Wiosna szybko nadrabia zaległości. Jeszce tylko deszczyk potrzebny. Exotiki na bank jako pierwsze zakwitną. Dobrze, że je posadziłam na przodzie okręgu.
Kobiety, odpowiadam zbiorczo, gdyż padam na pysk! Strzępek po 2 sezonach miał korzenie takie, że głowa mała! Ledwo udało się go wytargać, ale siedzi w nowym miejscu. Nowa magnolia też. I dereń kwiecisty. Prawie cała środkowa przekopana z obornikiem. Płot pomalowany. Jutro ciąg dalszy. Zakwasy głównie w...yyyy... czterech literach.
posadzone przed laty pod dębem żonkile zarosły trawą. Nie dbam o nie, po przekwitnięciu koszę kosiarką a jednak one chcą żyć i co roku kwitną
Pogłaskam je i o wybaczenie poproszę
A na Holzmilu magnolia lada chwila płatki rozwinie
Jutro biorę urlop na karczowanie trawnika.
Róże dzisiaj otrzymałem
No to jeszcze kilka aktualnych meldunków fotograficznych o zaawansowaniu wiosny u mnie .
Wrzośce ruszyły
Narcyzy gdzieniegdzie też - o ile nie padły łupem nornic.....miałam ich całe kępy a zostały pojedyncze sztuki
Miodunka od Bogdzi goni resztkami sił - chyba jej coś u mnie nie pasuje albo miejsce jej złe wybrałam, no nie daje bidulka u mnie rady...stara się i nawet zakwitła Ala że sporej kępki pozostała reszteczka...
Magnolia Suzan już w blokach startowych a Piruette jeszcze śpi
Martuś ja bym drugi raz w rodki nie weszła..
moje też nie zachwycają ale póki żyją to zostawiam poświęcając im tyle uwagi ile reszcie roślin. jak nie będą chciały ze mną współpracować to wylecą i tyle
lawenda i magnolia trochę nie teges jesli o podłoże chodzi ale jeśli w sporej odległości by były to chyba ok
Dziękuję Agnieszko...jak już będzie całość, będzie efekt, buziaki
Gienia zaszaleje, po kwitnieniu będę ją ciąć i formować w stożek, bo mi za dużo miejsca zajmie
Wildcat prawie, ależ to cudo magnolia
kwiaty, jak u piwonii czy róży
jeszcze ciut
za to gwiaździste dają pokaz
najmłodsza niebawem
te stare rok temu cięłam i w tym roku jeszcze więcej kwiecia
w tym znowu cięcie, bo nie da się przejść
Anitko, jaka cudna wiosna u Ciebie, a magnolia ma wspaniały pokrój, nie rozłazi się na boki tylko jest smukła. To jaka to odmiana wiesz? Jakaś gwiaździsta, różowa?
Nie mam żadnej magnolii, kiedyś miałam soulangeana alexandrina ale przesadziłam bo rosła jak szalona a kwiaty miałam brudny róż i mi się nie podobała. Chyba to wyczuła bo nie przeżyła po przesadzeniu. Teraz trochę żałuję ..