Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:41, 17 sie 2014

Do góry
Mam posadzoną w rogu na tle Smaragdów Nigre( korona na wysokisci 160cm), chcę ją podsadzić hortensjami na przemian z Miskantem( mam tam ok 6 m długości w sumie). Myślałam o Anabell z Gracilimusem lub Variegatusem? W ich nogach coś zimozielonego. Który z miskant ów bedzie lepszy?
Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 16 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Co to za miskant przy trzepaku?

Jakieś chińskie cudo ale jakie nie wiem
Życie w wiejskim ogrodzie 13:49, 16 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Co to za miskant przy trzepaku?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:15, 15 sie 2014

Do góry
No to zgaduję:
pod śliwami wiśniowymi są hortensje bukietowe
po środku przed świerkiem Hakonechloa żółta, a przed nią konwalnik czarny
od lewej 3 szare trawy to miskant Morning Light, a może wyższy...
w pierwszej linii limonkowe to żurawki (tam od świerka trochę cienia może będzie więcej...), czerwone to begonie
a na prawo od czarnego to zielone to może bergenia?
skrajnie na prawo przed świerkiem 2 kule bukszpanowe, ekranik z bukszpanu a przed nim lawenda?
Pomarańcz to chyba żurawka może Marmalade?
A przed nią mogą być też wrzośce, zależy od nasłonecznienia, runianka? Co by takie jasno-zielone mogło być...
Moja codzienność - ogród Oli 21:28, 14 sie 2014

Do góry
Może ktoś rozpozna co to za miskant Flamingo ?

Ogródek Iwony 20:56, 14 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dziękuję Iwonko za odwiedziny
W końcu doczekałaś się porządnego deszczu, a to dla roślin najlepsze.
U nas pada codziennie, lało całą noc a dzisiaj pochmurno i bardzo wietrznie.
Nowych zakupów jestem bardzo ciekawa.
pozdrawiam

Joasiu, u nas dziś też było pochmurno. Wykorzystałam ten fakt i to, ze całą noc padało i dokończyłam moje dwie rabatki. Poprzesadzałam trochę, trochę dosadziłam, zabrakło mi tylko kory.
A to moje zakupy:
2 trawki miskant morning light

Róża Bonica

3 trzykrotki, które urzekły mojego e-Musia i wołały do niego: kup mnie, zabierz mnie stąd :

Najlepsze było to, że trzykrotki nie znałam wcześniej. Spodobała mi się i była niebieska. Wybraliśmy te, które miały dużo rozkwitłych kwiatków. Zapakowaliśmy do samochodu, przywieźliśmy do domu ... otwieram samochód, a na trzykrotkach nie ma żadnego rozkwitłego kwiatka. Szybko poleciałam do Internetu i sprawdzam, co to za cudo dziwne. Okazało się, że trzykrotka Andersona (pod taką nazwą kupiliśmy ) ma kwiaty jednodniowe. Zakwitają rano, by wieczorem się zamknąć Kolejnego dnia rozkwitły następne kwiatki. I tak do jesieni Będą pasować do moich żółtych róż.
Kwitnące skarpy 20:21, 14 sie 2014

Do góry
Nowa rabata ukończona w 50%, nowe foteczki
Rozplenica hamlen

upały wykończyły moją trawę

miskant morning light

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 14 sie 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aż dziw bierze Irenko że rodki na takiej patelni takie piękne. Elata Aurea mus schować u mnie też przypala. A boćki to w nogach mają może tę szerokolistną trawkę? Ach te eksperymenty i próby. Jednak rzeczywistość wspaniale koryguje gdzie jakim roślinom najlepiej. Pozdrowienia.

O rodki dba tylko i wyłącznie mąż, ja tylko kanty i plewienie
tak, w nogach jest turzyca szerokolistna variegata, ale Ania stwierdziła, ze u ciebie Ice Dance? no nie wiem..
koryguje i dobrze, bo wtedy mniej problemów
te rozplenice w tym miejscu radzą sobie super, ale tu stale sucho, więc podlewać trzeba
są tu 2 rodki Alfredy i azalia wielkokwiatowa od Ewy.....no i molinie i hortki i coś tam jeszcze...

tu chyba jest trawa Forest coś tam i też nic mu nie dolega, nigdy nie podlewam tu, bluszcz chroni przed wysychaniem

miskant variegatus rośnie w skrzyni i jakieś inne byliny, a wiosną tulipany, rzadko podlewam

z lewej strony rodków są hakone All Gold, rosną doskonale, zero pracy
Początki w Kruklandii 20:56, 13 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
I jeszcze jedno pytanie/quiz bez nagród
Kto wie co to za miskant ???

moze Cosmopolitan ?
Początki w Kruklandii 16:19, 13 sie 2014

Do góry
I jeszcze jedno pytanie/quiz bez nagród
Kto wie co to za miskant ???
Małymi kroczkami do celu... 13:58, 13 sie 2014

Do góry
nowa rabatka póki co stoi w miejscu, zagościł w niej kolejny lokator

a oto i on miskant zebrinus

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:27, 12 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
i w różne strony
tam gdzie wysokie drzewa, trawy nie ma, susza, ale pokropiło i może ruszy, jak skończę z chwastami, dam nawóz
trawy pokochałam niesamowicie, ale nie wszystkie, hakone i miskant Ml bardzo i moją też, choć ją przypala w te upały;
no i czekam, jak buki trikolor jeszcze większe będą i nutkajskie cyprysy

jak mi się to miejsce podobaaaaaaaaaaaaaaaaa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 12 sie 2014

Do góry
i w różne strony
tam gdzie wysokie drzewa, trawy nie ma, susza, ale pokropiło i może ruszy, jak skończę z chwastami, dam nawóz
trawy pokochałam niesamowicie, ale nie wszystkie, hakone i miskant Ml bardzo i moją też, choć ją przypala w te upały;
no i czekam, jak buki trikolor jeszcze większe będą i nutkajskie cyprysy
Na Łowieckiej 00:39, 12 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)
I są:

Mam jeszcze po jednej takiej mniejszej donicy i jednej całkiem malutkiej. Planuję w nich posadzić dwie trawy miskant morningligtht i dwie hortensje... Mam nadzieję, że razem to będzie wyglądało ładnie i elegancko...
Zaraz przystępuję do dalszych zmian;-D

witaj, pieknie już jest, będę zaglądać. super te donice, gdzie można cos takiego kupić jeśli można sptac;? bo wlaśnie szukam ciekawych czarnych donic dwóch.
W miniformacie 23:37, 11 sie 2014

Do góry
Gabrysia tak jak widzisz, powiedziałaby, że raczej wysokie.
A miskant to ile będzie miał?

Mogę jutro je zmierzyć bo nawet miary Gierczusiowej turdno zasotosowac, bo tam podniesione rabaty.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 sie 2014

Do góry
ewa004.....uwierz mi, da się, jak taki śliczny letni dzień, w robocie ogrodowej stale tyły, na leżaku chciało się poleżeć i w dzień i wieczorkiem, , to jest to możliwe

Marzenko....nie dziękuję, coby nie zapeszyć...u mnie tylko rozplenice się sieją, nic innego...

Agata........kilka lat z rzędu pozwalałam kwitnąć, potem ucinałam kwiatostan, a teraz stwierdziłam, że nie będę, jest śliczny i jak wieje, cudownie wygląda

Iwonko.....na drugi rok nie skub, jest śliczny, a potem na jesień równo przy zielonym po prostu ucinam

wczorajszy dzień był zachwycający, ogród w jego świetle też, limki pachniały odurzająco, aż ciężko było cokolwiek robić....

miskant cukrowy a w tle wyspa berberysowa, wróble powróciły, zawsze w sierpniu i aż do maja tu siedzą..
a ja siedziałam na tarasie imprezowni i pstrykałam fota, no i było planowanie, przewieszanie zegara i serduch lustrzanych, na ścianie nie dawały efektu, a w promieniach zachodzącego słońca, iskrzą milionami refleksów

i on, jak parasol nad wszystkim, a pod nim zimozielone, az dziw, że żyją i podziwiam je zimą
Ogród na glinie 09:17, 11 sie 2014

Do góry
miskant nareszcie rozwinął kłosy

Mój skromny ogródek 22:22, 10 sie 2014

Do góry
BOGUSIU ta trawa to Miskant chiński ZEBRINUS dorasta do 2m. Ale mój jest młody dopiero na wiosnę posadzony to zobaczymy jak będzie wyglądał jesienią.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Co się stało kwiatom ... 10:29, 10 sie 2014

Do góry
Ewunia,Asia,Iwonka,Pani Przyroda,Ewelinka,Dorotka,Kasia.
Witam was serdecznie, za wszystkie miłe słowa dziękuję.
A w moim ogrodzie...............
taki widok zastałam .
Trawa do uczesania, kwitnące Lilie, Hortki cudo ( a tak się martwiłam o nie), Milin kwitnący, Róże znowu zakwitły, Floksy pokazały swoje oblicze, Miskant pięknie szumi, warto było opuścić ogród żeby znów móc się nim cieszyć i odkrywać go na nowo.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:37, 08 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Nieee .... taka mega wysoka...jakiś miskant chyba?

A gdzie tam Jutro Ci dokladnie sfoce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies