Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:28, 21 paź 2011

Do góry
Jagna napisał(a)
Weigela Nana... to znaczy ..... tak sądzę, mam nadzieję

To to fajnie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:27, 21 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)
No nie ma co jęzora strzępić , albo należy podziękować za współpracę albo wydobyć sposobami właściwy dla Ciebie efekt końcowy . To trudne ale nie niemożliwe

Dzisiaj z nimi rozmawiałem o ułożeniu podłogi miedzy drzwiami, bo były wszędzie wymieniane futryny - i na prawdę toster szybciej zrozumie niż oni
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:25, 21 paź 2011

Do góry
Ładniutkie - a te liściaste to co?

Ogród Sylwii od początku :) 19:18, 21 paź 2011

Do góry
shrekol napisał(a)

Tylko ile to jeszcze potrwa???

Na prawdę jakby byli dobrzy fachowcy to już by skończyli. Powinna być w jeden dzień wylewka, na drugi wszędzie regipsy, na następny gładź, a potem malowanie i pytki w kuchni - tyle mają do roboty, a wleką się jak ślimak

Sebek kubeł zimnej wody na głowę trochę ochłoniesz, w budownictwie to nie jak w ogrodzie, że wszystko w jeden dzień zrobisz..... wylewka musi związać żeby stelaż mogli przykręcić itp....... a po drugie jak by za szybko zrobili to byś mówił, że robili dwa dni a tyle kasy wzieli

Tyż prawda Trudno gdybać jak nie znamy szczegółów
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:18, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A jakie

A takie:
Ogród Sylwii od początku :) 19:13, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Na prawdę jakby byli dobrzy fachowcy to już by skończyli. Powinna być w jeden dzień wylewka, na drugi wszędzie regipsy, na następny gładź, a potem malowanie i pytki w kuchni - tyle mają do roboty, a wleką się jak ślimak

Sebek kubeł zimnej wody na głowę trochę ochłoniesz, w budownictwie to nie jak w ogrodzie, że wszystko w jeden dzień zrobisz..... wylewka musi związać żeby stelaż mogli przykręcić itp....... a po drugie jak by za szybko zrobili to byś mówił, że robili dwa dni a tyle kasy wzieli
Ogród Sylwii od początku :) 19:11, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Miej świadomość , że takich prawdziwych fachowców to ze świecą szukać . Każdy z nas miał "przyjemność" przejść podobną sytuację . Będzie dobrze , dasz radę !!!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:07, 21 paź 2011

Do góry
A jakie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:06, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A im nic nie powiesz, bo obraza majestatu...

A szkoda gadać - pogadajmy o kfiotkach

No to pogadajmy...dziś nasz Ecoregion miał akcję "drzewko za surowce" no i mam nowe nabytki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:02, 21 paź 2011

Do góry
A im nic nie powiesz, bo obraza majestatu...

A szkoda gadać - pogadajmy o kfiotkach
Ogród Sylwii od początku :) 18:58, 21 paź 2011

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:52, 21 paź 2011

Do góry
I co
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:52, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobry dej

Dzisiaj trochę popracowałem w ogrodzie. Pozbyłem się liści z zmarzniętych roślin, z trawnika i rabat. Trochę poprzycinałem. Miałem też podlewać, ale wczoraj padało więc nie musiałem. Ale głównie siedzę w domu - choć chętnie bym uciekł.
Gdybyście widzieli tych fuszerantów jak oni robią to sami byście mnie porwali byle bym na to nie patrzył...

No co za lenie, na dzisiaj mój pokój miał być już gotowy, a oni nawet drugi raz go nie pomalowali - a gdzie reszta... Wszystko ubrudzone jak cholera, nawet płytkę w ganku ubili kućmoki. Nie znam się zbytnio na budowlance, ale według mnie gładź powinna iść na całe ściany (regipsy w tym przypadku), a nie tylko na łączenia. Ja nie wiem jak im się uda uzyskać jednolity kolor, ale malując na gładzi i bezpośrednio na regipsie na razie kiepsko to wygląda.

Wczoraj umyłem futryny okien, bo oczywiście musieli pobrudzić i zakleiłem taśmą. Oczywiście taśmę odkleili i dziś są takie same - no szlag mnie trafi jak to widzę.

A w kuchni jedynie zrobili wylewkę, regipsy i gładź, a minęło dwa tygodnie, a jest ich czterech no to ile można.

Noo - rozładowałem się - kto przeczytał całość ten fajny

No udało mi się
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:46, 21 paź 2011

Do góry
Oby
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:45, 21 paź 2011

Do góry
Sebek, uważam, że dobrze przyciąłeś - właśnie tak trochę na kulkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:44, 21 paź 2011

Do góry
Limka napisał(a)
A trzmieliny na pniu posadzone w tym roku w gruncie też trzeba okrywać? Czy bukszpany zamiast włókniny można gałązkami świerkowymi? A może wystarczy korą porządnie wokół przysypać? Nie lubię włókniny.

Ja nie wiem co ze swoją zrobić - Danusia nie okrywa i zimują, a niektórym wymarza.

A znając swoje szczęście będę w tej drugiej grupie
Ogród Sylwii od początku :) 18:42, 21 paź 2011

Do góry
E no co Wy

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:40, 21 paź 2011

Do góry
A w ogrodzie rozkwita krokus

Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale przyciąłem tak lawendę

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:39, 21 paź 2011

Do góry
Dobry dej

Dzisiaj trochę popracowałem w ogrodzie. Pozbyłem się liści z zmarzniętych roślin, z trawnika i rabat. Trochę poprzycinałem. Miałem też podlewać, ale wczoraj padało więc nie musiałem. Ale głównie siedzę w domu - choć chętnie bym uciekł.
Gdybyście widzieli tych fuszerantów jak oni robią to sami byście mnie porwali byle bym na to nie patrzył...

No co za lenie, na dzisiaj mój pokój miał być już gotowy, a oni nawet drugi raz go nie pomalowali - a gdzie reszta... Wszystko ubrudzone jak cholera, nawet płytkę w ganku ubili kućmoki. Nie znam się zbytnio na budowlance, ale według mnie gładź powinna iść na całe ściany (regipsy w tym przypadku), a nie tylko na łączenia. Ja nie wiem jak im się uda uzyskać jednolity kolor, ale malując na gładzi i bezpośrednio na regipsie na razie kiepsko to wygląda.

Wczoraj umyłem futryny okien, bo oczywiście musieli pobrudzić i zakleiłem taśmą. Oczywiście taśmę odkleili i dziś są takie same - no szlag mnie trafi jak to widzę.

A w kuchni jedynie zrobili wylewkę, regipsy i gładź, a minęło dwa tygodnie, a jest ich czterech no to ile można.

Noo - rozładowałem się - kto przeczytał całość ten fajny
Koszt założenia 300 m2 ogrodu 09:43, 21 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja kiedyś widziałem klona palmowego na 18000 - i chyba zniknął. Ciekawe czy ktoś nie skusił - ale większego klona wżyciu nie widziałem - miał z 7 metrów

no wiesz Sebek są ludzie których stać na kupno dużego okazu klona palmowego za 18 tys złotych a inni mogą pomażyć o takim zakupie ja niestety do tej drugiej grupy się zaliczam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies