Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 22:07, 22 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiem jak dalej przebiega linia rabaty, ale ja bym chyba złagodziła ją troszkę po lewej przed drzewkiem i tam posadziła trawki, a za tło będą robić szmaragdy? Bo nie chce mi się po binokle lecieć, żeby dokładniej zobaczyć. Po sobocie to nic mi się nie chce.

Z tyłu są szmaragdy, potem hortensje w sszpalerze. Linie rabaty przy drzewku planuje ciut złagodzić, bo mąż zawsze w tym miejscu niedokasza, co mnie drażni
Chciałam tylko sam przód zmienić, tj żurawki i trawy. Muszę odczekać, bo pośpiech to zły doradca.

Poza tym szykuje mi się do opracowania rabata ognista, żółte liliawce mam, a teraz sie okazało że wyrosły mi pomarańczowe lilie. Planuje połączyć je z granatami... w sensie z kolorem granatowym

babka 22:31, 22 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Nie mam nic nowego do fotografowania. Ile można przynudzać boniką i różą przy studni? Ale szykują się liatry, jeżówki, chyba werbena...

Jakby ktoś rozpoznał powojnik...

Takie cuda i mówisz, że nie masz nic do fotografowania ??
Urocze połączenie róży z powojnikiem. Celowo zamierzony efekt czy przypadek ?
07_Rene 22:31, 22 cze 2015

Podziele się z Wami jeszcze jedną moją weekendową obserwacją Mianowicie moje cisy zaatakował misecznik cisowiec. Na szczęście nim zrobiłam oprysk, za intruza wzięły się larwy biedronki. Naliczyłam kilkanaście i nawet azjatycka sie trafiła. Ciekawe, czy zjedzą misecznika do końca?...

babka 22:33, 22 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Podziele się z Wami jeszcze jedną moją weekendową obserwacją Mianowicie moje cisy zaatakował misecznik cisowiec. Na szczęście nim zrobiłam oprysk, za intruza wzięły się larwy biedronki. Naliczyłam kilkanaście i nawet azjatycka sie trafiła. Ciekawe, czy zjedzą misecznika do końca?...

brrr ... horrory zapodajesz
07_Rene 22:35, 22 cze 2015

babka napisał(a)

Takie cuda i mówisz, że nie masz nic do fotografowania ??
Urocze połączenie róży z powojnikiem. Celowo zamierzony efekt czy przypadek ?

Tak pół na pół Chciałam różę z powojnikiem, ale nie wiedziałam, że kolory tak fajnie się zgrają. Ten powojnik jest naprawdę wporządku, zero chorób i problemów.
07_Rene 22:37, 22 cze 2015

babka napisał(a)

brrr ... horrory zapodajesz

Przy ściąganiu darni spod tuj, widziałam pająka, który miał na odwłoku mnóstwo małych wyklutych, ruszających się pajączków. To było okropne, ale aparatu nie miałam brr aż mnie ciary przeszły na wspomnienie
07_Rene 22:42, 22 cze 2015

monteverde napisał(a)
Wpadłam z rewizytą Piękny ten Holmes, mam też kilka z pojedynczymi płatkami dla Ciebiepozdrówka

Dzięki Aniu, pozdrówka

babka 22:52, 22 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Przy ściąganiu darni spod tuj, widziałam pająka, który miał na odwłoku mnóstwo małych wyklutych, ruszających się pajączków. To było okropne, ale aparatu nie miałam brr aż mnie ciary przeszły na wspomnienie

Się dzieje w tej przyrodzie Okropne to dziś ślimaki rude zbierałam po deszczu. 68 sztuk! Całe szczęście że nie na rabatach a za gospodarczym, no ale jednak ...
A po chwili kotka przyniosła mi pod nogi mysz, wczoraj też przyniosła i ... wpuściła do piwnicy :/
Ojjj ale temat .....
Konieczki 23:50, 22 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Olu, Sylwio

Na razie korzystając z pochmurnej pogody przesadziłam obwódkę bukszpanową.

Kurde nawet czuję zapach tej lawendy, to zdjęcie lepsze o tych paskud na cisach
Benia 08:03, 23 cze 2015

Reniu świetne to połączenie róży z powojnikiem. Chyba mamy podobne gusta
z tą różnicą że u Ciebie już kwitną i cieszą oko a u mnie kwitną ale jako pomysły bo pergola w trakcie prac jeszcze ale mam nadzieję, że do jesieni się zrobi i róże posadzę jakieś - i tu jest problem jakie - wiem tylko tyle że chciałabym żeby były to pnące różowe a do towarzystwa miały fioletowe powojniki - myślałam o pnącej "New Dawn" ale nie wiem czy nie będzie jej za gorąco pod połunie jak będzie??? - muszę się doszkolić
Ewentualnie zmałpuję, tą odmianę która rośnie u Ciebie - bo piękna jest