Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 02:28, 03 lip 2015

Do góry
Do wcześniejszych pytań jeszcze wrócę.
Pora iść spać, bo rano trzeba podlewać ogród. Zaczyna sie walka o utrzymanie zieleni. Mam nadzieję, że upały będą krótkotrwałe.
Rozsypał się też worek z gości. Jest wesoło

Aby nie kończyć pisaniną kilka migawek

Ożanka, która u wiadomej ogrodniczki sięga cycek u mnie do kojanek
Kolorowy ogród na piasku 02:04, 03 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Przepięknie
Jak wygląda teraz u Ciebie molinia Moorhexe ?

Olu, molinia z przed kilku dni. Wysokość może ok. 70 cm.

Mój 4 arowy azyl... 01:14, 03 lip 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Basiu,
Masz może złocienia wielkiego (pełny).

Wojtku, mam złocienie ale żaden nie jest pełny

Ten dostałam jesienią od Bogusi z Mojej działki. Na razie zaprezentował pierwszy kwiat

A te mam od dawna
Mój 4 arowy azyl... 00:58, 03 lip 2015

Do góry
Dwa dni przerwy, bo nowy program okazał się dla mnie zbyt trudny do rozgryzienia. Stopniowo 'rozgryzam'.
Wreszcie poradziłam sobie ze zdjęciami. Przez te kilka dni nazbierało się ich trochę.
Róże
Chopin

White Cover

Kristal

Kolorowy ogród na piasku 00:56, 03 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zdjęć zrobiłam 3 setki, więc jeszcze długo będę się cieszyć wyglądem tego ślicznego ogrodu.
Jeszcze raz dziękuję Vivie i jej mężowi za zaproszenie do ich rajskiego ogrodu. Na długo zapadną mi w pamięci ich opowiadania o ogrodzie. Ogród jest cudowny, pięknie zaprojektowany. Wszystko bardzo mi się podobało, dziękuję za gościnę.

Dorotko, miło było Cię poznać i Twojego męża, którego chciałaś przed nami ukryć Warto niezarażonych ogrodowo mężów zabierać na takie spotkania, bo to dobry sposób na zarażenie
Masz piękny portret pod różą Aż Ci pozazdrościłam, bo ja takiego nie mam
Musimy się jeszcze spotkać, zapomniałam oddać Ci pojemnik po pysznej sałatce

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:46, 03 lip 2015

Do góry
Kolorowy ogród na piasku 00:41, 03 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Ile czasu, trudu i poświęcenia wymaga stworzenie takiego ogrodu.
Szczęśliwi Ci, którzy mogą delektować się na co dzień obrazami namalowanymi przez naturę przy pomocy ludzkiej ręki.
Oby takich pięknych zakątków powstawało w Polsce jak najwięcej.
Pozdrawiam.

Waldku, jakie to szczęście, że ta praca i ten trud są przyjemnością
Tak, to wielka radość móc codziennie cieszyć się cudami i pięknem natury niekoniecznie myśląc, że coś się samemu zrobiło
Ogród wśród pól i wiatrów 00:40, 03 lip 2015

Do góry
Dziś nic wiele nie zrobiłam w ogrodzie, tylko fotki i podlałam trochę.
Panowie mi schody robili, więc "nadzorowałam" prace i oglądałam kwiatki Lawenda przyciąga motyle, różniste bzygi.

Moją faworytkę będzie jednak blue scent.
Za takie jednak masywniejsze, intensywne w kolorze kwiaty i kompaktowy pokrój.
Ogród dla moich synków 00:35, 03 lip 2015

Do góry
I dalej:
Derenie Elegantissima

Tawuła szara

Kalina koralowa

i pięciornik krzewiasty (jednego jeszcze w doniczce straciłam z powodu upałów)

Wszystko takie małe i zielone Może za kilka lat będzie widać efekt.
Jak widać, już mi rabata zaczyna zarastać chwastami, a jeszcze nawet jej nie skończyłam :/
Kolorowy ogród na piasku 00:31, 03 lip 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Dziękuję Vivo- Helenko

Renatko, z każdym ogrodem tak jest, że zdjęcia nie oddają jego charakteru. Choć aparat fotograficzny to fajny wynalek ale bardzo ułomny
Jak zawsze humor Ci dopisuje, uśmiałam się z Twoich wesołych komentarzy
Dziękuję za pokojową piękność

Ogród wśród pól i wiatrów 00:31, 03 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Tych nieproszonych gości współczuję, ale z niecierpliwością czekam na fotorelację! W sumie fajnie tak widzieć ogród od czasu do czasu - bardizej widać zmiany

Z tymi paskudami jakoś daję rady, jeden dzień doła miałam a potem akcja!
A Pani to co sobie życzy w ramach fotorelacji?? Może goździczek czerwony mógły być??

