Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Welka 22:53, 30 cze 2015

Bożenko, nadrabiam zaległości - naparstnica sieje się lepiej niż chwasty. W zeszłym roku musiałam przez przypadek wyrzucić do kompostownika przekwitnięte kwiaty i teraz spod każdej rośliny, którą obsypywałam na wiosnę wyrywam siewki naparstnicy. Przywiozłabym Ci do Pęchcina, ale ona szybko więdnie (ale jak chcesz to napisz i wezmę)
Karol99 23:02, 30 cze 2015

EPODLAS napisał(a)
Kochani, byłam cały tydzień na działce i dobrze bo podlewałam bo tak by mi wszystko poschło. Ale w końcu przyszedł wyczekiwany deszcz. Warzywa rosną pięknie, zajadam się sałatą, botwinką, marchewka idzie w górę, najgorzej jest z ogórkami, ale i te w końcu wzięły się i rosną. Stale coś kwitnie, trawy strzeliły w górę, ogólnie jest ok.
To moje fotki z ostatniego pobytu.
Czosnki karatawskie przesadziłam, ale widzę że chyba znowu muszę je przesadzić.

Len ogrodowy podbił moje serce niebieskimi kwiatuszkami.

Kalina już przekwitła, nawet mszyce ją w tym roku nie oblepiły

Skarpa pod klonem, chociaż trudne miejsce dla roślin dla mnie to ulubiony zakątek w moim ogrodzie.
Bluszczowo.

Hosty, tutaj te starsze w prawą stronę hostowisko powiększyłam, na drugi rok efekt będzie.

Czyściec przy szałwii, chociaż w tym roku jakiś gorszy niż w poprzednich latach.

Margarytki wybrały sobie trudne miejsce i wyglądają ciekawie na drogę przez płot.

Naparstnica, bardzo mi się podoba. Mam nadzieję że się rozsieje i będzie jej więcej.

A to podpatrzony kącik wypoczynkowy.

Co tu dużo mówić, prześlicznie.
danuta_szwajcer 07:00, 01 lip 2015

Pięknie u Ciebie ale len cudny, muszę poszukać u mnie bo kolor niebieski w ogrodzie bardzo lubie Pozdrawiam
EPODLAS 21:10, 01 lip 2015

Cieszę się że jadę do Pęchcina. Zapowiada się ciekawie, spotkam starych ogrodomaniaków, mam nadzieję poznać nowych. Już niedługo!!!!
EPODLAS 23:42, 07 lip 2015

Jestem na działce. Susza niesamowita. Moje buraczki leżały plackiem na ziemi. Inne rośliny też omdlałe. Oczywiście w ruch wszedł wąż. Jakoś wszystko ożyło. Zapowiadają wyczekiwany deszcz. Oby nareszcie przyszedł.
boguslawa_ma... 16:54, 08 lip 2015

EPODLAS napisał(a)
Jestem na działce. Susza niesamowita. Moje buraczki leżały plackiem na ziemi. Inne rośliny też omdlałe. Oczywiście w ruch wszedł wąż. Jakoś wszystko ożyło. Zapowiadają wyczekiwany deszcz. Oby nareszcie przyszedł.

Bożenko u mnie pada ,mam nadzieje że i u ciebie popadało
Szkoda że nie jadę do Pękcina byśmy się poznały.
Zobacz u mnie lilie tych co mam dużo to ci wyślę.
barbara_kraj... 23:50, 08 lip 2015

I u mnie popadało, i co najważniejsze upały ustąpiły!
Do zobaczenia w Pęchcinie. Cieszę się na to spotkanie.
an_tre 20:17, 11 lip 2015

Bożenko fajnie było znowu się spotkać, szkoda, że było tak mało czasu na rozmowy, ale za to mamy fajne zakupy
dzięki za okazałe cebule
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 20:25, 11 lip 2015

an_tre napisał(a)
Bożenko fajnie było znowu się spotkać, szkoda, że było tak mało czasu na rozmowy, ale za to mamy fajne zakupy
dzięki za okazałe cebule

Aniu, oby najwięcej takich spotkań. Mam nadzieję że w sierpniu jak się spotkamy też będzie fajnie.
Nallar 23:04, 11 lip 2015

Bożenko, pamiętasz nazwę tej hosty którą trzymasz w prawej ręce?.