Jejciu, moje Novaliski też tak wybujały wysoko!
I wyglądają najzdrowiej z wszystkich róż
Zaraz pokażę co słoneczko (35 stopni) zrobiło dziś z purpurowymi różami….
Dori ,myslę że za malo wody mialy twoje tuje w zeszłym roku kupiłam w maju 20 tui ponad 2mety i wszytkie są zieloniutkie ,ale codziennie do września podlewalam tak na oko wiadro wody pod korzeń ,ktory byl w dołku by woda się nie rozlewała a trafiła prosto do korzenia .Dałam tez nawóz ale do roslin http://allegro.pl/nawoz-ukorzeniajacy-do-iglakow-agrecol-1-2kg-i5113532801.html . pozdrawiam .
Kochani witam ..bardzo prosze o rade pomoc mam cedra pendule i na mlodym pędzie pojawiła się kleista wydzielina ! co robic ? co to jest ? ostanio robiłam oprysk mospilanem ponieważ w mojej okolicy szaleje mszyca i swierki bardzo chorują .Bardzo prosze o rade ,czym ewentualnie opryskać .
Pozazdrościłam Łukaszowi, ale oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.....na razie nie jest tak pięknie jak u niego,ale....może kiedyś.....
Posadzone nowe żurawki....na razie smutnawo, ale jak zakwitną roże i jeżówki białe i różowe to koloru bedzie, ze hoho!
Trochę fotek przed długim weekendem, bo wyjeżdżam, i parę dni mnie nie bedzie....więc jeśli ktoś chce pospacerować po ogrodzie jak mnie nie ma to zapraszam
Trawiasto żwirowa- do przeróbki generalnie.....
Widok z brzózką
Widok z klonikiem
I taki jeszcze
Witam,
Około 2 miesiace temu posialem trawę sport, wszystko ładnie przekopalem wygrabilem i zwalowalem. Trawa w miarę ładnie wschodzila a teraz są plamy i nie jest gęsta. Podlewana była codziennie, była też nawozona. Za krótki czas jeszcze minął czy może za rzadko siana, chodź sialem więcej niż zalecił producent. Proszę o radę
No, niestety, wygląda mi to na ID... SC ma w sumie 4 białe paski, bo bokach dwa szersze i na zielonym dwa wąziutkie.
Rozplenice dobrze się trzymają, ponieważ tak na prawdę startują dopiero koło 10maja, to nie wolno ich tylko golić np. w marcu, a dopiero po 15 kwietnia. Już to gdzieś pisałam (czy nie u ciebie?), że ja moje rozplenice, jak tylko zaczynają śmiecić strzygę na spore słomiane kule. A potem krótko w kwietniu.