Zależy to w pewnej mierze od gleby więc się nie martw ale kolor liści jest też dobrym wskaźnikiem kiedy je trzeba dokarmić. Anabelki są najbardziej żarłoczne z hortensji. Gdy bledną liście to pędzę z odżywką
Tak Joasiu, warzywa też podlewam, staram się co drugi dzień. Na szczęście dziś w końcu spadł deszcz.
Kupiłam dziś piękne berberysy i cisy elegantissima. Powstaje nowa rabatka Kiedyś rosły na niej jukki ale miały za mokro i średnio sobie radziły. Teraz ją podniosłam i obsadziłam na nowo. Mam nadzieję, że nowe rośliny będą na niej dobrze rosły.
Serio nikt mi nie podpowie czegoś?
Chodzi mi o to miejsce.
Dzisiaj byłam w szkółce podpatrzyć coś i chyba wezmę berberysy thunberga goldalita, potrzebuję 4 sztuki zamiast tych nieszczęsnych jasnych żurawek.
A tutaj widzicie jaka jest różnica między jasnymi, a ciemnymi.
Gosia słów mi brak dla cudeńka jakie stworzyłaś własnymi łapkami. Piękny, katalogowy wręcz ogród. Wprawdzie mnie w duszy gra coś innego (zresztą wiesz jaki mam Bangladesz ), ale nie sposób nie dostrzec piękna i doskonałości Twojego ogrodu. Podziwiam Cię też za umiar i konsekwencję w doborze roślin - dla mnie chyba jednak coś nieosiągalnego . Niesamowite miejsce . A to Gosiulek we własnej osobie złapany moim obiektywem
Podniosłaś się ???? Śmiech to zdrowie.. też się z wpisu Ensaty pośmiałam.. dzięki anonimowi patrzcie ile mamy wpisów na wątku.. a ile nowych tematów..
Nie ma tego złego