W naszej okolicy spotkałam go kiedyś w Koninie -na wylocie na Radziejów. Ale tylko raz.
Byłam w tygodniu na rezonansie w Zielonej Górze i wracałam przez Poznań -tam robiłam te zakupy.
A gdzie dorwałaś swój w zeszłym roku??
Czekoladowy kosmos wygląda genialnie Szkoda że u nas nie zimuje w gruncie Zaczyna mi rozkwitać Edenka i sam nie wiem czy to ona Na początku była bardziej pomarańczowa a teraz przebarwia się bardziej w róż Twoja też tak miała ? Dodam tylko że ten kwiat pachnie nieziemsko
Moja róża to na 100% Edenka.. !! dzisiaj miała już otwarty cały kwiat .. nie myślałam, że jest to tak wielki kwiat. I ma sporo kolejnych pąków - to chyba zasługa kompostu, który dałam pod korzenie. Pąk u mnie był raczej biały z lekką nutą różu.
A kosmos spróbuję znowu przezimować-może się uda.
Pozdrawiam
Więc nic mi nie zostaje jak uzbroić sie w cierpliwość i poczekać jak ten kwiat w pełni sie rozwinie Wiem że jesteś mega zapracowana ale w wolnej chwili zrób jej zdjecie Chcę ją zobaczyć w pełnej krasie Plisss
Na jej zdjęcie znajdę czas - spoczko
jutro jade do miasta. Może jakieś zakupy zrobię. Plany się planują na jesień-będą generalne zmiany na bylinowej. Mam już nawet szklarnię
Doniu no tak .. w Polsce nadal słabo dostępne.. Myszko przecież masz teraz co inne na głowie niż sianie kosmosów.. rabaty się tworzą
Przemku to dla Ciebie kwiat Edenki-schowany w lawendzie przy ziemi.. trzeba się nagimnastykować żeby zdjęcie zrobić.. Jak rozkwitną te górne będzie lepiej widać.