:31, 07 lip 2015

Do góry
Ogólny.

Czochhy i stipa (zeszłoroczna, jakoś nie mam sumienia jej wywalić)

Startuje hortensja ogrodowa

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:29, 07 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Sebastianek dostał żwirek ...
[

Ale się napracowałaś..i to w tym upale.
Pewnie mu dobrze w takich okolicznościach jakie trawki ma Sebastianek?? bo ja w tym temacie początkująca...jakie będą w przyszłości??
W Gąszczu u Tess 19:26, 07 lip 2015

Do góry
Robiłam zdjęcia tojeści dla celów reklamacji, to i dla Was coś sfociłam

Brunera.

Przywrotnik. Za duże słońce.

Hosty pod pendulą aż świecą.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:20, 07 lip 2015

Do góry
Miłego wieczorku ... idę popracować
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:17, 07 lip 2015

Do góry
Sebastianek dostał żwirek ...

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:14, 07 lip 2015

Do góry
Mira, pytasz o sam trawnik ?
Pierwsze zdjęcia sa z ubiegłego roku kiedy położyliśmy podkłady i płyty

Różnica poziomów była zamierzona by zrównać z murkiem pod budynkiem gospodarczym. Na tym zdjęciu dokładnie widać ile musieliśmy zawieźć ziemi. Tyle co bloczki betonowe pod gazonem

W tym roku wiosną szalałam z przygotowaniem gruntu po trawnik. Bardziej przekopałam niż odwróciłam darń by dojść do gruzowiska, który zalegał pod spodem:

potem tę darń otrząsałam z ziemi, którą następnie "przesiewałam przez durszlak" czym niektórych na forum rozbawiłam do łez

Następnie nawieśliśmy ziemię a pod nią rozsypałam suchy obornik

Z racji tego, ze nowej ziemi było grubo nawoziliśmy ją warstwami i wałowaliśmy i tak kilka razy

Potem trzeba było mocno ubijać, chodzić, jeździć taczką vy dobrze siadło.
W międzyczasie polewaliśmy Rosahumusem by polepszyć jakość ziemi. No i z początkiem czerwca sianie traffki
Acha z uwagi, ze pieski zastosowaliśmy bezprzewodowy pastuch, który ogranicza ich aktywność w miejscach nieporządanych.
Początkowo były problemy ale szybko oswoiły się z nową sytuacją.
To by było tyle na temat powstawania trawnika wielkości chusteczki
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:12, 07 lip 2015

Do góry
Udało mi się dzisiaj rozprawić ze żwirkiem ...brakło mi 50kg ale dowiozłam i zaraz uzupełnię

żywopłocik kulisty będę reperować ... wpadł mi do głowy pomysł który okazał się być kiepskim
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:07, 07 lip 2015

Do góry
Rozprawiałam się ostatnio z tą częścią ogrodu ... trochę mi zeszło ...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:06, 07 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)

hosty mam olbrzymie, chyba na jesień cos muszę dzielic, ale jak to ruszyć, chyba koparką

Ale piękny potwór. To chyba Sum and Substance? Nie masz problemu z nornicami? Ja musiałam w tym roku swoje przesadzić do donic i tym dużym nie do końca sie to spodobało.
Makowo na Kociewiu 18:57, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Wróciłam , tzn. widziałm na telefonie dwa dni temu i oszalałam z zachwytu jakie ty masz najpiękniejsze kule na całym O.
Chrzczę Cię zatem : KRÓLOWA KUL BUXUS

sa przepiekne, bo małe to jak małe każdy rade da ale wielkich kul tak idealnych to nie widziałam nikaj poza CHSF

Gosiu zatkało mnie Kto jest królową kul Buxusowych na O, każdy wie Królowa jest tylko jedna. Niemniej Gosiu dziękuję Takie słowa dodają wiatru w żagle
Kule mają ponad 15 lat i są mamusiami większości moich kul. Cięcie tak dużych bukszpanów nie jest proste ale najważniejsze, że są zdrowe tfu, tfu

Ogród Agi K. 18:53, 07 lip 2015

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:49, 07 lip 2015

Do góry
Ogolnie lubie sport. Troche biegam, potrafie przejsc z kijami 8 km w 1 godzine i 3 minuty, jedze na rowerze, wlocze sie po gorach. Ostatnio w moim ogrodzie stanela lucznicza tarcza, czasami zdarzy mi sie do niej wycelowac, najczesciej szukam moich strzal w trawie ktora na szczescie moj maz skosil.
Ostatnio jednak najpopularniejszym sportem w moim ogrodzie jest bieg z konewkami.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 18:42, 07 lip 2015

Do góry
Hortensje bombshell już kwitną

Przetacznik ze śmiałkiem darniowym, który ledwo zipie.

Stipa z byliną o nazwie szałwia ocean blue- nie wiem czy czegoś nie pomyliłam, bo gdy wpisuje w neta szałwie o tej nazwie to znajduje koktajlowe sukienki

Ogródek Justyny 18:34, 07 lip 2015

Do góry
Dzisiejsze.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:25, 07 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Beatko-byliśmy w Egipcie w Marsa alam
widokówka z urlopu

Ohhhh joooo
Makowo na Kociewiu 18:13, 07 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu, jak Ty możesz pisać, że źle posadziłaś róże? Moim zdaniem pięknie wyglądają.
Uściski zostawiam.

PS Odbierz PW

Martuś róże dla Ciebie:
Bonica 170
szaleńczo kwitnie

Leoś jest niemożliwy niesamowicie trwałe kwiaty

Gemma ładny dość trwały kwiat, delikatny zapach, kształtny krzaczek

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:11, 07 lip 2015

Do góry
W Sprawach.Ogrodowych pojawiły się zdjęcia z mojej dzisiejszej wyprawy do Ogrodów różanych przy zamku Coloma
Link do zdjęć: https://goo.gl/photos/jWrgau2cFdERApvN9

Jesli obejrzycie i się Wam spodoba to dajcie znać, cobym ewent następnym razem też wrzuciła. A jak się nie podoba to nie będę wrzucać.

Wybrałam się na wycieczkę po ogrodzie różanym i tylu pięknych róż dawno nie widziałam i to w takim stężeniu . Jest to ogród tuż obok Brukseli, przy zamku Coloma [link poniżej]. Co najlepsze wejście do parku różanego jest bezpłatne! Ogrody są podzielone na ogród flamandzki, stary ogród i ogrody międzynarodowe. Spacer jest długi i interesujący, ja tam spędziłam ok 3 godzin. Oczywiście część róż już nie kwitła, mała część jeszcze nie kwitła, ale sporo można było zobaczyć. Kilka róż bardzo mi się spodobało. W części Angielskiej jakoś nie dopatrzyłam się róż D.Austin'a, co było dla mnie troszkę zaskoczeniem.

Jest też osobna część japońska oraz chińska. W części japońskiej róże przeplatają się z klonami i bukszpanem, a w części chińskiej zobaczyłam zieloną różę.
W ogrodzie flamandzkim za to zobaczyłam pięknego szczura operowego I wiele innych pięknych okazów.

za każdym razem staram się dodać zdjęcie z nazwą róży, jedynie w kilku przypadkach tabliczki nie były widoczne - zostały zasłonięte przez krzaki róż.

Był też kawałek ogrodu gdzie różne róże były prowadzone na pniu, fajnie zobaczyć co jak się prowadzi w takiej postaci.

http://www.toerismevlaamsbrabant.be/en/tips-for-trips-in-the-green-belt/international-rose-garden-of-coloma/index.jsp

Na zachętę:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies