Gosiu, kosztował 80 zł. Były też maluchy po 35.
Elegant Lady dopiero tydzień temu zakwitł, najpóźniej ze wszystkich 3 odmian, które mam.
Dziękuję za info o hortkach, będę skubać w takim razie.
Witajcie, przed trzema tygodniami zauważyłem uschnięte końcówki na naszym ukochanym świerku. Drzewko spędziło z nami święta i od pięciu lat przygląda się jak nasz dom buduje się i pięknieje. Jest ...członkiem naszej rodziny.
Na zielonych pędach pojawia się ciemny nalot, coś jak pajęczyna. Co może wskazywać na przędziorka - opryskiwałem już dwa razy ale nie przyniosło żadnego efektu. Po, dosłownie, kilku dniach cała gałązka jest uschnięta.
"Kto sadzi drzewa uschnięte przeboleć musi", jednakże chciałbym je uratować.
Pozdrawiam
W rogu Prunus cerasifera 'Nigra' na wysokim pniu nad płotem
dalej w prawo hortensje bukietowe 'Bobo' jak się zmieszczą to pod nimi Carex 'Everest' - 7 szt, następnie wiśnia 'Amanogawa' (kolumnowa, wąska). Potem dwa cisy kolumnowe żółte ('Fastigiata Aurea), pod nimi burgundowe lub fioletowe żurawki. potem w rogu prawym 3 tuje 'Smaragd'a pod nimi żurawki żółte. Jak się da można jeszcze wcisnąć cebulowe na zasadzie kontrastu. W żółtych żurawkach fioletowe hiacynty lub tulipany, w bordowych żurawkach białe tulipany. Może krokusy w turzycach. Białe lub żółte.
Z nasypem ? jasny gwint to dopiero będzie
muszę do Ciebie zajrzeć - jesteś zdecydowanie hortensjowa, ja wciąż szukam swojej hortensji a póki co jestem różana
moja hortensja pnąca/ ta zdecydowanie moja/ idzie mi bardziej na szerokość niż wysokość, kurcze jakoś muszę ją odchudzić / może na ogrodniczkę się zapatrzyła /
floksy poprzestawiałam ach czekam, wiosną przesadzałam to może będą gorzej kwitnąć
Na mojej rabacie teraz kwitnie kocimiętka i ostatnie narcyzy babcine no i rośnie raczej kipi zielenią, strasznie mi się rozrosły liście żeleźniaka ciekawe czy mi zakwitnie
Ze ślimakami się rzeczywiście okaże w czerwcu,, lepiej nie mysleć
No to mam nadzieję, że zgramy terminy i wypijemy jakąś herbatkę u mnie na tarasie i ślimaki mi do tej pory ogrodu nie zjedzą
skoro się mianowałaś Prezesem od towarzystwa bzowego - zresztą słusznie to jestem w obowiązku zdać relację z moich bzów
otóż
to mój krzak który w tym roku nie wiem dlaczego zakwitł ubogo
mój nowy przygarnięty
jest też biały który zwisa do mojego ogrodu
a bukiet zrobiłam dla Ciebie i wszystkich członków Towarzystwa
E-muś przywiózł mi taki duży bukszpan. Potrzebuję porady. Jak go ciąć? Na kulkę na kilku nogach, czy spróbować zrobić stożka ? Dołem może sporo brakować.