Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzieś wśród łąk 18:41, 26 maj 2015

Do góry
Nie mogę się powstrzymać by nie wrzucić kilku zaległych zdjęć z marca i kwietnia, które można by zatytułować, co roku to samo i co roku tak cieszy.

Ogród w Tarnowie 18:38, 26 maj 2015

Do góry

Ogród w Tarnowie 18:36, 26 maj 2015

Do góry
Od tygodnia codziennie pada i deszcz niszczy kwitnące rośliny.
Foty robione wcześniej...

Do raju daleko - u Ewy 18:35, 26 maj 2015

Do góry
Gosia, mówi, że za mało daję zdjęć ogólnych z ogrodu. To się poprawiam

Liliowo i kolorowo:) 18:27, 26 maj 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:23, 26 maj 2015

Do góry
abiko napisał(a)
Ania piękne masz te azalie... kolor różowej, ilość kwiatów.. niesamowite.
Ale ci się wątek polityczny zrobił

Jeszcze emocje nie opadły... a ja tam realistka.. nie wierzę jednym i drugim..

Wszyscy już mieli swoje 5 minut.

Wiem, że każda obiecanka odbije się na mnie. Czym więcej słyszę pustych obietnic tym bardziej włos mi się jeży na głowie. I tyle...

Jedną noc nie poszłam zbierać ślimaków i irysy są już tylko wspomnieniem.. cieszyłam się że jakoś je uchowałam.. w jedną noc zostały zgliszcza.

Liliowo i kolorowo:) 18:21, 26 maj 2015

Do góry
Asi ogródek pod świerkami 18:19, 26 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Dostałam na urodziny takie cudo ( w donicy) i mam teraz dylemat gdzie go posadzić? Jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ta rabata - ale nie jestem przekonana . Co o tym sądzicie?

Asiu, ja bym nie sadziła jałowca przy bukszpanach. To nie ta bajka. Może znajdziesz inne miejsce? Ładny ten prezent
Liliowo i kolorowo:) 18:15, 26 maj 2015

Do góry
Ogródek Iwony 18:10, 26 maj 2015

Do góry
Dzisiaj mija rok mojego ogrodowiskowania. Mój ogród się zmienia, ja nie czuję się samotna w trudnych chwilach, dziękuję że jesteście
Wszystkim zaglądającym tu dziękuję za wsparcie, dobre słowo, pożyteczne rady. Dziękuję za roślinki, nasionka, sadzonki. Za uśmiech, zdjęcia, kiedy szczękę zbierałam, albo opisy, z których śmiałam się, aż dzieci patrzyły się dziwnie
I jeszcze wszystkim mamom z okazji naszego święta wszystkiego najlepszego i promyczków słońca
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:09, 26 maj 2015

Do góry
Edyta for You

Na tym obrazeczku wyrywam przekwitły kwiatostan . Lekko się daje usunąć .

Tu usuwam młode przyrosty liści a robię to dlatego aby roślinka mi za duża nie urosła , bo mam mało miejsca a Nova Zembla rośnie duża Ci który mają dużo miejsca , tego nie robią

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:06, 26 maj 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
To znaczy, że małe hosty żrą?

Żrą małe hosty.. i duże.. i wszytko.. też walczę na niebiesko.. dlatego jeszcze hosty mam. Bo tam nie żałowałam i podsypałam solidnie. Ale deszcz swoje robi.. i po miesiącu granulki już zaczynają przepuszczać intruzów.
W szklarni eM rozciągnął miedzią taśmę.. nie jestem w stanie upilnować .. kilka razy dziennie, raz w nocy.. a i tak żrą. nie mam pojęcia skąd przychodzą.. tzn wiem, bo siedzą w ziemi. Teraz roślinki małe to da się każdą obejrzeć, jak podrosną to się nie da.. a by porosły to trzeba 3 razu dziennie zbierać a i tak są ..
Zobaczymy czy pomoże ..

Zielona Aniu - tajemnicą są granulki, bez nich by nie było niczego.

Bogdzia -

Ta Yellow chyba bardzo podobna do Bartzelli,

Dlatego chcę sprawdzić czym się różnią .. a kępa większa większy efekt .. ta nowa widzę, że ma chyba zaczątek pączka

Zakwitła biała azalia, pachnąca i to mocno

Metamorfozy ogrodowe 18:03, 26 maj 2015

Do góry
agnieszka_dorawa napisał(a)
Jeśli ktoś z Państwa miał te same zmartwienia co ja to bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję

Myślę, że bardzo wiele osób startowało do ogrodu z tego samego poziomu i z takimi samymi dylematami
My też!
Na dowód pokazuję zdjęcie z 2003 r. terenu czyli naszej działki - od tego zaczynaliśmy.

Oto fragment ogrodu sprzed kilku dni:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:03, 26 maj 2015

Do góry

To z kamieni dużych to schody z plastrów drewnianych, altana u góry ma symulować bacówkę, rośliny takie jakie już są posadzone tylko na razie malutkie, mostek łączy ścieżki z plastrów, no i z trocin i żwirku rabatki wzdłuż stopni, cień na stopniach fajnie oddaje różnicę w poziomach płaszczyzn na działce. Jałowce wzdłuż stopni dziś posadzone, po lewej moje niby wrzosowisko.

Macie jakieś propozycje na resztę obsady rabat???
Zależy mi, żebym się później przy nich nie musiała narobić w pielęgnacji i efekt, żeby był naturalistyczny.
Mój 4 arowy azyl... 18:01, 26 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, tak wyglądał mój Czyściec wielkokwiatowy w ub. roku. Pzypuszczam, że roślina, którą dostałaś od sąsiadki jest taka sama.

[/quote
Jeszcze się dziś na działce przyjżałam i myślę że to tyba on.
Irysy już kwitną a u mnie w pączkach
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:54, 26 maj 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Aniu, co to za cuda..? Czy to azalie wielkokwiatowe? Jakoś tak za dużo kwiatów mają jak na nie...

Pierwszy plan to azalie japońskie.. od lewej Mruschka, czerwona Geisha Orange, różowa pełna Rosinetta i niezawodna Kermesina Rose.
Żółte i pomarańczowe to wielkokwiatowe, które u mnie rosną bardzo wolno.. ..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:50, 26 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Dzięki za zaproszenie. Byłoby super zobaczyć twój ogród na żywo - tym bardziej że ja też bylinowa jestem Tyle tylko że ty totalnie nieczasowa jesteś więc nie ma sensu żebyś jeszcze gości ściągała. Jak będziesz miała więcej wolnego czasu to wtedy nie damy prosić Tak se odpowiadam w imieniu Łodzi ale myślę że dziewczyny myślą podobnie.

popcorn napisał(a)
podobnie, podobnie! Tym razem nie daruje i pojade!

No to trzymam za słowo... czasu zwykle nie mam nigdy, wiec należy się zmobilizować i po prostu przyjechać.
Ugadujcie się.. i koniecznie zabrać mi Bogdzię z sobą

Przygotowań nie będę robić. bo już chyba wszyscy wiedzą, że gotować nie umiem i nie lubię.. i u mnie jest "samoobsługa" Z porządkami też nie mam fioła .... taki luzik-bluzik

I mini hostowisko... już podziurkowane..grrrrr

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 17:49, 26 maj 2015

Do góry
Stipa???
Moja działka. 17:47, 26 maj 2015

Do góry
I moja nowa róża DUBLE DELINGHT
Moja działka. 17:46, 26 maj 2015

Do góry
Cztery dni nie byłam na działce i dziś poszłam mimo deszczu zajrzeć czy ślimaki jeszcze coś zostawiły,a w porządku,a nawet bylam mile zaskoczona bo zakwitły rodki i nawet 5 truskawek czerwonych znalazłam

Krzewuszka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies