Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 07:43, 10 cze 2015

Do góry
Nadrabiam po małym wywczasie
A u Ciebie już ŁAAAAAAAAAAANY kwiatów
Cudownie!!!!!

Zostawiam jedną z moich pierwszych róż na 5 stóweczek

Ogród w skali mikro cz.II 07:40, 10 cze 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Halinko witaj u mnie Ty chyba po raz pierwszy
Bardzo dziękuję za chęć pomocy buksom, zaraz zrobię fotki i wrzucę , choć chwalić się raczej ńie ma czym

A szmatki na lale chętnie przyjmę, moźe się wybierasz na 5 lecie Ogrodowiska do Szmitów ??? Bo by była okazja....nie chcę Ci robić kłopotu.... Dla lal wskazane materiały raczej cienkie , w drobne wzory i najlepiej jak się dziko nie strzępią ..nie gniewaj się ,że tak kaspruję
Buziole

Ten jest pierwszy..ma dużo młodych przyrostów, ale żółknie od środka...

A to drugi problemowy ten ma trochę tylko żółtych liści od środka ale za to od góry w obszarze cięcia ma brzydkie liście..a dezynfekowałam nożyce ,źeby nie było...

o jak ktos by sie pochylił nad tym bo moje z osattniego rzutu zakupowego takie były i dalej są mimo lania florovitem...
Pozdrawiam Eluś
Czasem słońce czasem deszcz 07:15, 10 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
odcienie zieleni w ogrodzie

To jest piękne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:09, 10 cze 2015

Do góry
Marzenko, czy rozpoznasz mi tę różę. Kupowałam ją jako NN. Jest to róża pnąca, wielokwiatowa i booosko pachnie...i tyle wiem
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:04, 10 cze 2015

Do góry
Tymczasem cieszą surfinie w doniczkach

hosty

liteczki i zieloniutkie igiełki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:57, 10 cze 2015

Do góry
Sebek czy znasz może tego robala? Mam go wszędzie, fruwa, chodzi, nawet w łazience go ostatnio znalazłam na kwiatku A ja nie wiem czy mam go likwidować bo mi szkody robi, czy dać mu żyć? Pomóż!!!
I jak widać na zdjęciu jeszcze się rozmnaża na moich oczach cholera jedna!!!
Czasem słońce czasem deszcz 05:40, 10 cze 2015

Do góry
i widok z tarasu

trawnik fatalny...ech...
Czasem słońce czasem deszcz 05:38, 10 cze 2015

Do góry
odcienie zieleni w ogrodzie
Tu, na razie jest chwastowisko, ale będzie... 03:17, 10 cze 2015

Do góry
Rok temu razem z żoną kupiliśmy działkę 3000 m2 z domem w stanie surowym zamkniętym, teraz go wykańczamy,a raczej to on nas wykańcza żona zajmuje się domem a ja ogrodem. Podobało mi się zdanie mojej żony cytuję "Piotrek jakie płytki do łazienki, ja na to nie wiem, Ty wybierz Ty zdecyduj a żonka na to,tak ale jak bym sie zapytała jaki nawóz to byś mi od razu powiedział dobra koniec nudzenia dodam parę zdjęć z przed roku jak to wyglądało trawa miała ponad metr wysokości a w niektórych miejscach równa z ogrodzeniem

teraz to wygląda trochę inaczej ale to jeszcze nie to

Różaneczniki - choroby i szkodniki 01:36, 10 cze 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Magjo prosze o radę, mroźny wiatr w grudniu przypalił liście czy grzyb. W sumie ten krze rośnie jak dziki, ma dużo długich przyrostów, kwitnie jak szalony, ale plamy na lisciach powatarzają sie co roku, w tym wyjątkowo dużo. Miejsce nieosłoniete bo ogród młody, ale mam nadzieje, że jednak to mróz a nie grzyb.

Raczej to słońce zimowe mu szkodzi... możliwe? Jak nogi w zmarzniętej ziemi siedzą to słońce czuprynę może przypalić. Grzybki wiosenne to na słabeuszach się pojawiają i to plamy pstrokate są a nie na brzegach liści.

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 01:02, 10 cze 2015

Do góry
Coś chyba dolega mojej magnolii Genie.

