Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 22:53, 06 lip 2015

Do góry
w końcu udało mi się zrobić troszkę zdjęć
czosnki już rozkwitły
Róże w naszych ogrodach 22:53, 06 lip 2015

Do góry
Charles Austin i Lavaglut (bordowa)

Samaritan

Lipstick

NN wielkokwiatowa

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:51, 06 lip 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:51, 06 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

O matko, jak slicznie
Łuki, co masz na obwódce posadzone? Bo nie mogę się rozeznać? Po kolei możesz wymienić dzięki
Ps. Będziesz w sobotę na spotkaniu?
Znowu na wsi 22:49, 06 lip 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Kępa firletki na koniec

a czemu biała gorzej przyrasta od czerwonej?
Ogrodowe przygody 22:47, 06 lip 2015

Do góry
Na poczęstunek z własnego ogródka
Podwórkowa rehabilitacja 22:45, 06 lip 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Piękne
Kiedyś będzie tu ogród 22:45, 06 lip 2015

Do góry
Albo zamiast berberysa kosówka pumilo bardziej stonowana wersja.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:44, 06 lip 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzięki Aniu za podpis nie chciało mi się lecieć do ogrodu po nazwę Angela rośnie sobie sama w trawniku przed bylinową, ma sporo miejsca, może się rozrastać, a Chippindalle posadziłam na wiosnę w donicę i postawiłam sobie przy ławce, ładnie się rozrasta i zadziwiła mnie obfitym kwitnieniem jak na młódkę

buziolki

taka mała a tyle kwiatów piękna
Róże w naszych ogrodach 22:42, 06 lip 2015

Do góry
Odrobina mojej różanej teraźniejszości

Novalis

Romanze

Stockholm castle

Coral Palace

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 06 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

[img size=321x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/903446

piękności..zakupiłam ostatnio "Supreme Cantaloupe"...jeszcze nie kwitnie ale widziałam na żywo i złapała za serce
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:36, 06 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

No dobra Ola, wyłaź z basenu. Pierwsza fotka - to mistrzostwo świata, a drugą dawaj na awatar (cudowna)
Cudowne zdjęcia robisz. i ogród masz śliczny i nic już nie zmieniaj, nie przesadzaj. jesteś taka konsekwentna, że mi się bardzo podobuje
Buziak
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:36, 06 lip 2015

Do góry
Dubelek..
dobranoc.. wszystko poczytałam.. miło mi że zaglądacie..
Siedzę tu dla tych zaglądających..

Chłopaki przestawiają podlewanie
Dziadek i wnusio w akcji ..ale to wczoraj. dziś. ciśnienia wody brak

Jeszcze na termometrze 30 stopni...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:36, 06 lip 2015

Do góry
Martuchna, miałabyś serwetkę zamiast trawnika też byś nadążyła z pielęgnacją. Zresztą ten mój jest młodziutki, młodszy od Twojego więc poczekamy, zobaczymy

Beatko pospiech to zły doradca, już nieraz się o tym przekonałam więc lepiej trochę pozwlekać z realizacją niż co chwila zmieniać lub co gorsza mieszać style.

Renia czosnki z lawendą są ok i to bardzo ale ja za dużo ich posadziłam. To był błąd. teraz część już wycięłam, zrobiło się luźniej i znośniej
A rojniki też mi się kojarzą Rosną w starym, żeliwnym garnku

Mira niczym nie zabezpieczaliśmy podkładów, liczę że impregnacja wystarczy ... obym się nie przeliczyła
Gdybym dziś to robiła to chyba jednak przystrzeliłabym folię lub posmarowała jakimś mazidłem impregnującym od strony ziemi. Jeśli planujesz rabaty na rośliny ozdobne to ok ale na warzywnik one się nie nadają.
Z nawadnianiem Żon poradził sobie bez problemu, oczywiście po uzyskaniu cennych wskazówek od Danusi i Łukiego. Warto pytać - kto pyta nie błądzi
Narazie sterowanie jest ręczne bo zbieramy na sterownik ale i tak system jest znacznym ułatwiem. Na dowód, że działa

Cieszę się, że Ci się podoba

Cleo żółty budynek pod którym stoi stół to gospodarczy. Dom jest naprzeciwko. Bujawka stoi plecami do niego a drewniane schody prowadzą z tarasu na piętrze do ogrodu.

