Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

violinek 11:04, 25 cze 2015

I tak zrobie dziekuje Borbetko u Ciebie sie wlasnie nimi zarazilam
Pozdrawiam V.
atena35 14:34, 25 cze 2015

Borbetka napisał(a)

Tosiu z przerwami tyle siedziałam, a właściwie kucałam. Jak M. wrócił z pracy i się mu pożaliłam, że mnie nogi bolą, w 15 minut mi zrobił stołeczek do siedzenia. Ale mam teraz fajnie.

To pięknie ...
Zamiast masażu - stołek
Z tym stołkiem to przerw nie musisz robić na wyprostowanie.

Borbetka 16:40, 25 cze 2015

MirellaB napisał(a)
A ja mam w planach kupić jaśminowiec
Moniko, a dlaczego trzeba uważać z forsycją? Ja tnę wszystkie gałęzie, które cos mi nie pasują to źle?

Bo forsycja kwitnie na pędach zeszłorocznych to znaczy, że młode gałęzie z tego roku będą miały kwiaty w przyszłym dopiero, a nie w tym i jeśli je utniesz to po kwiatach. Tak ma np. hortensja bukietowa. Kiedyś cięłam ją jak leci i nie kwitła, potem poszłam po rozum do głowy. Jednego roku mój duży krzak forsycji tak pocięłam, że miała raptem 2 gałązki zakwitnięte.
Borbetka 16:41, 25 cze 2015

violinek napisał(a)
I tak zrobie dziekuje Borbetko u Ciebie sie wlasnie nimi zarazilam
Pozdrawiam V.

To się cieszę bardzo.
Borbetka 16:41, 25 cze 2015

atena35 napisał(a)

To pięknie ...
Zamiast masażu - stołek
Z tym stołkiem to przerw nie musisz robić na wyprostowanie.

Dobre .
MiraR 16:59, 25 cze 2015

Borbetko odmłódź radykalnie jaśminowca i forsycję skoro takie brzydkie i nieforemne krzaki się porobiły.Zetnij wszystkie gałęzie całkiem nisko.Potem ładnie się odbudują.Ja tak robiłam ze swoimi starymi krzewami:forsycją i żylistkiem.Szkoda takich fajnych krzewów
ZielonaAnia75 06:52, 26 cze 2015

To ja też tak zrobię z jaśminowcem, bo owszem pachnie cudownie i zakwitł dość obficie ale od strony sąsiada więc rozliczę się z nim!!! Po kwitnięciu krótko go obetnę, zobaczymy co będzie???

Myślałam nad danicą, bo wydaje się, że ona mniej kłopotliwa niż bukszpan, który u mnie ciągle coś ,,łapie". Monia masz z nią jakieś problemy? Do cienia i na słońce może być prawda?
07:21, 26 cze 2015
o cieciu czytam i 5h to "hardcore" jest

ja tnę już 2 tydzień relaksacyjnie godz. max 1,5h , po 5h to raczej masaże konieczne

forsycję też posiadam ...zrobiłam z niej kulke na pniu siedzi w kacie,wczoraj własnie też ja mocno ogoliłam bo przyrasta gigantycznie!
wiosna natomiast swieci na rabacie (4 sezon u mnie)
zdjęcie z kwietnia 2015.

Zeta 08:25, 26 cze 2015

Rany ja u mnie na piachu mam ślimaki ...a nigdy ich nie było to Wam współczuję
Borbetka 11:05, 26 cze 2015

Mira napisał(a)
Borbetko odmłódź radykalnie jaśminowca i forsycję skoro takie brzydkie i nieforemne krzaki się porobiły.Zetnij wszystkie gałęzie całkiem nisko.Potem ładnie się odbudują.Ja tak robiłam ze swoimi starymi krzewami:forsycją i żylistkiem.Szkoda takich fajnych krzewów

Z jaśminowcem na pewno tak zrobię. Nie wpadłam na to, że to już starszy krzew i trzeba odmładzać. Świetna rada. Bardzo dziękuję Miro. Forsycję tnę w kostkę, bo robi za żywopłot. Jakoś nożycami elektrycznymi dam radę.