Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 16:49, 14 maj 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Gosiu oczko wyszło Ci super

W ten róg też raczej bym dała hortensje

Cześć Asiu,

Dzięki za komplement, zaryzykuję i przesadzę klona, potem zrobię zdjęcie z szerszej perspektywy i się zobaczy, czy azalie, czy hortensje dać do rogu.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 16:33, 14 maj 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
mój rodek Percy pokazuje kwiatuchy maleństwo z tego RH a już chce pokazać jak pięknie będzie kwitł

Ale słodziak z tego RH, malutki i śliczniutki.
Trzymam kciuki za lawendy
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:30, 14 maj 2015

Do góry
Ewa napisał(a)
I jeszcze jeden rodzynek

[/quot

Raczej....grzybek
Nie zauważyłam jego zgrabnej nóżki
Ty masz ogród z gumy...
Podziwiam
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 16:19, 14 maj 2015

Do góry
Zdecydowałam się na berberysy Admiration w środku rabaty, dzisiaj zamówiłam - po niedzieli sadzenie... jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie

Przedwczoraj robiłam syrop z mniszka... pierwszy raz w życiu...
Zebrałam z dzieciakami 500 kwiatów mniszka i zrobiliśmy syrop... dzieciaki trochę się krzywią, dla mnie smak podobny troszkę do miodu

W planach mam jeszcze syrop z pędów sosny... chyba juto nazbieram i zasypię cukrem.

Początki w Kruklandii 16:19, 14 maj 2015

Do góry
Werbenki.... cztery

A te tulipany to nie powinny wcześniej kwitnąć?

Jurajski Ogród 16:17, 14 maj 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajska wiosna

Rewelacyjne zdjęcie
Pięknie u Ciebie..
Ogródek z futrzakami i kamieniami 15:41, 14 maj 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Jeszcze angele kwitną , zaraz zaczną zawilce , zawciągi i gożdziki

Śliczne są te tulipany , moje jakieś liche, kwitną tylko chwilę.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:40, 14 maj 2015

Do góry
Kondzio napisał(a)
Witam właśnie spaceruje po twoim ogrodzie. Jestem pod wielkim wrażeniem, w jakim tempie tworzysz swój ogród i jak się zmienia Gratulacje i oby tak dalej

Miło mi Konradzie. Jak dla mnie tempo jest niezadawalające, bo chciałabym wszystko teraz, już Ale ta rabata przed domem bardzo mnie cieszy i dodaje sił do dalszych prac. Pozdrawiam

Brzózki na tyłach.

Ogródek Ewy 15:24, 14 maj 2015

Do góry
Zdjęcia dla Barbary.
Czy to ta sama? Może wiesz jak "ma na imię"
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:13, 14 maj 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:09, 14 maj 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:07, 14 maj 2015

Do góry
Jak ogarnę "tyły" to też pokazę. Tymczasem jeszcze rabata przed domem... Dziwię się, bo tulipany to już chyba trzeci tydzień kwitną i dalej wygladają świeżo.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 14:58, 14 maj 2015

Do góry
Skoro o floksach mowa... Mam takie 3 maleństwa, świeżo wsadzone - dostałam za słoiki w czasie Warszawskich Dni Recyklingu

Kiedy one mi się rozrosną...
Chwasty w trawniku 14:54, 14 maj 2015

Do góry
Witam. Mam pytanie co to za chwast i jak się go pozbyć z mojego trawnika.
Dziękuje z góry za odpowiedz i pozdrawiam.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:52, 14 maj 2015

Do góry
Bonica w szpalerze już w pąkach, róża na studni nieśmiało też zawiązuje pąki, no i lawenda.... Czekam... Pierwsze pryskanie już było, bo mszyce się dobierały...
Ogród Mirelli 14:47, 14 maj 2015

Do góry
Zdjęcia dla Bogdzi

Bogdziu popatrz na moje leczone rh, wg. Twoich wskazówek.

Spryskałam Mospilanem tak jak radziłaś i liście nie opadają, więc nie wiem czy były podgryzane czy to przez ten silny wiatr.