Główne wejście do domu jest z drugiej strony - od południa
Nie pokazuję budynku mieszkalnego bo elewacja czeka na renowację .., czy się doczeka ? ...
Chociaż wolałabym trochę więcej przestrzeni to jednak stwierdzam że mały trawnik ma swoje plusy DZiś w dwie godzinki wyskubałam z niego wszystkie chwasty.

Ensata ja też jestem niecierpliwa i często pochopne decyzje odpokutowuję boleśnie A niekiedy nie można błędów naprawić Trawki rosną szybko, za rok będziesz miała busz !

Spoko Juzinek przez te upały większość trawników pewnie wygląda podobnie ale kilka mokrych dni i się odbuduje. Spokojnie. Nasz pierwszy trawnik (o ile można go tak nazwać) był strasznie zaniedbywany, bywało że był cały spalony i zawsze trawka odrastała po dobrym podlewaniu. Spoko
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:35, 06 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

rzeczona stipa.....

ach kiedy ja bede miala tyle stipy...
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:34, 06 lip 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:33, 06 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wczoraj miałam dzień nadrabiania zaległości, weszłam też do Mai... i widzę że niektórzy są tak sfrustrowani, że aż żal....

Nie sfrustrowani tylko wnerwieni na moje bezpośrednie formułowanie myśli
Ale fachowiec co jest czystym teoretykiem nie jest dla mnie autorytetem .. i mój niedyplomatyczny ozór przysparza czasami wrogów
Spoko.. mi to rybka... ale nerwa mam na wpis pod Mają.. pod pseudonimem... po prostu brzydzę się tchórzami.. ukrytymi za pseudonimami.. można wodę mącić..

Odwaga cywilna jest największą odwagą.. tego współczesnym brak.. odważni anonimami. Hejterzy ...

Ja nie mam nic od ukrycia.. widać jaka jestem, co mam i jak wygląda moja facjata.. innym w tej materii brak przysłowiowych jaj. Nadrabiają ich brak dokopywaniem pod anonimem. Ale to nie mój problem., że komuś brak jaj, ma frustrację, brak dystansu do życia..... . do siebie. Nie jestem psychologiem i nie umiem postępować z takimi osobami.. mogę tylko olać..

Ale olanie to nie moja natura.. odwagi cywilnej mi nie brakuje.. potępiam takie zachowanie. Potępiam publicznie. Z imienia i nazwiska, miejsca zamieszkania i takich tam.. Nie mam czego się wstydzić, nie mam wyrzutów sumienia, a anonim.. to tchórz.

Zresztą jesteśmy podobne charakterami Wiesz co mam na myśli

Zależy mi na opinii takich jak TY
Długi wywód.. pasuje focia nawet byle jaka..

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:32, 06 lip 2015

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:30, 06 lip 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, u Ciebie widać, że lato niemal w pełni.
A co to?
Basiu to świerzbnica inaczej knautia, mam ją od Ani Monte...

pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 22:30, 06 lip 2015

Do góry
Justyna...dobrze zauważyłaś to dzwonek karpacki Po przekwitnięciu może troszkę się rozkladają na boki ale nie razi to aż tak bardzo.
Stipy mam już w tylu miejscach, że już starczy. W donicach większych też mam

Tess....czyli witaj w klubie. Ja jesienią dorwę tego co mi sprzedał te jeżówki...ma to jak w banku...niech no tylko przyjedzie na targi!

A to mój kpytnik od Ewci z Katowic

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies