Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 00:24, 30 maj 2015

Do góry
Urszula, u mnie rh bardzo powoli zbierały sie do kwitnienia...teraz wreszcie wszystkie kwitną, a azalie już przekwitają, no labek jak zwykle mi towarzyszy

Nicol, dzięki

Rene, no masz rację w tym y-y rzeczywiście rośliny rosną z wyjątkiem tych, ktorym korzenie pociachały nornice...

Malgosik - mój powojnik Urszula Ledóchowska spisywał sie świetnie do czasu przesadzenia...rósł przy murze od strony zachodniej i obsypywał sie mnostwem kwiatów, nawet 2x w roku, teraz mam go jeszcze, ale rośnie powoli, na razie nie ma jeszcze pąków kwiatowych

rh z drugiej strony

i już z ostatnim marudą też wreszcie kwitnącym...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:19, 30 maj 2015

Do góry
Ciekawe czy ktos widział w bardziej dojrzałym stanie tę kostrzewę .

Melduje, ze w Botaniku są rozplenice hammeln i seslerie skalne jesli ktoś szuka. Ja dzisiaj nabyłam 10 jezowek . Mam słabość do tych w kolorze pink... Mimo ze u mnie zimy nie wtrzymują.
Dwa ogrody 00:19, 30 maj 2015

Do góry
rozark, LO na razie jest szersza niż wyższa, jeden pęd zakulkowany. Wiem, że ma płatki jadalne, ale wystarcza mi mojej nn, tę tylko wącham i podziwiam
Bogdziu, pamietam, że to kokorycz, ale dzięki Doniczki... chyba jeszcze muszą poczekać, jesli to nie problem. Chyba, że kanałem przerzutowym w Łodzi, gdybyś przypadkiem była w okolicach ul. Sterlinga
Koniczynkę wykopałam i wsadziłam do doniczki. Może uda mi się zebrać nasionka, bo pozostałe skoszone będą na pewno. Na razie trzyma się. Nawet fajnie wygląda, jak przekwita, miałam zrobić fotkę, ale czasu brakło.
Karolina, mniej więcej jak u Ciebie, busz podobny z tą różnicą, że U Ciebie ogródek gumowy, a u mnie rozciągnąć nie ma jak zaczynam się już zastanawiać, gdzie nowe rośliny sadzić

wrzucam jak leci
tegoroczna stipa

liliowce od Bogdzi w rabacie i fragment żywopłotu cisowego, trzymajcie kciuki, aby się przyjął, systematycznie podlewany mam nadzieje, że da radę, bo korzeni z lupą było szukać, tak krótko były obcięte

w tle zamierająca sosna, woda plus glina, już w ubiegłym roku chorowała, pewnie jednak poleci myślę, co w zamian posadzić

przywrotniki pożerają liliowce i trytomę, trawka jutro będzie skoszona, mam obiecane
W cieniu - zacieniona 00:14, 30 maj 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Czyściec wełnisty...też ma pączki.

Bogusi, to czysciec wielkokwiatowy. Wełnisty ma liście pokryte kutnerem.

Niedawno dziwiłysmy się, że u Bogusi M. wysiało się i po zimie skiełkowało Cleome. Wyobraź sobie, że u mnie też, tyle że ja klka siewek i to najładniejszych wyrwałam zanim zorientowałam sie co zacz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:14, 30 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
u mnie też susza....a warzywnik ładnie wygląda z odleglośći ale tak się robi zdjęcia, ze bałaganu nie widać

Madziu wielkii buziak za tę inspiracje z Chelsea
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 23:59, 29 maj 2015

Do góry
co to za sosna ?
Ogród niby nowoczesny ale... 23:54, 29 maj 2015

Do góry
Madzialena dziekuję za Twoje spojrzenie na Chelsea. Byłam bardzo ciekawa Twego odbioru. Od kilku lat Chelsa podąża w kierunku naturalnych nasadzen, do tej pory były jednak ujęte w ramy topiarow , w tym jednk istne szalenstwo naturalistycznych orgdów. Faworytem dla mnie nadal pozostaje Marcus. Gdyby byliny w tym geometrycznym ogrodzie były bardziej trafne to byłby moim kolejnym The best of na miarę Ulfa i Luciano z 2009 oraz Sky Garden. Ściana w stylu Mondrina w zywopłocie cisowym będzie jednak moja inspiracja na lata a meble, eh... Co ja bede pisac,.. Sama wiesz

Bardzo jestem ciekawa Twej opini nt zwycięskiego ogrodu Dana Pearsona. Czekam zatem do neidzieli.

I wielki buziak za te inspiracje - hakone, łubin i orliki, eh, beda u mnie anno domini 2016

Handmade by Elka 23:34, 29 maj 2015

Do góry
I kolejne pytanie. Chciałabym miejsce wokół róż i kosodrzewiny, która znjaduje się około metra za różami, można obsadzić dąbrówką, by zdarnić puste miejsca??? A może doradzicie coś innego ?
Wesprzyjcie mnie, proszę o dobrą radę!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:28, 29 maj 2015

Do góry

Macie pomysł co posadzić za żurawkami ?? Rosną tam teraz tataraki, niestety za niskie. Jak sadziłam nie miałam wyobrażenia że żurawki tak wysoko będą mierzyć

Początkowo myślałam o wyższych trawach o srebrzystym zabarwieniu by odbijały od zieleni brabantów. Dziś pomyślałam o kolumnowych berberysach np. Orange Rocket. Czy to dobry pomysł ??

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:27, 29 maj 2015

Do góry
Jakby co to sprzedam sadzonki werbeny
Sorki ale zarabiam na nowe chciejstwa By eM nie zrzędził ,ze tylko wydaje

Takie i te.. już z pąkami..

A te będą za znaczek Niestety trzeba poczekać aż podrosną .

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:20, 29 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Tylko kolor nie ten ale rzeczywiście piękny! i jak urósł!

To ma szerokość 3 metry.. gęsto posadzone..
zaleta.. nie ma pielenia
wada.. nie ma jak polować ...

Ale granulki robią cuda.. dziś nawet nie idę polować.. zajrzę tylko do szklarni i warzywnika.. trup się ściele gęsto.. nawet w dzień ..
Orliki kwitną już miesiąc.. to dla tych co mówią, że kwitną krótko..

Zdecydowanie real wygląda o niebo lepiej..
Handmade by Elka 23:19, 29 maj 2015

Do góry
MOżecie wiecie, co dolega mojej hortensji? Kilka listków na kilku krzakach tak sie przebarwiło... Martwić się?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:17, 29 maj 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Orlik piękny, perukowiec zaraz Ci zakwitnie, a kamieni zazdroszczę przydałyby mi się

Orliki pięknie kwitną.
A kamienie mam z różnych stron Polski.Nawet dwa duże jak byliśmy w Szwecji.To oczywiście też kamienie, do samochodu zapakowaliśmy.Są zupełnie inne

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:15, 29 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

hahaha u mnie też ten duet będzie - świecznica już siedzi w ziemi, a hakone na razie w doniczkach się kisi

Właśnie Cię linkuję

Nacykałam fot, ale na rozdzielczości 600 nic nie widać.. jedna plama

Handmade by Elka 23:15, 29 maj 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Witaj. morze szafirow cudne. Te odziedziczone, dorosle drzewa robia wam piekne tło.

Tylko takie zdjęcie szafirków i tulipanów jeszcze znalazłam.
Ogród w Tarnowie 23:13, 29 maj 2015

Do góry

Ogród w Tarnowie 23:09, 29 maj 2015

Do góry
Po kilku dniach deszczowych dzisiaj piękny słoneczny dzień

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:05, 29 maj 2015

Do góry
olaw napisał(a)

Mnie ten klon kojarzy się z panią młodą w sukni z trenem
Cudny

Nie jestem tradycjonalistka.. suknia bordowa?? Czemu nie

I CFSR.. jeszcze chwila i będą kolory

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:03, 29 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

to szczera prawda! byłam, widziałam, wiem co mówię

Komplemenciara

Cd CFS rzeszowskie Tylko u mnie byliny na różne okresy sezonu

I rośnie nowa inspiracja czyli świecznice i Hakonechloa... na razie rosną i mają się dobrze
Handmade by Elka 23:02, 29 maj 2015

Do góry
Trochę traw...i początek brzozowego lasku z funkiami i serduszakmi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies