Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogubiłam się po drodze... 08:43, 27 maj 2015

Do góry
[img
Pogubiłam się po drodze... 08:36, 27 maj 2015

Do góry
Witam. To pierwszy dzień na forum, pierwszy mój wątek i pierwszy post. Potrzebuje pomocy z pewnym murkiem. Koncepcja i pomysł wydawały mi się ciekawe, ale dobór roślin mnie trochę przerósł.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:35, 27 maj 2015

Do góry

Jeszcze kwitną tulipany i zaczynają czosnki
Ogród niby nowoczesny ale... 08:33, 27 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

to mi się podoba...

przygarnęłabym chętnie przynajmniej jedną taką
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:33, 27 maj 2015

Do góry

Drzewa owocowe w skarpetkach z rogownicy
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:31, 27 maj 2015

Do góry

Przedpłocie ze szczegółami
Grubej dyni zmagania z naturą 08:28, 27 maj 2015

Do góry
Ciągle pada...
Ale za to warzywa rosną, że aż skrzypi Żeby tylko było trochę cieplej

Rano:

Wieczorem
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:28, 27 maj 2015

Do góry

Tuz przed domem i zaraz obok.

Azalia i hortensja w kocimiętce.
To tu... 07:59, 27 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Madzia a zrobisz zdj. sadzonki i podasz cenę żebym sobie mogła skalkulować?

Specjalnie dla Ciebie zdjęcia mojej runianki:

Wczoraj w O. widziałam runianke podobnej wielkości po 4,90.

Zastanawiam się tylko czy sadzić ją tak jak jest czy spróbować podzielić zawartość każdej doniczki na mniejsze sadzonki i wsadzić gęściej...
"W kolorze blue" 07:33, 27 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Siakowa Miałam Ci pokazać bryłę?

chyba nie mi ale skorzystałam z tej pomyłki chetnie świetny dom !!!
Nadzieja na piękny ogród 06:56, 27 maj 2015

Do góry
Doła ogrodowego kazdy ma z nas co pewien czas. U mnie bywaja takie dni, że wszystko mi sie nie podoba.... A kostkę granitowa, ktora zarasta chwastami co tydzien mam ochote zerwać....
Przesyłam pozytywną energie ogrodowa. Radośc z ogrodniczkowania wroci juz za chwile gdy zobaczysz jak pieknei rosliny rosna

Ps. Trawnik własnymi ręcami z M zakładaliśmy do tej pory pamietam jak mnie pierwsze kiełki trawy cieszyły. Zobacz jak było u mnie w 2011. Specjalnie zostawiam zdjęcie, bo jak jest teraz wiesz trawnik sialiśmy w weekend majowy 2011

Wkoło chwastowisko (wypalone roundapem bo nie dawałam juz rady recznie pielić, co jedna strone skończyłam to na drugiej juz dorastało....). A trawnik cieszył, oj bardzo cieszył. Głowa do góry
Rododendronowy ogród II. 06:31, 27 maj 2015

Do góry
Palec za ciężki z samego rana , wiec dubelek kffiatucha więc zostawię na dobry dzień

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:01, 27 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

...i domek

I rzymianki ładne.
Dwa ogrody 02:12, 27 maj 2015

Do góry
i na koniec energetyczne kolorki, co prawda w minimalnych ilościach i nadal tylko w starym, ale jesień będzie należała do nich - przesadzanie, nawożenie, dogadzanie

Dwa ogrody 01:49, 27 maj 2015

Do góry
Yoku, jak wygląda marzanka po przekwitnięciu, a to zagwozdka nie zwracałam uwagi, schowana pod krzewami, ale sprawdzę
sadzonka od Bogdzi

ewsyg prawie kwitnąco dla Ciebie pustynnik nie kwitł w ubiegłym roku i dlatego jestem ciekawa koloru

Vivo u mnie namiastka tego, co można podziwiać u Ciebie
koniczynka pozyskana przypadkiem, sąsiad wysiewał jakąś mieszankę dla kur, ta właśnie rozsiała się u mnie, w ub. roku jedna sadzonka, w tym kilka, ale rosły tu i tam, wykopałam i posadziłam do doniczki, może uda mi się zebrać nasiona a uwagę na nią zwróciłam dzięki Gabrieli
wśród czerwonych kuklików żółte też się trafiły

Dwa ogrody 01:28, 27 maj 2015

Do góry
Aga, ja spróbowałabym je zasilić a z nornicami też mam na pieńku, zżarły mi jeżówkę Vintage Vine, gąsiennice dobierają się do róż...
dereń biały kwitnie

kolejne kaliny, zwykłe, ale cieszą oko

Epodlas, mówisz łany mydlnica i fragment skalniaka w starym, to najbardziej samoobsługowe rabaty rosnie jak chce, nie ma czasu na dłubanie w nich

Dwa ogrody 01:04, 27 maj 2015

Do góry
jankosiu, koniczynka faktycznie śliczna, szczególnie kolor a z identyfikacji nici, chociaż poczyniłam pewne próby
Pszczelarnio, astry czasami bywają kapryśne, nie zawsze ich wschody są pomyślne, pomimo dobrych warunków. Myślę, iż to wina jakości nasion. Najlepiej udawały mi się z nasion zebranych przeze mnie, a warunkiem jest ich przechowywanie, należy unikać torebek foliowych, ale to pewnie wiesz

żuraweczki kupowałam u siebie na miejscu i dzieliłam, dzieliłam

kwitnie głóg

za duże do nowego, muszą mi wystarczyć derenie, kaliny
Dwa ogrody 00:30, 27 maj 2015

Do góry
Aniu Mala Mi jak miło Cię widzieć, wiem, iż czasu mało masz, podobnie jak ja, już nigdzie nie jestem na bieżąco, w ogrodach również sucho, wczoraj podlewałam w obydwu ogrodach, dziś siąpiło, ale pod drzewami popiół.
Mój White Cover podlewany i zasilony magiczną siłą wygląda lepiej, żółte plamki na listkach zazieleniły się, ale nie wszystkie. Będę obserwować, bo zauważyłam, że te objawy pojawiają się w momencie przyrostu nowych łodyżek w bardzo słoneczne i suche dni. Mają tu rację dziewczyny, że to nie choroba, a kłopoty rośliny z przyswajaniem składników pokarmowych. Młode listki na bukach też zbrązowiały po części, ot fizjologia.

Aga973, a nie przesadzałaś Leonardo? Podobnie zachowują się moje trzy krzaczki Parky przesadzane jesienią, słabo rosną i pąków mało, chyba też je zasilę.

Louis Odier poszalała, muszę jakąś podporę szybko montować, bo chyba będzie się pokładać

Karola

laurowisnia
z płatków róży będzie truneczek różany Rdest będzie na cenzurowanym
zaczynają liliowce

Szmaragdowy Zakątek 00:05, 27 maj 2015

Do góry
Kilka ostatnich kolorków ze „szmaragdowego”…
kwitnie czerwony BUSUKI

i fioletowy…do zidentyfikowania przez Bogdzie

berberys NATASZA zaczyna się pięknie wybarwiać

Szmaragdowy Zakątek 23:58, 26 maj 2015

Do góry
Kasik – uśmiech jesy dobry na wszystko…na szare dni…na małe smuteczki…na ogromna chandrę!
A ja nadal nie tracę nadziei, że spotkamy się u Szmitów!!! Wykombinuj coś, żeby tam pojechać.

anabuko1 – Aniu, naleweczka jest naprawdę przepyszna…taka delikatna, damska i o niecodziennym smaku.
A żeby wymienić się hostami to ja zawsze i o każdej porze!!! Moje w prawdzie niektóre są jeszcze bardzo małe, ale ukopać zawsze można spróbować!

Pola – Jola, te ogrodowiskowe spotkania są magiczne…naładowują energią na całe najbliższe tygodnie. Musisz znaleźć czas chociaż na jedno. Więc co…kolejne spotkanie w lipcu u Szmitów? Nie widzę sprzeciwu…tak więc do zobaczenia w lipcu! Pa pa

Luki – to ekipa łódzka niegrzecznie wpraszam się z wizytą!!!

Margarete – odbuziakowuje słodziutko.

Krys – wielkie dzięki, właśnie takiego zdjęcia mi brakowało. Ekipa łódzka prawie w komplecie…z obecnych brakuje tylko Reni (rozark) i spóźnionego Robert (Robertop). Fajnie byłoby kiedyś sfotografować całą łódzką ogrodowiskową rodzinę…może kiedyś…

rozark – Reniu, już tak mam…uśmiecham się i już…nic na to nie poradzę

popcorn – już się robi Carola…fotka „paprociowego” iglaka…czyli cyprysik FILICOIDES we własnej osobie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies