Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:50, 25 maj 2015

Do góry
To jest mój kolor .... Różowe tulipany to nie moja jednak bajka ...Uwielbiam subtelne połączenia kolorów fiolet i róż ale nie u siebie ...

Szałwia łączna lub łąkowa (nie wiem) zaczyna kwitnąć ... Miałam przesadzić kilka kęp w inne miejsce ale nie zdążyłam . Będę przesadzać kwitnące
Kulą w płot 11:48, 25 maj 2015

Do góry
Skalniak to chyba zawsze = bałagan, przynajmniej u mnie:/ Jeszcze do tego niezapominajki się na nim wysiały, skąd one tego nie wiem

Z derenia próbuję robić plecionkę, nie wiem czy prowadzić ja na "dwie nogi" czy też obie próbować zapleść.
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:47, 25 maj 2015

Do góry
Kolejne dni deszczowe i zimne nie pozwalają się angażować w zielone ... Smutno i ponuro . Zmęczenie pogodowe objawia się sennością gdzie i ingerencja kawy nie skutkuje ...
Pomimo wszelkich pogodowych przeszkód , zrobiłam kilka zdjęć ...

Żurawka Caramen prezentuje się pięknie w kroplach deszczu. życzę sobie aby taki fason trzymała przez cały sezon

Runianka również niczego sobie . Pięknie wygląda w młodych przyrostach.

Różaneczniki Nova Zemba dają radę a po zastosowaniu granulowanego obornika na jesień ma dużo kwiatów
Kulą w płot 11:41, 25 maj 2015

Do góry
Ganek dostał kwiatków

Kulą w płot 11:39, 25 maj 2015

Do góry
Pokaże moje donice Deszczowa pogoda im nie służy, czekają na słońce.

Tu ma być ogród :) 11:38, 25 maj 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)

wygląda jak kokoryczka z biało obrzeżonymi liśćmi.

Pozdrawiam

fajnie Asiu, że zajrzałaś.
Masz rację, to kokoryczka, już udało mi się ją zidentyfikować jakiś czas temu, ale nie pisałam o tym
Konkretnie to kokoryczka sierpowa Variegata, teraz jest już dwa razy większa, pięknie się rozrosła i naprawdę bardzo mi się podoba
Nawet myślę czy to nie ona wyląduje w obwódkach bukszpanowych pod wiśniami bo skradła moje serce
Jest tylko jeden problem - ślimaki bardzo ją lubią podjadać.

A jeszcze skoro jesteśmy przy tym temacie, to ostatnio w jednej szkółce widziałam odmianę miniaturową(Polygonatum Humile) z takimi pofalowanymi listkami - wydaje mi się, że mogłaby być godnym uwagi wypełniaczem, mnie w każdym razie bardzo się podoba.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:36, 25 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pokaz trawe. Moj trawnik choruje mi cos w tym roku ale pierwszy raz od lat nie dosypałam mu wiosna duzej dawki azotu.... Tulko poszłam w zrównoważone nawozy.... Dzisiaj planuje zkaupić duza dwie azotu....

Hej Madżenka u mnie , mam wrażenie trawnik zanika przytłoczony chwastnicą , ale mogę się mylić ... Jednym słowem - mizerny "trawnik" posiadam .... Czekam na Panią

Tu ma być ogród :) 11:23, 25 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moje dzisiejsze nabytki

Pięć hortensji Polar Bear
1 niezidentyfikowana roślina (może ktoś z Was będzie znał nazwę tej roślinki).

Ta roślinka nie miała nazwy - zna ją ktoś? ponoć ma kwitnąć na biało

wygląda jak kokoryczka z biało obrzeżonymi liśćmi.

u mnie wygląda tak:

Pozdrawiam
To tu... 11:22, 25 maj 2015

Do góry
W weekend udało się skraść kawałek terenu trawnikowi i powstała nowa rabata, którą zamieszkuje magnolia Lennei, rododendron Cunningham's White wygrzebany z drugiej części działki (2 doniczki robią za dwa kolejne, mniejsze, CW) i azalie (równiez przeprowadzone z innego miejsca). No i mój mikro zywopłocik bukszpanowy z własnych sadzonek z zeszłego roku. Oj, poczekam trochę na efekt...