Moim zdaniem one mają się lepiej. Żal mi ich, ale widzę, że dzielnie walczą o przetrwanie, a ja pomagam im za Twoją radą

Pierwszy rh - wraca mu kolor na liściach. Tą mieszanką dolistną już nie pryskałam,bo poprzednio pisałaś, że jeszcze trzy opryski i koniec.

Niestety została przez psy złamana jedna gałąź, ale w tym miejscu wypuszcza.

Teraz zdjęcia

Drugi rh - bez większych zmian, trochę podniosły mu się liście.
Dwa kwiatostany niestety zjedzone przez psa.

Zdjęcia

Bogdziu co dalej? Leczymy je czymś, czy na razie dajemy spokój? Oceń i zadecyduje proszę

Bogdziu, a czy jesteś w stanie rozpoznać co to za odmiana moich rh?

I jeszcze chciałam Ci napisać, że mam na koncie myślę uratowanego rh znajomych.
Posadzili głęboko w ziemi, podwójna mata szkółkarska, 10 cm kamyczka i się cieszyli, że chwasty nie przerastają, a rh już zaczął marnieć. Na szczęście zgodzili się, żebym to wszystko rozwaliła i zrobiła dobrze. Nie wiem czy go podlewają, obiecali, że będą, ale nie sądzę, że to robią. Sadzą rośliny nie podlewają, nie dbają, co przetrwa to silne i zostaje, a to co padnie to za słabe. Żal, aż mi się płakać chciało. Podlałam rośliny, suche poprzycinałam, jedną roślinę zabrałam ehhhh szkoda słów.
Co i jak? Nowicjuszka 14:46, 14 maj 2015

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Maj to magiczny czas jest tak pięknie za oknem. Bzy czarują kolorem i wabią zapachem wszystko dookoła tak pięknie rozkwita. Pochwale się i ja moimi maluszkami

wisteria posadzona jesienią 2014, niespodzianka i to ogromna

kwiaty nn dostałam je od mamy, która dostałe je od działkowicza. Wszystko sadziłam w tamtym roku na oborniku. Sadzonki były bardzo małe, dlatego też zaskoczyły mnie bogactwem kwiatów

kalina taki maluch, ale kul kwiatów nam nie poskąpiła

oczywiście grządka na której mam wszystko, co jest niezbędne w kuchni. Na przyszły rok planuje 3 duże skrzynie, ale na razie to musi wystarczyć

skarpa w przeróbce. Udało mi się kupić podkłady kolejowe używane w cenie 10 zł za szt. nie zastanawiałam się zbyt długo 3 maja zakupiłam 20 szt. Skarpę obsadzam lawendą, szałwią omszoną -niebieska, trawy

i na koniec zdjęcie pt. "po pracy"
jak nikt nie widzi
Co i jak? Nowicjuszka 14:46, 14 maj 2015

Do góry
Dawno mnie tu nie było. Maj to magiczny czas jest tak pięknie za oknem. Bzy czarują kolorem i wabią zapachem wszystko dookoła tak pięknie rozkwita. Pochwale się i ja moimi maluszkami

wisteria posadzona jesienią 2014, niespodzianka i to ogromna

kwiaty nn dostałam je od mamy, która dostałe je działkowicza. Wszystko sadziłam w tamtym roku na oborniku. Sadzonki były bardzo małe, dlatego też zaskoczyły mnie bogactwem kwiatów

kalina taki maluch, ale kul kwiatów nam nie poskąpiła

oczywiście grządka na której mam wszystko, co jest niezbędne w kuchni. Na przyszły rok planuje 3 duże skrzynie, ale na razie to musi wystarczyć

skarpa w przeróbce. Udało mi się kupić podkłady kolejowe używane w cenie 10 zł za szt. nie zastanawiałam się zbyt długo 3 maja zakupiłam 20 szt. Skarpę obsadzam lawendą, szałwią omszoną -niebieska, trawy

i na koniec zdjęcie pt. "po pracy"
jak nikt nie widzi
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:45, 14 maj 2015

Do góry
Od południowej strony piwniczki zaczynają kwitnąć bodziszki. Podobno może to być bodziszek kantabryjski
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 14:45, 14 maj 2015

Do góry
Mój klon jest u mnie od początku ogrodu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies