Wystarczy, ze kupisz wysokie młode drzewka z dobrze wyprowadzonym , prostym pojedynczym przewodnikiem. Potem trzeba przyciąc wszystkie gałęzie ponizej poziomu , nad ktorym ma byc korona.
Zajrzyj do watku Magda70 jak prowadzi swoje młode graby. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6250-ogrod-niby-nowoczesny
Mozesz oczywiscie kupic wypasione duze juz drzewa w cenie 100-150 zł albo proste tańsze sadzonki. Wszytsko zalezy od zasobności Twego portfela
W prognozach , które podają zwykle jest informacja o ilości mm na h, trudno zatem oszacować ostateczna sumę opadów. Kupiłam sobie miernik opadów i juz wiem, ze 10l na m2 to wcale nie ejst trudno uzyskać..... Leje jak w tropikach.
Już to Małgosia cytowała, ale ja też muszem! W samo sedno Iza i jak dobrze, że jesteś!
Madżenko Twój wątek to nie pendolino tylko jakiś japoński poduszkowiec, i w dodatku ponaddźwiękowy.
Ogród powala, a rabata z różami i kostrzewami przy podjeździe- madżenieee!
Widzę ze skald zdecydowanie lepszy niż Florovitu bo zawiera oprócz azotu duża dawke potasu (ktory przeciwdziała brązowieniu lisci) . Widze jednak, ze najwiecej ma wapnia??
Oj tak wrocimy na hortensje tylko martwi mnie ze przegapię jezowki Musowo przesunac urlop na listopad!!!! Juz planujemy w tym okresie. Wiecej tego depresyjnego miesiaca bez słonca nie zniosę !
Gorąco polecam ci Pashmine czyli Pompon Flower circus- to ulubiony typ kwiatów dla mnie, kwiat który nigdy nie rozkwita w pełni. Jest niziutkie i cudowna. Sadziłam ja jesienią a już bardzo obficie kwitnie. Polecam Gartentraume - to taki rozbielony róz, jest cudna i niska. aspirant to taki niezawodny kwiat ale nie kolekcjonerska.
Zatem widzimy się next week
Twoje kompozycje kolorystyczne to strzał w 10tke a właściciwe powinnam napisac w okno bramki! Donica przed drzwiami to MISZCZOSTWO!
Czy Glamis będzie pasować do budyniowych i żóltych róż? Bo choruję na nią od dawna i czas nabyć ją drogą kupna!
Ps. Jutro składamy pracę licencjacka + 2 zdjecia w dziekanacie
Pomoc Cioci Gosi nieoceniona!
Kindzia czy możemy wałówkę ze soba na zjazd przywieźć?
Jak mi auto wezmą do naorawde to Sebk obiecał mnei zapowiada odebrać, ale to zart bo pociąg jedzie 5 godzin a samochodem 2,5-3 godziny do Krakowa...a do Ciebie to ile ja bede jechac?