Zastanawiam się tylko czym wypełnić przestrzeń żeby po zakończeniu kwitnienia azalii było tam na czym oko zawiesić... Pomożecie?
To tu... 11:19, 25 maj 2015

Do góry
Kawałek buczysława mojego pięknego i czosnki na tle nowego klona. Uwielbiam!
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:15, 25 maj 2015

Do góry
dzisiejsze plony z warzywnika: sporo zdrowej rzodkiewki do podgryzania przez cały dzien

mniam
Gdzieś na końcu świata... 11:15, 25 maj 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Kostka położona teraz ostro trzeba się brać do pracy, mąż w weekend rozgarnie ziemię a ja jak Miesio śpi zamiatam ten piach w dziurki hihi na chwilę obecną tak to wygląda

Został nam tysiak od kaski ktorą odłożyliśmy na kostkę więć będzie na roślinki huuuuuuurrrra

Gosieńko kostka wygląda pięknie i co Ja czytam zostały pieniążki - będą roślinki super już się uśmiecham na samą myśl Buziaki ślę dla Miesia.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:14, 25 maj 2015

Do góry
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 11:12, 25 maj 2015

Do góry
Na rabacie żwirowej po przesadzeniu kilku iglaków miałam puste miejsca, więc uznałamże najprościej będzie posadzić w te miejsca berberysy

tak to wygląda w całości

nie mam jeszcze kocepcji co posadzić w zaznaczonych miejscach?
coś niezbyt ekspansywnego, najchetniej kolumnowego, raczej nic kwitnącego w kolorze żółtym ewentualnie bordo, bo zieleni tam sporo jest - pomyślę

Choroby róż 11:11, 25 maj 2015

Do góry
Proszę o pomoc, czy ktoś wie co jest mojej Goździkowej? Liście schną i opadaja. W zeszłym roku było to samo pomyślałam że miejsce nieodpowiednie więc przesadziłam w inne, dałam dobra próchniczą ziemię i znowu to samo.Może ktoś mi poradzi co z tym zrobić bo wygląda brzydko.
, ,
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:09, 25 maj 2015

Do góry
Niestety u mnie ponuro nadal. Pogoda którą wiozłam z Gdańska zwiała gdzieś po drodze. Tulipany już poległy, trawa nie skoszona.Nic nie przycięte Kilka fotek z tableta
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:09, 25 maj 2015

Do góry
Ewciu a pomyślałam żebyś mogła np tatarak połączyć z hakone aurea. Nawet listka hakone urwałam i przystawiłam do tataraku . Jak widzisz tatarak się układa na stronę (a nie rozwisa na wszystkie różne), więc hakone mogłaby być tym wypełnieniem dziur, oraz być tym co odrobinę zmienia ten kwadracik latem i zimą .

U mnie tatarak sadzony co ok 30cm. Cała ta linia ma dokładnie 1m. Jak widzisz tak ze 2szt więcej to minimum żeby zwartość osiągnąć. Szerokość tataraku to ok 25cm, choć oczywiście zależy od sztuki. Na zdjęciu ta najbardziej wypasiona.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:57, 25 maj 2015

Do góry
a tak w ogóle to drazni mnie frotnt..ne umiem go dokończyc i nawiązac do donicy chyba go zmienie co uważanie?:
jest:

a zmieniłabym tak:

i dodała albo buchanani albo milk chocolate i cos niskiego ziemozielonego:

bo tak teraz jest pas traw w donicy, pas bukszpanu i tak jakby nie pasuje do donicy przy domu gdzie jest misz masz..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:31, 25 maj 2015

Do góry
Renia, 2 malutkie doniczki z bodziszkiem, u mnie wygląda tak
Słońce, np przy różach, sucho zniesie, może być np pod drzewem

Jak bede jechala ktorejs soboty, to podrzuce werbene, a runianke blizej jesieni, tak sierpien/koncowka mysle sobie, ok?

Jakbys kupowala jeszcze bukszpany (te na obwodke), to potrzebuje 25 szt i nie moge sie do tych ludzi do Lopatek wybrac:/ zreszta masz wynegocjowana lepsza cene Jakbys jechala, dasz znac? pozdrawiam!!
Mały ogród Julki 10:29, 25 maj 2015

Do góry
W trakcie ściągania darni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies