Dziś z mężem wymodziliśmy taki układ.
Jakoś mi nie przeszkadza ta donica, którą musiałabym omijać. Będzie też ładnie się prezentować po wyjściu z tarasu.
Kupiłam dzis tez lipę-kiedyś pokazywałam jedna ukrzyżowana u mnie i Dziewczyny a pierwsza była chyba Wieloszka doradzimy bym dosadzila druga dla symetrii. I miały racje - na razie posadzona na szybko bo brak dzis czasu na więcej ale bedzie pod nią kwadratowa rabata jak pod jej sąsiadką i bedzie oczywiście tez prowadzona w kostkę. To miejsce przy placu na którym bedzie kiedyś pergola.
Mój Graham Thomas ma na młodych liścaich plamy które wyglądają jakby były jakby wilgotne czy może raczej tylko błyszcząc nie wirm co to jest i czym to opryskać.
Dwa cisy biedaki z przechowalni dostały miejsce obok starszego kolegi- mniej kształtnego ale w duzo lepszej kondycji. Bedą musiały sie wyrównać wyglądem. Wkopałem tez przegrodę w ziemie doa rozrastającej sie nadmiernie wydmuszkach, rozsadzilam ja szerzej (dotąd rosła tylko za różą) a przed hakonenoosadzilam mini konwalniki. A ze rabata z kamyczkami to nie było to wszystko takie łatwe....
Cleo no i właśnie o tym mówiłam tam masz taras i zejście z tarasu, nie bardzo tak placyk z leżakami zupełnie oddzielony od części wypoczynkowej jaką jest taras.
pomysł z donicami jak najbardziej OK, ale nie w takim ustawieniu jak Ewa pisze... bo to sie wg mnie nie sprawdzi.
edit:
może cos w ten deseń?
edit 2: A nie doczytałam że nie chcesz łączyć z tarasem ..... więc ta opcja pewnie odpada ...ale czy na pewno?? nie łatwiej do leżaczków dojść z tarasu a nie omijać donice?
Raport z ostatnich dni w ogrodzie. WRESZCIE koniec obsadzania rabaty rozplenicowo- rozchodnikowej. Teraz tylkonpotrzeba Troche czasu i gotowe. Ufffff....
No nie... że ja tyle lat po ogrodowisku człapię i do Ciebie się dopiero teraz dostałam to szok ....
Ogród cudny ... w moim stylu ale ta rabatkę
to ja na bezczelnego i bez najmniejszych skrupułów będę kopiować .... no idealna jest ...... i nawet nie pytam o pozwolenie bo ja ją po prostu "must have" oczywiście pozwalasz ???