Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 08:43, 29 maj 2015

Do góry
Chociaż chłodno jeszcze, mamy słoneczko Aż się boję tych chwaściorów po deszczach...i pewnie jakieś pryskanko na róże trzeba będzie, grzybek pewnie już czyha

Miłego weekendu, czekamy na pełnię róż (ciekawe jak tam mój potfffór)

Rododendronowy ogród II. 08:42, 29 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 08:41, 29 maj 2015

Do góry
to jeszcze zdjecia Anitki.

Hirutkowy raj:)) 08:38, 29 maj 2015

Do góry

A to Lady Emma Hamilton

Hirutkowy raj:)) 08:34, 29 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Krysia, ty weź się tutaj nie kryguj tylko pokazuj co masz. Słuchajcie, widziałam Krysi ogród w sobotę i ma już dużo dobra na rabatach i ma co pokazać tylko nie chce

No to sie nie kryguje i troche fotek

Rododendronowy ogród II. 08:31, 29 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Dzięki Bogdziu, ale ja już miałam swoją szansę, głowy ci powtórnie nie będę zawracać Tylko jeszcze Cię potem zapytam czy mogę je pokazać Ale to już na priv Ci napiszę jak robotę skończę.
A jak w środku jest magnolia, koło wokól niej mam zostawione na jakieś 170 cm, może ciut więcej to sadziłabyś to w jednym czy dwóch rzędach? Bo mi się jakoś tak wydaje że w dwóch będzie im może przyciasno? Co ile masz sadzone tam przed oknem?

Moje są sadzone mniej więcej co 70cm . Na początku jest trochę pustej ziemii ale potem ją zasłonią.Czy posadzic w jednym czy dwóch rzędach to moim zdaniem i tak dobrze i tak zależy jak wolisz. Co do zdjęc jeśli potrzebna moja zgoda to ją wyrazam , mozesz pokazywac gdzie chcesz tylko adresu nie podawaj Mam dla Ciebie zdjecie jednego z moich niechcianych gosci.Pozdrówka.

W cieniu - zacieniona 08:20, 29 maj 2015

Do góry

ś.Giant i p.Piilu
W cieniu - zacieniona 08:18, 29 maj 2015

Do góry
zielona ściana
W cieniu - zacieniona 08:17, 29 maj 2015

Do góry
Jedzonko...poziomki i aronia.
W cieniu - zacieniona 08:15, 29 maj 2015

Do góry
Naparstnice -samosiejki
Droga do spełnienia 08:14, 29 maj 2015

Do góry
Witaj Tereso

własnie dla wiedzy postanowiłam tu wejść a i może ktoś coś podpowie

Zdjęć nie zrobiłam bo jakoś mi to popołudnie wczoraj uciekło
skosiłam trawnik, i przy koszeniu moja córka zauważyła cos na ziemi
Patrzymy a to netoperek

biedny jakiś taki nie mógł latac nie wiem co mu jest

wsadziliśmy go do pudełka uwiesił się na ścierce którą go przykryłam i przespał tak całą noc na tarasie
ale rano go wzięłam do domu bo zimno jak w psiarni

dalismy mu wody do nakrętki i jakś upolowaną w łazience muchę
nie wiem czy przeżyje
wyniosłam go na balkon pod ścianę i tyle co innego mogę zrobić może ktoś wie?

poza tym mam perukowca którego dostałam w zeszył roku ale że był jakiś marny cały rok przesiedzał w donicy i teraz muszę go gdzieś posadzić
może podpowiecie gdzie
czy miejsce musi być zaciszne i słoneczne?
Ogród z łezką II 08:10, 29 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zakupy pierwsza klasa Azalia taka wielka To do jakiej wysokości ona rośnie?

edit: I po co pokazałaś tę azalię? - już na nią zachorowałam

Ewciu...za duża rośnie Mam z taką dużą zdjęcie...

Ewcia cudnie pachnie, warto Mnie też nią zarazili, widać to bardzo zakaźna choroba
Nasz przydomowy ogródek 07:43, 29 maj 2015

Do góry
Ewa no to smacznego.

Kasiu klonika jeszcze nie kupiłem bo się biję z myślami. Mam ostatnie wolne miejsce na malutką rabatkę. Miejsce zaciszne i w półcieniu. Wsadziłem tam prezent rh.
Obok niego będzie drugi taki niskopienny który się męczy w innym miejscu. Myślałem dodać azalię wielkokwiatową ale tam za duży cień. I właśnie jak zobaczyłem u Ciebie że kupujesz klonika to pewnie i u mnie zawita obok tych rododendronów. A obok tego klonika ( ha ale piszę po żydowsku) myślę posadzić 2 hortensje Limelight których patyczki dostały piękne listki. Jak widzisz statecznej decyzji brak.
A i przed tym wszystkim mam zamiar posadzić żurawki Lipstick które kwitną na czerwono i jak dotąd u mnie są niezawodne.No i jeszcze hosty będą.
Za chwilę startuję do koszenia tylko niech trawa obeschnie. U nas lało okrutnie a dziś piękna pogoda.

To te żurawki Listick (zielone liście). Foty kiepskie bo jaskrawe słonko świeci.

Moja działka na Dębowym Lesie 07:23, 29 maj 2015

Do góry
Jeszcze takie widoczki

Perukowiec podolski
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:22, 29 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

U mnie po sypnieciu granulatem problem zniknął i póki co nie ma inwazji.. Chwastów trochę jest ale dzis ma byc wysprzątane A ja tylko będę patrzyc - no jeszcze tego u mnie nie było
Słońca faktycznie brakuje, jest zimno strasznie ... no cóż dla mnie lepiej bo leżę w cieplutkim łózeczku
Ale już czas powrotu, jak dobrze, jutro mam przychodnie rehabilitacyjną, zobaczymy jaki dadza mi program Do tego musze im nadgarstki pokazać bo od dźwigania się na wóźku ledwo nimi ruszam ..

Na koniec - japoniec Jak sie ciesze że azalki na mnie poczekały

Kasiu ogród zachwyca, parasolowata faktycznie ma pąki...Wow
Róża już ci zakwitła, moje jeszcze w głębokich pąkach, ja mam nadal ślimory, chodze po ogrodzie i zbieram do wazonu, udziabane czosnki leżące na trawie
W ciąż myślę o Tobie
buziaczki
Makowo na Kociewiu 07:11, 29 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

OK
Kasik przedstawiam malutkiego, nowego towarzysza zabaw moich wnuków - obsikuje i ob..Makowo, a niech tam
Bazyli

Śliczny.
Będzie wesoło. Kasiu, znowu piękne zdjęcia pokazałaś.
Gunnera - parzeplin 07:08, 29 maj 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Sylwia ,podoba mi sie bardzo szczegółowy opis Twojej gunerki , pomierzona jak u krawca hihihihi i tak jest piekna i zadbana bez wzgledu która to , ja juz zgłupiałam z rozpoznawaniem , moja w doniczce teraz wypuszcza inne liście ma sporo kolców musze zrobic zdjecia bliżej , a tymczasem moja rosnie powolutku , listki troszke w góre poszy ale tylko troszke

Teresa Twoja to na 100% manicata. Popatrz na łodygi. Okrągłe, włoski między kolcami, gęste kolce i kolorek łodygi wpadający w delikatny brązik. Liście zaczyna mieć dorosłej manicaty. Żyłkowanie zielone.
Tysiąc radości i utrapień 07:02, 29 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Rabata, nad którą pracowałam 2 dni temu, przybrała bardziej geometryczne kształty.
Na początku wyglądała tak:

Obecnie:

ślicznie u ciebie Joasiu
Rododendronowy ogród II. 07:01, 29 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz zdjecia z poziomu ziemi , tak sie Anita poświęciła...

BOSKO BOSKO BOSKO
cudowne miejsce, lepiej niż w Botaniku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:00, 29 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Od poniedziałku jestem w ciągłym niedoczasie
Ale postaram się nadrobić zaległości
Oto moje zakupy:

a tu już na rabacie:

Hej Ren powiedz mi gdzie w łódzkiem kupiłaś trawy, koło mnie w szkółkach nic kompletnie nie ma.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies