Dla zainteresowanych - prace nad trybunami idą powoli, M. bardzo zapracowany Jest już ziemia wewnątrz, ale z dużą ilością chwastów, które już zaczynają kiełkować. Więc nie spieszę się z sadzeniem - najpierw będzie chemia na chwasty, bo potem wyrywać każdy perzyk spomiędzy roślin - masakra.
W weekend będzie tynkowanie.
Pod grujecznikami posadziłam piękne turzyce "Gold Fountain" - dzięki za podpowiedź Juzia!
Iza,
myślałam jeszcze o Twoim modrzewiu, ale chyba zapomniałam napisać może spróbuj go prześwietlić, nadać mu jakiś bardziej naturalny kształt, przy okazji odsłaniając brzozę.
Gratuluję platana też mam dwa i nawet zaczęły się już fajnie łuszczyć, popatrz
Też mam bałagan z tulipanami i będę im zmieniać lokalizację. Na razie powiązałam kolorowe włóczki żeby zaznaczyć kolory i czekam aż zaczną zasychać liście
Wisteria mnie skusiła natychmiast jak ją pierwszy raz ujrzałam. Mieszkałam w Toruniu 35 lat i nie wiedziałam, że przy gmachu UMK rosła taka piękność. Opuściłam Toruń i w nowym miejscu posadziłam tę piękność. Latami czekałam na jej kwitnienie. Potem kupiliśmy następną kwitnącą, o którą pytasz. U nas rośnie 7 lat.
Też się bałam by nie podniosła dachu, dlatego ma dodatkową podporę, na której może się przewieszać na wysokości podłogi balkonowej.
Ale ślicznie trzmieliny wyglądają
A to chude wyższe to ma być wyższe od tuj?? Bo jak tak, to umbra jest fajna, a jakby to wyższe miało być niższe od tuj, chude i kulkowe to może trzmielina na pniu?? Tylko, że tam chyba nie ma za dużo miejsca...
Zaległe fotki
Z dnia na dzień dużo się zmienia w ogrodzie. Zdjęcia sprzed tygodnia - mocno nieaktualne
Wieczorne słońce trochę przekłamuje kolory - hakuro pięknie wygląda w różowej mgiełce świeżych listków.
Nowy klon wypuścił bordowe liście.
Kwitną rododendrony
Po raz pierwszy (mam go od 3 lat) zakwitł rododendron "Alfred" - prezent od wrocławskich ogrodniczek na nasze pierwsze spotkanie