The Pilgrim (Austin, 1991) bardzo ją lubię, wybarwienie jest tym ciemniejsze im sa zimniejsze noce,
Danusia o tej róży często pisze, wielkość kwiatów to 8 – 10 cm, do 170 płatków o silnym zapachu, wysokość krzewu do 1,8 m, u mnie ma też ok. 1m,po silnym cięciu, nie chorowała
Kolejne zakłócenie proporcji mam na hortensjowej (??)
W ub roku ML był sporo wyższy od hortek. W sumie to nie wiem, czy miskant niższy czy hortki w tym roku wyższe. A ciachnęłam wiosną naprawdę niziutko
gdy kwiat przekwita lekko jaśnieje, jego wielkość to 9-10cm zbudowane z ok. 30 płatków, pachnie lekko, róża witalna i obficie kwitnąca do mrozów, może osiągnąć 2m, ale ja ją tnę, u mnie ma ok. 1m w tej chwili, pędy z licznymi kolcami, grube, sztywne, u mnie nie chorowała do tej pory
Ewcia prześlicznie u ciebie mmmm jaka zieleń i biel ostróżki mamuciej i róże powalające wszystkie a zwłaszcza białe stipka wymiata kochają cię ocho cho tylko na chwile je zostawiłaś i widzisz jaki szał Buziaki
A żywopłocik dziś machnęłam następny... malutki w zakątku platanowym
Mam za nim szałwię. Myślę sobie ... co ta szałwia taka niska w tym roku, w tamtym dużo wyższa była.
Jak ciachnęłam bukszpan z 15 cm, to mnie oświeciło skąd to zakłócenie proporcji