Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 00:01, 25 maj 2015

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:00, 25 maj 2015

Do góry
Moje podwóreczko, jeszcze tylko chodnik do przeróbki, może za rok się uda.

to samo tylko z drugiej strony

Mój mały zakątek :D 00:00, 25 maj 2015

Do góry
Rabata pod domem zamieniła się z nijakiej w bergeniowo-lawendowo-czyśćcową.
sadzonki lawendy mojej produkcji

W miniformacie 23:59, 24 maj 2015

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 23:57, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)

No i moje ulubione mnie na szczęście nikt zdjęć nie zrobił

Luki – oj Łukasz, zobaczysz…ja się zemszczę! Na gorącym uczynku mnie przyłapałeś! Tylko ciiiiiiii cicho…żeby Bogdzia się nie dowiedziała

popcorn – widzisz Carola…obie dopuściłyśmy się przywłaszczenia Bodziowego mienia, ale dowody są tylko przeciwko mnie…i nawet odciski palców na narzędziu zbrodni są moje. Ja się tak nie bawię…ty to się umiesz zakamuflować!

an-tre – Aniu, energią i humorem zawsze chętnie się dzielę…więc jakbyś potrzebowała to tylko powiedz…podeślę kurierem

yolka – Jolu zapraszam…furtka od „szmaragdowego” jest zawsze otwarta, wchodź kiedy tylko chcesz

Anita1978 – Anitko, śliczne zdjęcie DZIĘKUJĘ! Nawet nie wiedziałam, że pomarańczowy jest takie twarzowy…

rozark – po prostu ten typ tak ma…uśmiecham się do całego świata a świat uśmiecha się do mnie…
W miniformacie 23:55, 24 maj 2015

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:53, 24 maj 2015

Do góry
Po prawej stronie warzywnika truskawki ( za tydzień lub dwa już się coś zje)

to ich ostatni sezon w tym miejscu
a przed warzywnikiem jagodnik i kompost

no i moje prywatne Wojsławice już takie, a żółte właśnie zaczynają kwitnąć

Jak się tak naoglądam Waszych dojrzałych pięknych ogrodów, a potem mam wstawić fotki z mojego to normalnie płakać się chce, czy ja dożyję, żeby to urosło?
Mój mały zakątek :D 23:53, 24 maj 2015

Do góry
Po dłuższym czasie wstawiam kilka nowych fotek. Nowy trawniczek już całkiem, całkiem

Tak było jeszcze tydzień temu

A to zdjęcia z dzisiaj

Na Żonkilowej 23:50, 24 maj 2015

Do góry
Asiu,
obiecane zdjęcia z postępu prac,sorry że dopiero teraz

Początki w Kruklandii 23:49, 24 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Skrzynki niestety jeszcze puste

te traffki, brondzowe co one za jedne ?

Coś mi się jarzyło, że masz skrzynie z poziomych desek ...

I te czerwone

Juzia napisał(a)

Wcale nie biednie u Ciebie a smacznie i gustownie
Acha i te ciemne kulki... super są, właśnie dziś o takich myślałam Gdzie je kupiłas, kiedyś jakieś malowałaś - to te ?
Bajkowy ogród Weroniki 23:49, 24 maj 2015

Do góry

Miśnieńska porcelana, miniaturki. Piękne pamiątki, i zawrotne ceny.
Ogrodowe skarby 23:49, 24 maj 2015

Do góry
Tyle radości.... moje szczęścia!!!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:46, 24 maj 2015

Do góry
Moje uprawy, jeszcze nie wszystko wyszło, ale rzodkiewka i szpinak już w użytku

Patrząc z drugiej strony

I od frontu

W miniformacie 23:41, 24 maj 2015

Do góry
Eluś mi też, ale cóż zrobić.

Mam nadzieję, że będą inne okazje - z Wami zawsze jak tylko się da, a z Tobą szczególnie.

