Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 11:49, 18 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Rabata kuchenna boska
Ja też wywaliłam w zeszłą sobotę liliowce i rzeczone kostrzewy (chyba miałam takie same jak twoje)...i drażni mnie ten kolor nadal...ale każdemu sie coś innego podoba!

Macham słonecznie

Qurcze a mi sie ten niebieski podoba... Moze to kwestia sąsiedztwa? Bo wyglada dobrze tylko z soczysta zielenia bukszpanow, varella i rozplenicy medium
ana_art 11:52, 18 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Tez ja kupiłam z mysle ze będzie jednoroczna. Wiele roslin mam jednorocznych roslin w ogrodzie od 3 lat....werbena, stipa, głogownik ..... Na razie czekam na efekt z różowymi i purpurowymi rozami
ale Ty w innej Polsce mieszkasz kawa wypita zmykam kanty robić
Iwk4 12:16, 18 lip 2015

Zeta napisał(a)
Madżen nie nadążam za Twoimi zmianami ...ty siąć babo popodziwiać trochę te książki ulubione poczytaj.....bo tu całe ogrodowisko zmienia i zmienia.....Żon mój siem pyta kiedy ja do .........ry skończę ten ogród ...a tu nie ma jak ....bo ciągle jakieś inspiracje......

Ha, ha. Bo to jak meblowanie pokoju, tylko większego. I z "meblami" można jeździć.
Madżen, wreszcie nadgoniłam.
ren133 12:27, 18 lip 2015

Marzenko Na rabacie buksikowej masz piękne berberysy bagatelle ... jakie one są już duże i ile czekałaś na taki efekt?
Madzenka 14:57, 18 lip 2015

ren133 napisał(a)
Marzenko Na rabacie buksikowej masz piękne berberysy bagatelle ... jakie one są już duże i ile czekałaś na taki efekt?

Ren moje berberysy są sadzone jesienia 2011, jedna sztuka padła pierwszej bardzo mroznej zimy, reszta swietnie sobie daje rade. One bardzo powoli rosną i po 4 latach moze podowoiły rozmiar, ale je rowniez przycinam aby były z nich kulki, chociaz w pierwszych dwoch sezonach same sie ładnie kulkowaly
Madzenka 15:01, 18 lip 2015

Juzia napisał(a)
Madżen a przy tych jeżówkach to co masz za trawkę? Takie kwiatostany białe jakieś widzę....

I napisz jak głuptakowi czy ciąć Fairy, czy nie ciąć....a jak ciąć to jak. Bo ja wiesz, że zielona jeszcze w różach

Zamówiłam Williama i Princess Alexandrę Munstead już nie mają

Juzia przegapiłam Twoj wpis.... Munstead wiem ze zamówisz na alle
Ta trawka w jeżowkach to sesleria. Mam dwie jesienna i heuflerianę.. Jesli jesienna kwitnie wczesna wiosna to ta w jezówkach jest heuflerianą i ma bardziej pionowy pokrój a jesienna kaskadowy. Obie adne, ciemnozielone. Podbno gdy maja mokro nie bywaja seledynowe, wody u mnie nigdy mało..
Madzenka 15:02, 18 lip 2015

Znow leje to pomęczę was fotkami.... Dobrze ze pada bo w cieniu było juz +35 stopni. Gdy wyszłam z centrum handlowego z klimatyzacja poczułam uderzenie gorąca i wilgoci identycznie jak w strefie podzwrotnikowej......
Juzia 15:05, 18 lip 2015

No to ja czekam na fociszcza!

Munstead chyba jednak nie kupię, bo nie mają
nawigatorka 15:16, 18 lip 2015

U nas dalej upał. Przydałby się deszcz ale najpierw musze trochę przekopanej darni sprzątnąć ale czekam na cień w tym miejscu- Jezowki czekają tam na swoje miejsce. Czekamy na fotki
Madzenka 15:19, 18 lip 2015

O wyłączyli neta bo była burza z piorunami, tropikalny deszcz i słońce... normlnie jak w porze deszczowej...

Zatem jezówki. Wszystkie różwe, każde zdjecie to inna odmiana...