i lawendy na podmianę, berberysy dla plam koloru (szczególnie jesienią ), turzyce do uzupełnienia rabaty narożnej.
Kacha123,
dzięki za odwiedziny!
Rośliny raczej wybieramy większe, jesteśmy niecierpliwi, no a ogródek też nie jest mega wielki, także od razu je chociaż widać
zobaczcie na zdjęcie - są tu 3 krzaczki lawendy, jeden wygląda normalnie, 2 pozostałe wypuszczają długaśne pędy na kwiaty. W tym roku jest podobnie. Inne gatunki już kwitną, a te krzaki straszą tymi długaśnymi pędami, na końcu nadal pączki. Spotkałyście się z taką odmianą?
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje! Straszliwie mi miłe, że mnie odwiedzacie mimo, że nic do podziwiania w ostatnim czasie nie ma. Te 100 stron trzasnęło nie wiedzieć kiedy...
Jestem w robocie i mam urwanie doopy, więc nie bardzo mogę śledzić co tam na O. słychać.
Ale wrzucę Wam dwie fotki sprzed kilku dni z lawendowym, startującym zawijasem i przystrzyżonymi kulasami. Więcej pod ręką brak.
Słychać jak chwasty i trawa rosną. Wczoraj wieczorem zabrałam się za pielenie i zanim zdałam sobie sprawę, że 80% tego co wyrywam to siewki orlika już prawie wszystko powyrywałam. Taki ogrodnik ze mnie!
Madżenko no musiałam zacytować zdjęcia bo jak ich nie cytować .... szałwia trawy róże ... niby prosty zestaw i wielu z nas na ogrodowisku taki ma, ale u Ciebie to wszystko robi taki efekt ... jestem zachwycona od samego początku twoim ogrodem .....
Witam,
Poniżej załączam kilka zdjęć mojego trawnika. Mam prośbę o identyfikację czy to gatunek trawy czy chwast.
Zdjęcia pokazują stan po 2 tyg. urlopie. Po takim czasie do koszenia nadawało się tylko to wysokie natomiast ładna trawa praktycznie nie urosła i nie chce rosnąć na tej glebie. Po koszeniu przeważają twarde łodygi tego czegoś niż miękkiej trawy.
Wysiałem tzw. trawę sportową firmy top decor i być może to co widać to odmiana trawy, która ma małe wymagania co do gleby i przez to rośnie jak szalona.
Jest to młody trawnik i zastanawiam się czy nie założyć go od nowa podsypując wcześniej torfem bo mam dosyć piaszczystą glebę.
PS. Po urlopie teren bardziej przypominał łąkę niż trawnik...
Kobieto, takie mikrusie? Zlituj się, ja mam swoje lata i wzrok coraz gorszy
Daj zbliżenie.
Ale też mi to wygląda na intruza. Raczej siewka jakiegoś drzewka. chyba.