Dzięki za fotkę.
Zastanawiam się jak go ciąć,co roku bardzo przycinałam i nie kwitł,w tym roku nie przycięłam za dużo i kwitnie,choć nie podobają mi się te paruczki wcale.
Madżen prowadzisz go na drzewko?...mało na fotce widać.
Gabi prowadzę go na drzewko na pniu o wysokosci 1,3 M z kulista korona. Tne go bezlitośnie o 1/2 i rok temu niemla nie kwitł. W tym roku szaleje. Mnie tez te peruczki nie zachwycaja zwłaszcza przy żółtym zlotlinie... Dlatego złotlin idzie out a za rok mam nadzieje ze perukowiec bedzie miał juz ładna korone. Wczoraj zrobiłam ze złotlinu zywopłot to moze perukowca za ok 2 tygodnie pokaze....
Marzenko pytałam wcześniej,ale przepadł mój post wśród wielu innych...
czy polecasz zestawienie jeżówek z amazon mist, chyba coś takiego czytałam, ale boję się że carex za niskie, co sądzisz?
dzisiaj wreszcie mają przyjść róże, aż się bojam co to będzie
Ja tez nie mogłam dojśc do rzeczywistego rozmiaru Tradescant, dlatego posadziłam w takim miejscu. Ze i 1,5 i 2,5 M wytrzymam, gorzej gdy bedzie 0,8... Ale zwykle roze są u mnei wyzsze niz podają angielskie żródła
Pomyśl o Suvenir du dr Jamain lub kwitnąca raz Tuscany. Wpadnij do Rench ma troche historycznych to doradzi
Gorąco poelcam' wiesz moje jezowki w pierwszym roku zwykle niskie były pasowaly muszisz zatem poszukac niskich, bo np soteriologiczne bells rosnie u mnei na wysokosć 70 cm i jest bardzo wysoka a tegoroczna double delight wygląda na niska...
Z uporem maniaka sadze jezowki w carexy z marnym jak na razie skutkiem....