Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 23:09, 28 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Ja też miałam w tamtym roku kosmos czekoladowy i go nie wykopałam i nie mam już. A Ty gdzie go kupiłaś?

W naszej okolicy spotkałam go kiedyś w Koninie -na wylocie na Radziejów. Ale tylko raz.
Byłam w tygodniu na rezonansie w Zielonej Górze i wracałam przez Poznań -tam robiłam te zakupy.
A gdzie dorwałaś swój w zeszłym roku??
Gardener27 20:17, 29 cze 2015

Czekoladowy kosmos wygląda genialnie Szkoda że u nas nie zimuje w gruncie Zaczyna mi rozkwitać Edenka i sam nie wiem czy to ona Na początku była bardziej pomarańczowa a teraz przebarwia się bardziej w róż Twoja też tak miała ? Dodam tylko że ten kwiat pachnie nieziemsko
AgataBC 21:48, 29 cze 2015

Gardener27 napisał(a)
Czekoladowy kosmos wygląda genialnie Szkoda że u nas nie zimuje w gruncie Zaczyna mi rozkwitać Edenka i sam nie wiem czy to ona Na początku była bardziej pomarańczowa a teraz przebarwia się bardziej w róż Twoja też tak miała ? Dodam tylko że ten kwiat pachnie nieziemsko

Moja róża to na 100% Edenka.. !! dzisiaj miała już otwarty cały kwiat .. nie myślałam, że jest to tak wielki kwiat. I ma sporo kolejnych pąków - to chyba zasługa kompostu, który dałam pod korzenie. Pąk u mnie był raczej biały z lekką nutą różu.
A kosmos spróbuję znowu przezimować-może się uda.
Pozdrawiam
Gardener27 22:05, 29 cze 2015

Więc nic mi nie zostaje jak uzbroić sie w cierpliwość i poczekać jak ten kwiat w pełni sie rozwinie Wiem że jesteś mega zapracowana ale w wolnej chwili zrób jej zdjecie Chcę ją zobaczyć w pełnej krasie Plisss
AgataBC 22:31, 29 cze 2015

Na jej zdjęcie znajdę czas - spoczko
jutro jade do miasta. Może jakieś zakupy zrobię. Plany się planują na jesień-będą generalne zmiany na bylinowej. Mam już nawet szklarnię
Donia72 01:59, 30 cze 2015

Ja swój w tamtym roku kupiłam w Niemczech.
Mysza 18:46, 01 lip 2015

Piękne te różyczki
Kosmos już kolejny rok zapomniałam zasiać
AgataBC 21:38, 01 lip 2015

Doniu no tak .. w Polsce nadal słabo dostępne..
Myszko przecież masz teraz co inne na głowie niż sianie kosmosów.. rabaty się tworzą

Przemku to dla Ciebie kwiat Edenki-schowany w lawendzie przy ziemi.. trzeba się nagimnastykować żeby zdjęcie zrobić.. Jak rozkwitną te górne będzie lepiej widać.

AgataBC 21:46, 01 lip 2015

Zakupy.. m.in. Zantedeschia "Memories"!! i turzyce po 4zł

Katkak 21:50, 01 lip 2015

Ale cudne zakupy . I turzyce za tyle, marzenia . Pozdrawiam Agatko. Pokaż jak posadzisz te cuda .