Całuski

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 23:40, 24 maj 2015

Do góry
Zerknijcie na ten "projekcik" potrzebuję drzewa do przedgródka, myślę o czymś rozjaśniająym, strona zachodnia działki, raczej półcień. Korzystam z artykułu Danusi wiosenne drzewa kwitnące ale wszystkie wydają mi się za duże.Na razie wrysowałam świdośliwę, podobają mi się też brzozy, ale zamarzyło mi się coś bardziej wyszukanego, tylko żebym nie zbankrutowała.

Rabatka już jest tylko pod płotem został taki niezagospodarowany pasek 40-50cm, tam chciałam wsadzić drzewa i coś pod nimi.

Proszę poradźcie...
Bajkowy ogród Weroniki 23:39, 24 maj 2015

Do góry

Mój M pierwszy raz w Dreźnie, zachwycony Zwingerem.
Ogrodowe skarby 23:39, 24 maj 2015

Do góry
no w końcu się ruszyło i kolejne fotki !

Rododendronowy ogród II. 23:35, 24 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Czas na rośliny. Stwierdziła, że powtarzać obrazów nie ma co. Tyle osób wrzuciło już zdjęcia różaneczników i widoków ogólnych, że ja sobie daruję. No oczywiscie Percy Wiseman musi być

I jego kwiat w zbliżeniu:

Jest przepiękny. Różowy w pąku, potem wchodzi łososiowy odcień, a na koniec blednie. Na jednej roślinie widać jednocześnie wszystkie te etapy. Oczywiście każdy się zarzekał (łącznie ze mną) że musi go mieć, ale jak się ogrodowiskowe dziewczyny rzucą na szkółki to ja nie wiem czy gdziekolwiek się go dorwie

Piekne spotkanie, cudne fotki, niesamowita Bogdzia i Jej M, no i kolor w ogrodzie i ogród - podziwiam

Bogdziu co to za azalia z tyłu ?
pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:34, 24 maj 2015

Do góry
Myślę od miesiąca nad drzewami przed domem zaraz przy ogrodzeniu, rabatka już jest przy samym ogrodzeniu został 40 cm pasek, który teraz chcemy zagospodarować. Wybieram z artykułu Danusi o wiosennych drzewach kwitnących, ale wszystkie wydają mi się za duże. Zrobiłam wizualizację z świdośliwą, co wy na to? Najlepsze byłoby chyba coś wąskiego, rosnącego strzeliście do góry, a może w ogóle trzy raczej nie wejdą, na szer ok 5m. Jest to zachodnia część działki, trochę zacienia ją też budynek.
Z prawej strony pod ogrodzeniem siatkowym są cisy a przed nimi żółta trzmielian, dalej rabata jest hortensjowo-tawułkowa. A przed kamiennym ogrodzeniem rododendron, azalia,żółte buksiki i sosenki.
Poradźcie jakieś fajne drzewka. A Może najlepsze brzozy...
Żywopłot strzyżony z cisa 23:32, 24 maj 2015

Do góry
Dobry wieczór
przeklejam mają prośbę z innego wątku:
Korzystając z informajcji od Danusi, odpuściłam temat jałowców na zywopłot
i zakupiłam cisy Hilli. W momencie sadzenia miały ok 120 cm wysokości. Były sadzone ok 10 dni temu, co 60 cm. Moje pytanie jest takie, czy przyciąć je teraz, czy poczekać do jesieni na przykład? Dodam, że bryła korzeniowa była raczej mała. Poza tym, czy przy takim posadzeniu należałoby dosadzić między nimi małe egzemplarze? i jeszcze jedno, dziś zobaczyłam, że końcówki przyrostów
zrobiły się wygięte, wiotkie. Czy to może być efekt silnego deszczu, który je po prostu powyginał?
Dodaję zdjęcia, zrobione kilka dni temu.

pozdrawiam
Marysia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies