Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:18, 16 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Piękna fotka.

To rabatka, którą widzę z okna tarasowego, musi wyglądać
Kindzia 08:20, 16 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Kasiu, pytałaś u Reni o przetacznika Christe

Ja go mam i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie kaprysi, szybko przyrasta i kwitnie całe lato .

A te rybie ogonki są śliczne

Bardzo mi się podoba, muszę jakieś miejsce dla niego wydumać. Jeżeli jeszcze nie kłopotliwy...tym bardziej Kupowałaś w bylinowym Ewa?
Kindzia 08:21, 16 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Ależ te ostróżki niewinnie wyglądaja jak moje rok temu. W tym roku utworzyły dwu metrowy las. Ja je bardzo lubię nawet jak sa takie gabarytowe potworki

Mnie właśnie chodzi o to żeby wielkie były. Mam trochę ostróżek w innych miejscach, lubię je. Takich atramentowych nie widziałam do tej pory, skusiły mnie w tym połączeniu z krwawnikiem.
Kindzia 08:24, 16 lip 2015

Milka napisał(a)

Masz do nich reke, cudne sa takie mialam 3 lata temu, teraz u ciebie podziwiam. Kasiu, doszlam do wniosku, ze ja wole lilie od liliowcow, slimory duzo zjadly, ale cos jest i jak pachnie i dlugo ciesza, wiec tylko lilie dosadzam

Dobrze rosną na tej salonowej rabatce, chociaż tam jedyne przepuszczalne miejsce u mnie. Lubię je, kwitną bardzo obficie

Wiesz, że nie mam żadnego liliowca? Jakoś mnie nie biorą te kwity. Lilie kocham, u mnie zaraz po różach w hierarchii stoją Teraz czas pachnących się zaczął, jutro jadę, ciekawa jestem, które się rozwinęły teraz.
Kindzia 08:25, 16 lip 2015

Urszulla napisał(a)

I Alchymist surowo potraktowany przez eMa...ciekawe jak będzie kwitł w przyszłym roku...

Moja róża im bardziej cięta tym lepiej kwitnie
ale ciekawa jestem jak Twoja zareaguje.

Alchymist kwitnie bardzo obficie, ale do tego musi pędy mieć...
Kindzia 08:27, 16 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, liliami u ciebie już w zesxłym roku się zachwycałam. Piknie.

Nawet mi się ich trochę uzbierało Na razie nie mogę dosadzać, muszę rabaty przebudować. Pewnie przy tym część się zniszczy
Ale na pewno to jeszcze nie koniec z liliami u mnie
Milka 10:09, 16 lip 2015

Kindzia napisał(a)

Dobrze rosną na tej salonowej rabatce, chociaż tam jedyne przepuszczalne miejsce u mnie. Lubię je, kwitną bardzo obficie

Wiesz, że nie mam żadnego liliowca? Jakoś mnie nie biorą te kwity. Lilie kocham, u mnie zaraz po różach w hierarchii stoją Teraz czas pachnących się zaczął, jutro jadę, ciekawa jestem, które się rozwinęły teraz.

I ja doszłąm identycznie, dojrzałość ogrodnicza jakieś pachnące kwitną też, wysokie bardzo
edit; Kasia, to Alchymist nie powtarza kwitnienia, że dopiero przyszły rok sprawdzian po cięciu?
Gabrysia_ 10:16, 16 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Koniec tego dobrego na dzisiaj Na ostatek moja sztandarowa rabata po uprzątnięciu połamańców( 6 wiader połamanych lilii kompost zasiliło)

Ale wszystko sie rozrosło,strażnicy dzielnie stoją na straży
ewelaa74 13:44, 16 lip 2015

Zaintrygowała mnie "łezka" w nazwie wątku Jak prześledziłam i zobaczyłam kolejne kroki jej powstawania to umieram z zachwytu Fajnie teraz to wszystko się komponuje.
Pozdrawiam
Kindzia 14:00, 16 lip 2015

Milka napisał(a)

I ja doszłąm identycznie, dojrzałość ogrodnicza jakieś pachnące kwitną też, wysokie bardzo
edit; Kasia, to Alchymist nie powtarza kwitnienia, że dopiero przyszły rok sprawdzian po cięciu?

I lilie nie zajmują tak dużo miejsca jak liliowce
Nie powtarza, niestety. Dlatego cięcie po kwitnieniu, na wiosnę musisz mu dać spokój.