Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 18:39, 21 paź 2011

Dobry dej

Dzisiaj trochę popracowałem w ogrodzie. Pozbyłem się liści z zmarzniętych roślin, z trawnika i rabat. Trochę poprzycinałem. Miałem też podlewać, ale wczoraj padało więc nie musiałem. Ale głównie siedzę w domu - choć chętnie bym uciekł.
Gdybyście widzieli tych fuszerantów jak oni robią to sami byście mnie porwali byle bym na to nie patrzył...

No co za lenie, na dzisiaj mój pokój miał być już gotowy, a oni nawet drugi raz go nie pomalowali - a gdzie reszta... Wszystko ubrudzone jak cholera, nawet płytkę w ganku ubili kućmoki. Nie znam się zbytnio na budowlance, ale według mnie gładź powinna iść na całe ściany (regipsy w tym przypadku), a nie tylko na łączenia. Ja nie wiem jak im się uda uzyskać jednolity kolor, ale malując na gładzi i bezpośrednio na regipsie na razie kiepsko to wygląda.

Wczoraj umyłem futryny okien, bo oczywiście musieli pobrudzić i zakleiłem taśmą. Oczywiście taśmę odkleili i dziś są takie same - no szlag mnie trafi jak to widzę.

A w kuchni jedynie zrobili wylewkę, regipsy i gładź, a minęło dwa tygodnie, a jest ich czterech no to ile można.

Noo - rozładowałem się - kto przeczytał całość ten fajny
Sebek 18:40, 21 paź 2011

A w ogrodzie rozkwita krokus

Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale przyciąłem tak lawendę

marzena 18:45, 21 paź 2011

Sebek, uważam, że dobrze przyciąłeś - właśnie tak trochę na kulkę
Sebek 18:46, 21 paź 2011

Oby
Syla 18:52, 21 paź 2011

Sebek napisał(a)
Dobry dej

Dzisiaj trochę popracowałem w ogrodzie. Pozbyłem się liści z zmarzniętych roślin, z trawnika i rabat. Trochę poprzycinałem. Miałem też podlewać, ale wczoraj padało więc nie musiałem. Ale głównie siedzę w domu - choć chętnie bym uciekł.
Gdybyście widzieli tych fuszerantów jak oni robią to sami byście mnie porwali byle bym na to nie patrzył...

No co za lenie, na dzisiaj mój pokój miał być już gotowy, a oni nawet drugi raz go nie pomalowali - a gdzie reszta... Wszystko ubrudzone jak cholera, nawet płytkę w ganku ubili kućmoki. Nie znam się zbytnio na budowlance, ale według mnie gładź powinna iść na całe ściany (regipsy w tym przypadku), a nie tylko na łączenia. Ja nie wiem jak im się uda uzyskać jednolity kolor, ale malując na gładzi i bezpośrednio na regipsie na razie kiepsko to wygląda.

Wczoraj umyłem futryny okien, bo oczywiście musieli pobrudzić i zakleiłem taśmą. Oczywiście taśmę odkleili i dziś są takie same - no szlag mnie trafi jak to widzę.

A w kuchni jedynie zrobili wylewkę, regipsy i gładź, a minęło dwa tygodnie, a jest ich czterech no to ile można.

Noo - rozładowałem się - kto przeczytał całość ten fajny

No udało mi się
Sebek 18:52, 21 paź 2011

I co
Jagna 19:00, 21 paź 2011

Jak kładziesz regipsy to idzie tylko na łączenia, potem grunt i malowanie zwykle dwukrotne. Po to wymyślony gerips
A ogólnie to wiem jak to jest, moi "fachowcy" swego czasu wciskali mi że ścianę skośną równo złożyli, pokłóciłam się z nimi i sie obrazili, nawet jak im pokazałam że jedna przekątna od drugiej jest krótsza o 12 cm
Sebek 19:02, 21 paź 2011

A im nic nie powiesz, bo obraza majestatu...

A szkoda gadać - pogadajmy o kfiotkach
Jagna 19:06, 21 paź 2011

Sebek napisał(a)
A im nic nie powiesz, bo obraza majestatu...

A szkoda gadać - pogadajmy o kfiotkach

No to pogadajmy...dziś nasz Ecoregion miał akcję "drzewko za surowce" no i mam nowe nabytki
Sebek 19:07, 21 paź 2011

A jakie