Młode liście mają kolor prawie bordowy - myslałam, że może to urok tej odmiany, ale dzisiaj dostrzegłam, że liscie są pofałdowane, nierówne i z takimi jakby guzkami.
Zdjęcia z komórki i wieczorem - na nowych liściach widać, że te brzegi nie są równe, tylko takie pokurczone, no i niektóre są bordowe.
Magnolia posadzona była w kwietniu do ziemi rodzimej (dużo piachu) wymieszanej ze zwykłą ziemią (uniwersalną) - zgodnie z zaleceniem pani ze szkółki, również za jej radą nie była nawożona, bo "miała sobie sama poszukać składników w glebie".
Może jednak brakuje jej czegoś a w glebie tego nie ma?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:32, 10 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Trytoma nieprzesadzana daje czadu.. a była fatalna po zimie.

O wreszcie ktoś ma trytomę.
Ja jej całą wiosnę zapowiadałam egzekucję i nadal przy niej obstaję a ona zaczełam mi się odwdzięczać kwitnieniem.
trytoma zniechęciła mnie do siebie strasznym wyglądam liści po zimie - ciachałam je nożyczkami w połowie długości, tak nędznie wyglądały.
Szybko też przekwita trytoma, przez co staje sie dla mnie mało urokliwa, bo dół kwiata juz ma zielone kulki, podczas gdy góra jeszcze nie w pełni rozkwitła. Ciekawa jestem twojej opinii na temat trytomy.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:32, 10 cze 2015

Do góry
chelll napisał(a)

Aniu, dzikuję za odpowiedź. Tylko po co mi pokazywałaś tę różową, teraz chcę dwie Powiedz jeszcze, jak one długo kwitną, bo z tego, co piszesz, wolą słońce.

No i jeszcze... co to za Fineczka ? Może głupio, że pytam, ale ja jeszcze na forum raczkuję, więc chyba mi wolno.
A tę różę, która zachwalasz, też gdzieś umiejscowię

Kwitną dość długo Potem się przycina i powtarzają. Ale już nie tak mocno.

Lilie wodne i do spania.... bo za 6 godzin pobudka Fotki też się skończyły

Starorzecze na górce 00:31, 10 cze 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)
inne takie - rabatka południowa, b. słoneczna, królują brodacze i Mme Alfred Cariere

Pieknie ..........to takie twoje małe Chelse Flower Show.....naprawde, a połączenie z ostrogowcem to juz mistrzostwo świata, chociaz i szałwie z przywrotnikiem wyglądają bosko. Masz dar i umiejętnśc tworzenia pieknych rabat w stylu angielskim, oby tak dalej Agatko
Dawno tu nie zaglądałam - byłam jakoś tak w początkach twojego wątku a tu takie piekne rabaty pokazujesz
I avatarek nowy - ładny
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:29, 10 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ładna ta rozowa, moją slimaki objadly i nie wiem czy zakwitnie

Szałwie potarzają kwitnienie po przycięciu.. odbije i zakwitnie. Ale za jakiś dłuższy czas.
I coś innego..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:28, 10 cze 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, ta Twoja Elmshorn oprócz ogrodzenia ma jakąś podporę, czy na nim wisi?

Nie mogę rozpoznać tej niebieskości.

Elmshorny rosną luźno.. ale zajmują miejsce.. eMuś chciał je opłotkować... barbarzyńca!!!
A niebieskie to baptysja..
Po raz setny to samo Ale lubię to połaczenie.. niestety jest niezbyt trwałe. i może dlatego tak się podoba.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:25, 10 cze 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Oczy można sobie u Ciebie wypatrzeć... wiesz o tym? Miodzio!

Zaleta kokoszkowania

Trytoma nieprzesadzana daje czadu.. a była fatalna po zimie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:24, 10 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Rany co za cudo. Lecę czytać dalej ale musiałam powzdychać nad nią. Rozumiem ze NN?

Ta jest o imieniu
Piwonia Karl Rosenfield.. ciemna, wielkie kwiaty
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:23, 10 cze 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Przepis już mam zanotowany Dzięki. Dobrze, że zapytałam, bo bym pewnie co tydzień miksturę robiła
Zaaplikowałam i ładnie ruszył delikwent...

Piwonie prześliczne

Piwonie są śliczne I pachną bosko
Ewelinka rozwinęła się

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:21, 10 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Świetne połaczenie. Pozdrówka.

Ślepej kurze ziarno
Ostatni rodek... Alfred... w połowie już pąki wyłamałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies