W zeszłym roku sadząc niektóre roślinki, popełniłam błędy. Chochlik ogrodowy mi w tym pomógł
Na różowej rabacie mam żółtą smagliczkę, wyleci na ognistą Choć w zestawieniu z serduszką podoba mi się
Do różowych tulipanów wkradł się jakiś żółtek:
W tle mahonia zakwitła na żółto, a te żółtki nigdy u mnie nie kwitły i o nich zapomniałam:
I zrób sobie babo różową rabatę
Rzucam na pożarcie
Płyty brudne, jedna pęknięta, dwie krzywe, ale poprawi się
Klon jest tymczasowo, bo miejsce dla niego jeszcze nie gotowe. No i rabate korą musze wysypać... jutro
Aneczko, w tym ogrodzie kwitnie ok.7mln tulipanów. Sadzi się je w 3 warstwach wg głębokości, najgłębiej te, które zakwitną najpóźniej, płytko wczesne np. krokusy. Pracuje przy nich ok.30 ogrodników a kwitnienie dla turystów trwa od 20 marca do 17 maja w 2015r.
Mnóstwo barw kwiatowych. Paw też dumnie pokazuje barwy swoich piór.
Dorota, Beata, Ania, Gosia, Agata odpowiadam hurtem ...fajnie , że żabki siem podobają ognisko kompozycyjnie tak se wygląda, a ogród mam dość spory bo z budykami ok.0,5 ha
Bogdziu chciałabym mieć więcej rododendronów. Sądzisz, że tu, pod sosnami, zamiast tej hortensji na środku mógłby rosnąć?
A tu, przed tujami chciałabym posadzić dwa obok siebie. Jak zabiorę stamtąd ten pieniek zrobi się całkiem sporo miejsca. Czy sądzisz Bogdziu, że te miejsca mogą być dobre dla nich? I jeśli tak, to czy polecisz mi jakieś konkretne odmiany? Pod sosnami chciałabym mieć "Goldfinger" (tego z jasno obrzeżonymi liśćmi).
Rabata przy ciurkadełku zaczyna ożywać Choć posadzone hortensje limelight nadal sa słabo widoczne
Sąsiadka przyszłą sprawdzić, czy liście zmieniły kolor na jabłonce
A to tylko kwiaty :