Koleżanka co mieszka w bloku mi go dała ubiegłej jesieni, bo po sezonie nie miała z nim co zrobić. Wyglądał mizernie. Wsadziłam, zapomniałam, a ten tak mnie pięknie zaskoczył. I w dodatku pięknie, mocno pachnie Normalnie chyba chcę ich więcej
Ogród dla moich synków 00:26, 03 lip 2015

Do góry
Sosny Pumilio

Perovskia

Irga drobniutka

Ognik szkarłatny

Ogród dla moich synków 00:21, 03 lip 2015

Do góry
Początek nasadzeń na największej rabacie. Rabata ma długość 37m, jest południowa i ma być efektowna z daleka

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:08, 03 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Na forum z karpami koi, chłopak pokazywał patent, doniczki od góry osłoniętę siatką jak się robi ogrodzenia. Ta siatka uniesiona nad doniczką z 8 cm, ryby nie mają jak dosiegnąć do żwirku

Patent dobry ale trzeba założyć wiosną, jak roślina nie ma liści.. teraz już się nie da

I finito obrazków ..

Moja działka na Dębowym Lesie 00:08, 03 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Corci i Tobie gratuluje trzymam kciuki za egzaminy .....ten widoczek cudo

Dzięki A to Thuja plicata Whipcord >Fajna prawda ?
Moje pierwsze pysznogłówki

Liliowców przybywa

Kolorowy ogród na piasku 00:07, 03 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)

Vivo, dziś przy deszczowej niedzieli oglądam letnie spojrzenie na Twój przecudowny ogród. Tym którzy mieli okazję w nim być zazdroszczę

a mi się spodobała tym razem ta róża, napiszesz jaka duża ona jest docelowo? bo chyba doczytałam u Ani ASC że to Artemis i też się nią zachwycała.

I jeszcze mam pytanie o buki w Twoim ogrodzie- czy pryskasz je regularnie żeby szkodniki nie atakowały....ostatnio w szkółce wszystkie buki były zaatakowane przez mszyce, całe liście od dołu były oblepione na biało...fuj..i to mnie zniechęciło przed zakupem.

A poza tym mam niedosyt zdjęć

Ula, tak to Artemis. U mnie na piasku ma chyba około 1 m, ale u Ani pewnie osiągnie wysokość powyżej cycek (to taka jej miara, jak już wszyscy wiedzą )

Buki, rzeczywiście tym roku są mocno atakowane przez mszyce i musiałam je przyskać ale gdybyśmy przy wyborze roślin kierowali się tym co nie jest atakowane przez różne szkodniki to niewiele z nich znalazłoby się w naszych ogrodach
Może następne lata będą lepsze
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:06, 03 lip 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Dziękuję moja Mała Mistrzyni! Już zaczynałam się czuć jak zła macocha, co wygania na poniewierkę maluchy. A tak to poopiekuję się nimi jeszcze troszkę.

Jakby były większe to lepiej do gruntu, ale to maluszki.. mogą być jeszcze pod opieką mamusi Do żłobka pójdą jak podrosną

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:04, 03 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No dzis masz wyjątkowy okaz do pokazania dzięki Mariuszowi.Piękny ten lotos i uroda całkiem inna od tamtego . to juz masz kolekcje lotosów. Jaszczur tez pieknie sie prezentuje na klonie , wiedział w czym mu do twarzy

To jeszcze firletka... mogę robić foty lunetą lub telefonem.. czyli albo zbliżenie albo kiepska jakość
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:02, 03 lip 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piękna Pashmina, też chętnie dowiem się co to za krzaczek jest Kolorki bardzo w moim typie

Dzięki Tobie zobaczyłam ożankę, bardzo ładna jest. Mam nadzieję, że pokażesz więcej jej etapów. Przypomina mi veronica, a może to jest to samo?

Wiele pozytywnej energii u Ciebie w ogrodzie!

Przetacznik :
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina babkowate

Ożanka:
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina jasnotowate
Rodzaj ożanka

Jest to bardzo daleka rodzina.. siódma woda po kisielu Czyli nie rodzina Moja katalpa taka sama rodzina dla ożanki .. jak przetacznik

Ale jak zwał tak zwał... rośliny które zbieram są dla urody a nie nazwy Wyjątek stanowią rośliny z nazwą Everest.

I firletka Z czosnkami... nawet w tej klasyfikacji nie rodzina

Edit.. moja Pashmina.. to mikrusek.. może 50cm ma Ale sadzony golas wiosną

Wizytówka Mojego zakątka Na Dębowym 23:58, 02 lip 2015

Do góry
Lipiec

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies