Niewiem czy zdjęcie jest czytelne ale wzdłuż siatki i pod kątem prostym będzie żywopłot z tuj. powstały narożnik oraz tą krótszą część chciałabym dość gęsto obsadzic aby zasłonic pozostałą część podwórza. Dodam jeszcze ze mam pszczoły mile widziane będą rosliny miododajne jak lawenda
Juzia ja wiem ze to dwie różne trawy. Ja potrzebuje tą drugą trawę, więc to nie jest to co ty masz . Wyszukiwarka mi je pokazała jako kurze łapki Powiedz mi w takim razie co to jest
Chciałam pokazać, że graby fastigiata można sadzić blisko siebie i na niewielkiej przestrzeni. Zawsze nurtuje mnie, ile dane drzewo potrzebuje metrów do ukształtowania ładnej korony i do wzrostu:
Agatko, dobry wybór Odwdzięczy się z pewnością, derenie są cudne.
Polecam jeszcze Twojej uwadze pagodowego. Piękny horyzontalny pokrój, bordowe pędy, pstre liście i kwiaty zebrane w baldachogrona. A jesienią krem blaszki liściowej przechodzi w róż.
Cornus controversa Variegata
Dzięki za opinie
Kącik z cegłami będzie odnowiony, z cegły będzie też komin. Może w sobotę mąż zrobi, bo już mamy wszystkie materiały. Mam nadzieję, że będzie na tyle estetycznie, że obędzie się bez zasłaniania, a w razie czego to rosną tam róże pnące.
Byleby tylko nie padało, bo już jeziorko mam pod działką.
moje pierwsze tulipanki, nie zdążyłam kupić donic więc zostały posadzone w wiadrach Teraz czekam aż liście uschną całkiem i zostaną wysadzone w ziemię.
Piękne krzaczki kupiłaś!!! Moja jedynaczka na pewno będzie dużo mniejsza, ale w Pisarzowicach w piątek (pod koniec Święta Azalii) już ich nie było.
Kawał roboty już odwaliliście i jaki superzasty efekt!!! Bardzo ładnie wygląda
Jeszcze niedawno wydawało mi się, że wiele czasu trzeba żeby te wszystkie roślinki urosły i zrobił się busz (nie trzeba plewić), a ponieważ mam mało czasu na obrobienie mojego pola, to u mnie to był priorytet. Teraz już prawie mam to co chciałam i zaczyna się następny problem : rozrasta się i coraz mniej miejsca jest. A pięknych roślin wiele
Zrobiłam jeden podstawowy błąd...nie zaczęłam od sadzenia drzew i teraz je upycham, bo że potrzebne są, to nie trzeba nikomu tłumaczyć.
Pięknie się u Ciebie zapowiada, ja też z tych co to lubią uporządkowanie i przejrzyste nasadzenia.
Kasa raz jest, raz jej nie ma, ale zapał macie i pracowitość. Będzie cudnie, zobaczysz