Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tulipan - Tulipa 22:31, 05 lip 2015

Do góry
Tulipany już dawno przekwitły, ale zgodnie z tym co przeczytałem o ich pielęgnacji należy je pozostawić jeszcze by wchłaniały sole i minerały itd. Chciałbym zapytać do kiedy? Jak poznać że to już ten moment by przyciąć.

U mnie wyglądają już nieciekawie.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:31, 05 lip 2015

Do góry
A i jeszcze mi trzcinnik Overdam kwitnie

I hosty ładnie się rozrosły (z jednej kępy)
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:30, 05 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Ola, Kosolka halo !!! Jesteś ?
Twoje tawułki mają grube, zdrowe łodyżki i będą kwitnąć Już niedługo Jak się cieszę Cmok,cmok

Jestem Violus!! Kilka dni mnie nie było w domku, ale i tak zaglądałam! Tylko pisać nie było kiedy Moje też mają, takie same. Pokażę jutro kilka fotek. I wiesz co?? Jedna tawulka zakwitla na biało! Nie wiem jakim cudem? Nie miałam nigdy. One się zmieniają?
Jak ładnie Ci wszystko kwitnie! W takim samym tempie jak u mnie. Też czekam na hort. Już niedługo! Pozdrawiam tropikalnie Inaczej się nie da ująć tego co się dzieje
Początki zmagań 22:29, 05 lip 2015

Do góry
Oglądając mój ogród proszę nie krytykujecie za bardzo wiem że jeszcze dużo pracy aby dorównać waszym ogrodom
Życie w wiejskim ogrodzie 22:28, 05 lip 2015

Do góry
To ja też foteczkę
Mirkowy ogród (początki) 22:28, 05 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Mirka, jestem pod wrazeniem ze ci tak pieknie wszystko rosnie jak na drozdzach

u mnie jeszcze hortki tak nie kwitną, werbenke masz juz olbrzymią

serby super w takiej cenie...zawsze tam sprzedają czy to przypadek ?

to ciekawe ze patyczek po 2 latach wypuscił listki...szkoda ze wywaliłam juz kilka

ciekawa jestem czy patyczki z rózy ktore maja u mnie listki to znaczy ze juz sie przyjeły i korzonki wypusciły czy za wczesnie sie nie cieszyc ?

tak samo deren mo i kilka hortek

to moje pierwsze sadzonki
Kasiu dzięki za pochwały. Na giełdzie co roku wczesną wiosną można kupić rośliny z gołym korzeniem za grosze.Z różą poczekaj nie przesadzaj ona zakwitnie w 2 roku.
Dwa ogrody 22:27, 05 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

ren133 o krwawnik pytałam bylinowego, terrakoty nie ma, mnie kojarzy się z kolorem intensywnej cegły, moje bardziej rozmyte, dostepne w szkółce

Dziękuję bardzo
Ale ten na zdjęciu też jest ciekawy A znasz jego nazwę?

Tulipan - Tulipa 22:21, 05 lip 2015

Do góry
Tulipany już dawno przekwitły, ale zgodnie z tym co przeczytałem o ich pielęgnacji należy je pozostawić jeszcze by wchłaniały sole i minerały itd. Chciałbym zapytać do kiedy? Jak poznać że to już ten moment by przyciąć.

U mnie wyglądają już nieciekawie.
Skąpana w słońcu 22:21, 05 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne róze i liliowce.U mnie zakwiły Stella de Oro i czerwony ale reszta to jeszcze w pąkach i to małych , pewnie wszystko przez brak wody.Wogóle mało kwiatów bedzie w tym roku ale bede pokazywac, mam zapisane ze mam wysłac.

Bożenko, ja dzisiaj chyba 2, albo 3 godziny podlewałam

Nie podlewam codziennie, tylko co jakiś czas, ale wtedy bardzo obficie

Podlewam kawałkami

Zakwitł kolejny liliowiec Forsyth Comanche. Dwa lata temu uratowałam ostatnie kłącze z paszczy nornicy.

Ten liliowiec rośnie przy róży Charles Austin

Mirkowy ogród (początki) 22:18, 05 lip 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Co! Ty piszesz nikt nie zagląda!? prawie co dzień jestem. tez mam dzielić smółkę. Anabelki cieszą, to jedne z najwcześniej zakwitających hortek i najłatwiej się rozmnażają.
i łany będą cudo, a co! musimy się pocieszać tym co ładne.
zaczęłam podlewanie 0 18 tej, część przez linie kropl. potem z ogrodowym fotelem i wężem w ręku podlewałam rabaty i trawnik.
Oczywiście fotel przestawiałam i siadałam.
skończyłam o 1 w nocy.
rano dwie godziny jeszcze latam z wężem. tyle dobra do obrobienia.
Haniu Ty zawsze zagladasz zobacz danie na starcie
Moja bajka 22:18, 05 lip 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:17, 05 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

cudnie mam nadzieję, że i u mnie tak będzie wkrótce

Ile czasu mają miskanty?2 letnie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:17, 05 lip 2015

Do góry

Jak się zwą te trawki? Robią oszałamiające wrażenie!

malkul napisał(a)

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu M podejrzał mi przez ramię Twój ogród i Gracki przy wjeździe i "bitelsi" bardzo mu się spodobali. Musze pomyśleć nad nimi. a ile masz grackow w tym szpalerze i ile lat już mają? Masz jakieś stare fotki pod ręką tego miejsca?
Mirkowy ogród (początki) 22:13, 05 lip 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirka zaglądamy tylko nie zawsze ślady zostawiamy. Też wsadziłem na wiosnę patyki hortensji. Wypuściły po 2 listki i stoją jak zaczarowane. Ale podlewam i mam nadzieje że kiedyś ruszą. Pytasz czy róża pnąca u mnie pachnie- tak ale nie tak mocno. Pozdrowienia.
Wiem Wiem Ty do mnie zalą dasz dzięki dla Ciebie moja jedyna jak na razie róża
Ogród Mirelli 22:11, 05 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moja rabata hortensjowa

Świetnie wyszła ta rabata. Trawa pełen profesjonalizm. O różach nie wspomnę bo to moja love w tym roku.
Mirkowy ogród (początki) 22:11, 05 lip 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
wow, ale wszystko u Ciebie rośnie
nieźle z tą limką ja tak miałam z polar bear, już myślałam, że wywalę, bo tak się zbierał ten patyk, niby puśił listki, potem mu uschły, a teraz puślił porządne od dołu cieszy mnie jak nie wiem
Widzisz Kasiu cierpliwość popłaca. Moje polarki od Ilonki puściły listki a teraz wszystkie patyki gołe ale podlewam i może ruszą.Mam też patyki w wodzie stoją ponad 2 miesiące mają listki ale z korzeniami się nie spieszą. Jutro zrobię zdjęcia. Na dobranoc Kwiatuch
Skąpana w słońcu 22:10, 05 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dwie, trzy rabatki? A roślin imponująca ilość. Liliowce u Ciebie to jakieś zaczarowane, ślicznie Ci rosną

Mariolu, liliowce to moja pierwsza miłość

Już ich kwitnie coraz więcej chociaż w tym roku dużo jest po przesadzeniu. Muszą się zaklimatyzować.

Tutaj kwitnie Total Look z różą Stockholm castle

Roztoczańskie klimaty 22:05, 05 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Mam plana na taką rabatę.....dzisiaj przy niedzieli oddałam znajomym moje jałowce ......i mam golusią rabatkę na nową realizację...piękny ten ogrod i mam zamiar zrobić kopiuj ,,,,,,,wklej

Oj znam te fotkę z różnych ujęć i tez bardzo ki się podoba.
Ogrodowy song 22:04, 05 lip 2015

Do góry
jutro zobaczę opakowanie...sypnęłam raz;

dzisiejszy zakup...oczywiście nazwę zapomniałamw nazwie coś było-bronzer-ktokolwiek zna nazwę...rozrasta się do 50 cm.- ale czy tak będzie..hmm

przy innych roślinach prosiłam o napisanie mi na donicy a tu zagapiłam.Duża impreza "Lato kwiatów"..a naszym rodzimym wystawcom nie zależy na tym,aby przynajmniej nazwę umieścić;
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies