Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Garden Party 08:47, 12 maj 2015

Do góry
Nie , nie wcale nie zapomniałam o ogrodzie, a właściwie jego braku.
Pierwsze roślinki już zajęły swoje miejsce. Posadziłam szmaragdy i anabelki.
Dowód ciężkiej pracy na zdjęciu.

Nie za bardzo mam pomysł jak zakończyć tą rabatę . Szukam czegoś zimozielonego co zasłoni anabelki. Na przymiarkę kupiłam 4 danice i zastanawiam się czy właśnie tak nie zakończyć. Wszelkie pomysły chętnie przeanalizuję

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:43, 12 maj 2015

Do góry
Nowe zdobycze od Katki - pomarańczowa żurawka i 3 hortki (nie widac bo małe, posadzone po obu stronach leśnej scieżki

I brunera poszadzona - obok zjeżdzalnni - czyli niebieski do niebieskiego

I jeszcze dzwonki bambusowe - ech ale sie obłowiłam a chciałam tylko ciasto

Dzięki Kasiula
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:39, 12 maj 2015

Do góry
Magdah napisał(a)
Cześć Moniko,
Bardzo podoba mi się porządek w ład w Twoim ogrodzie i dziękuję, bo pozachwycałam się wnętrzami, które pokazałaś

Co do ogrodów holenderskich... Wszyscy chwalą... Rzeczywiście jako obrazy wizualnie piękne, wszystko pod kontrolą, bardzo estetyczne. Ale patrząc trochę szerzej, trzeba mieć świadomość, że taki triumf człowieka nad naturą to biologiczna pustynia. To nie jest przestrzeń przyjazna naszym mniejszym sąsiadom, wszelkie 'robaczki', motyle, pszczoły i ptaki nie mają tam czego szukać...

Pozdrawiam, Magda

Witaj Magdo,

Ogrody Holenderskie są w różnej formie:, o któróch pisałam wcześniej. Zapraszam do lektury
Te powyżej pokazywałam akurat z rejonów miejskich, gdzie powierzchnie ogrodów nie są większe niz 80mkw na froncie, więc buszu się z tego nie zrobi...na szczęście. Na tyłach domu ogród jest bardziej swojski. Na obrzeżach miast, jak pokazuję na przykładzie innych ogrodów sa różne style. Ten ogród, który zacytowałaś jest formalny. Wiesz, u nas na takich powierzchniach sadzi się często jałowca płożącego na środku albo tuje wokół, na co nie zwracamy uwagi
Mniej znaczy więcej.

Dla równowagi wrzucam dla Ciebie front babci mojej kuzynki,który tez pokazywałam.

oraz sąsiada

Ogród Proximki 08:39, 12 maj 2015

Do góry
Na razie zamiast drzewka kupiłam latarenki na taras. Jestem bardzo zadowolona. Będzie fajny kimacik wieczorami

i ptaszki w donicy - później też znajdą miejsce na tarasie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:39, 12 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie też już większość przekwitła No ale cóż będą rh

Rh nie mam az tyle bo w sumie 3 szt i to młode ale mam kilka azali które juz szaleją. Poza tym na głowę bije glicynia.
Piekne są tez przyrosty pierisów....

Za chwilę zaswieci żylistek - doskonały do ciemnych miejsc!
Zakwita też kokorycz...

Poza tym jest jeszcze kolorowo
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:37, 12 maj 2015

Do góry
Kącik azaliowy

a tu japońska
Ogród Ani :) 08:37, 12 maj 2015

Do góry
Znowu jestem

Wychodzi na to ze ma 10 sporych rabat do zagospodarowania Już się boję.
Rabaty, to wszystkie te miejsca zaznaczone ma moich rysunkach na niebiesko (proszę się nie śmiać )
Dom a raczej jego dach jest na czerwono, trawa na zielono Bruk wszelkie, chodniczki na szaro.
Wszędzie tam gdzie jest ta gruba kreska, są murki z kamienia.

Trochę mi te moje rysunki poobcinało, lepiej nie umiem

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:36, 12 maj 2015

Do góry
Wczoraj w nocy pobiegałam z aparatem po ogródku, zimno się zrobiło, bałam się, że może być przymrozek. Na szczęście nie było aż takiego spadku temperatury. Mam wrażenie, że nocą kolory są bardziej intensywne.
Miejsko & sielsko 08:35, 12 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

co tak ładnie kwitnie?
jejku ile ja jeszcze nie znam roślin
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:34, 12 maj 2015

Do góry

I dwie bidulki tegoroczne
Ogród niby nowoczesny ale... 08:34, 12 maj 2015

Do góry
Serce rosnie u mnie dopiero kilka zdziebełek ...w czwartek siałam

Przyjazny ogród 08:33, 12 maj 2015

Do góry
Nadal sie zachwycam piwoniami,piękne zdjęcia i widoczki!I nadal apeluję nie żałuj zdjęć!
Moja biała piwonia wygląda tak

A fioletową kupiłam w arboretum tylko wtedy była impreza i zakup był od wystawcy z Przemyśla i ma wyglądać tak:

Pozdrawiam serdecznie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:33, 12 maj 2015

Do góry

Bodiszek w słoneczku
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:32, 12 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Hmmm?
Ładnie... pada.

No tak mielismy istny kogiel mogiel pogodowy, najpierw ubieraliśmy kurtki a potem na spacerku było rozbieranie
Ciesze się że zdążyłam z płotem bo dzieki temu nie wściekałam się gdy oglądałam fotki oczka z tej perspektywy

Pod Laskiem 08:31, 12 maj 2015

Do góry
Czy ktoś się orientuje co to może być czy jest to jakiś pasożyt chodzi mi o te czerwone narosla ? Jest na wisniach i czereśniach

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:26, 12 maj 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:25, 12 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pogapiłam się na śliczne widoczki, szczególnie połączenie host i niezapoimnajek mnie urzekło spotkanie w takim towarzystwie musi byc udane i słodkie dzieciaczki
Jak nazywa się nowa hortensja, fajny kolor liści? moje 3 krzewiaste też nie kwitną, ale 2 tak i to co rok

Pola niezapominajkowe tez uwielbiam i co roku będę je powiększać

Spotkanie było super, co ciekawe z Kasia mamy nie tylko tak samo na imię ale i na nazwisko , nawet telefony mamy takie same i nasi mężowe też Najlepiej że mąż zażartował że Daria mogła by nazwisko zachować przy takim połączeniu , a wieczorem mała w płacz ze ona nie chce sie jeszcze zenić
Horta jest bombowa, pierwszy raz taka widziałam i nazywa się hortensja piłkowana Golden Sunlight Świeci niesamowicie na nowo powstałej rabacie . Na srodku jest kalina, po lewej horta a po prawej też dający po oczach złotlin

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:25, 12 maj 2015

Do góry

Dla wszystkich Laurkowych---- z pozdrowieniami -----moja kwitnąca [
Działka wkoło Lubczyka :) 08:16, 12 maj 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
a może by tak wierzbę ema dać tu i pod nią 3 kulki bukszpanowe? ,mogło by tak być? ale co tam tak dodać, żeby miało ręce i nogi?

albo tą wierzbę przeniosę tam, gdzie prędzej rosły rh przed domem? Nikita nawet coś takiego wspomniała

Kasienko pamietam tylko nie wyrabiam, teraz jeszcze mała się pochorowała. Wklejam Ci na szybko 4 propozycje.

A to z bliska
z różami, hortami i buksami - w tle szpaler np z cisów

z magnoliami lub wiśniami ozdobnymi, jodłą koreańską wierzba i złotymi iglakami/ tawułami plus w tle jakieś iglaki:

z rg, magnolią/wiśnią, szerokimi iglakami w tle i miniatytowymi np berberysami

Z conicami, małymi drzewkami j.w. i np berberysami lub zurawkami
Łącz dziel zmieniaj - baw się kolorami i fakturami - powodzenia
Co z tym ogródeczkiem począć 08:15, 12 maj 2015

Do góry
Kasiu ja lubię etap kiedy obsadzam doniczki ,ale co roku jak juz mam kupic to mam problem co .
W tym roku pod dachem podtawiłam na surfinie -petunie
A na zewnątrz chyba pelaski

Ale zobacz to wiesz co to jest to maleńkie zielone

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies