Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:59, 10 maj 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

piękny ten potfor
ślimaki u mnie wygrywają niestety, już nie mam siły do nich, a dziś jeszcze pada to dopiero mają raj

W nocy znów czołówka na głowę i bleee... aż mnie ciary przechodzą..

Coś ładniejszego.. i uciekam z kompa.. miała być godzina siedzę 2

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:53, 10 maj 2015

Do góry
Spacer w lesie...

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:53, 10 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/843046/original.JPG[/img] [img size=640x424]http://assets3.ogrodow

piękny buczek, marzy mi się taki zapach bzu uwielbiam, szczególnie wieczorem zapach roznosi się po całym ogrodzie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:52, 10 maj 2015

Do góry
tulipany chylą się już ku upadkowi...a szkoda
rozkwitły floksy szydlaste

mój wczorajszy nabytek z Oliwy

orlik na tle smagliczki skalnej

kokoryczka
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:52, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I bez jednego szczegółu ogród od razu wygląda o niebo lepiej.. jedyna zaleta braku... Everesta
Jakby to miało znaczenie.. wolałabym ten płot.. ale taka kolej w życiu.. ludzkim i psim.. nie mam kochanego psa, ale mam ładny widok.. coś na pocieszenie..

Do tej pory fotki robiłam ale tylko fragmentami.. bo płot wyglądał okropnie..
a teraz ta dam... nawet jak stwierdziłam do eMusia, że wsiowa wreszcie wygląda i chyba pora zmienić jej nazwę ze wsiowej rabaty na angielską

Ta dam... wreszcie nowe pole do fotografowania Niech żywopłocik podrośnie, sadzony w zeszłym roku wiec mizerny

Łałłłłłłłłłłł ale widoki Z tej perspektywy nie widać ślizgaczy
Sielsko anielsko:
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:51, 10 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Jakie piwonie! Moja koperkowa się obraziła, bo nie kwitnie drugi rok:/ a kwitnącą kupiłam, więc to ja coś źle robię. Co?
cudnie u Ciebie, ta bujność!!
czekam na siewki werbeny, bo na razie mam na parapecie z siewu domowego (dostane, bo moje nie wzeszły, jak zwykle
kiedy ją wysadzić? bo się bojam że Zośka załatwi...

Werbenę już posadziłam do gruntu, niech się hartuje, ona nie jest taka wrażliwa na mróz.. Wychodzę z założenia, że jak siewki same teraz rosną, to znaczy, że przymrozków się nie boją Natura wie kiedy rosnąc by przetrwać.

Przesadzane wielkie egzemplarze dzień były zwiędłe, a teraz stoją na baczność..

I serduszkowo.. pogubiłam się co wstawiałam a co nie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:47, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

piękny ten potfor
ślimaki u mnie wygrywają niestety, już nie mam siły do nich, a dziś jeszcze pada to dopiero mają raj
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:47, 10 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)
Dzięki Aniu.
Jutro będę działać bo dziś jest wszystko pozamykane.

Tak się cieszyłam z mojego pierwszego bukszpana.
Ładnie przezimował, pokrył się śliczną zieloną czuprynką a tu taka niespodzianka.

Buuuuuuuuuuuu........... idę na wojnę

Bukszpany niestety nie są pancerne i jak nie robal to grzyb je potrafi załatwić.. nasadziłam sobie obwódek i nie jestem przekonana czy to był dobry pomysł. Z drugiej strony narzekam na bukszpany i żurawki, ale z drugiej strony jak bez tego w ogrodzie??

To parocja. Tej nic sie nie chwyta..

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 12:44, 10 maj 2015

Do góry
Tak wygląda teraz nasz trawnik wysiany równo 3 tygodnie temu. Nie dodałam jeszcze w poprzednim poście, że mieszkamy na Mazurach (okolice Olsztyna).
Trawnik jest nawadniany praktycznie codziennie. Zdarzyło się może dwa, góra trzy razy, że nawadniany (przez nas lub deszcz) był co drugi dzień. Jak widać dużo jest pustych miejsc i nasion, które jeszcze nie skiełkowały. Tak jak wspominałam, zostały przegrabione i zwałowane, nie przykrywaliśmy ich ziemią.
Czy jest szansa, że coś z tego wyrośnie? Nie musimy mieć trawnika jak z obrazka, równego jak stół, jednolicie wybarwionego. Wasze na forum są przepiękne. Przy tej powierzchni i nakładach od razu założyliśmy, że nie mamy na to szans. Zależy nam, żeby na działce zazieleniło się (nie od chwastów), można było rozłożyć koc, a psiak miał gdzie polatać za piłeczką.
Serio, jesteśmy już w desperacji, walczymy z tą działką trzy lata.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:43, 10 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)

sadź kepami, lepszy efekt

Moja w szklarni kwitnie Ale foto brak.. za duży bajzel w szklarni.

Lilia himalajska dobrze rokuje w tym roku, w zeszłym co wypuściła listki to je szlag trafiał i wybujała na 30 cm.. a w tym roku już mi po dupsko sięga.. będzie ogromna Obwód łodygi też już zacny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:40, 10 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu a jak się ma katalpa. Czy już ruszyła po wypadku?

Zbysiu ruszyła i ma się dobrze.. a na odłupanej połówce rosną nowe gałązki.. to mocne drzewo

Specjalnie dla Ciebie zrobiłam foto..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:38, 10 maj 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Aniu, w tym roku dałam ciała z lawendą. Za wcześnie przycięłam. Przymarzła. Teraz sobie poczekam do lipca.
Z plagą walczę ... ślimaczą. Jeżówki mi wrąbały.

U mnie z powodu mokrej zimy chryzantemy padły, wrzosy, wrzośce, troche lawend...

A ślizgacze dopełnią reszty.. z niektórych lilii nic się nie zostało, jeżówki niektóre do ziemi..

Jak nie urok to sraczka.. Wiec cieszmy się tym co zostało..
Crimson potforowaty na maksa.. chyba latem będę go ciąć...... jak przez sezon urośnie znów ponad metr, bo mi chałupę rozwali..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:35, 10 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania ale orliki u Ciebie już w pełnym rozkwicie cuda!!!

Orliki tylko niektóre kwitną, większość jeszcze w pakach.
I jakieś inne foty

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:34, 10 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Zdjęcia robione telefonem. Przepraszam za jakość ale u mnie dziś wściekłe słońce.

Jola obawiam się, że to nie są przędziorki
Przędziorki (nie zawsze jest pajęczyna).. nie powodują zjedzenia liści.. liście żółkną, są cętki żółte, liście się deformują, ale nie są zjadane.. liście spadną a tu są po prostu wyżarte.
I albo grzyb (ale ja nie jestem w tej materii wyszkolona, pytaj Irenkę lub Madżen) albo ślizgacze. Mi te france nawet hortensje zjadały.. zbierałam z hortek z wysokości 1 metra ..

Raczej obstawiam grzyba.. dziewczynom na bukszpanach jakoś tak liście leciały.

Na przędziorki to Magus najlepszy bo atakuje wszystkie stadia rozwojowe.. i trzeba powtórzyć oprysk. A na grzyba nie mam pojęcia co. Danusia na wątku o bukszpanach pisała na co kiedy robić opryski na bukszpanach.

Mam skopiowane czym trzeba..

SCORE + TOPSIN dobra mieszanka

ROVRAL 20 ml + TOPSIN 10 ml

SCORE 5 ml / 10 l + TALSTAR 5 ml

Sarfun 0,1% podałbym na początku lipca lanca doglebową

Na robale Magus (przędziorki), i inne Mospilan, Nimrod
Początki w Kruklandii 12:22, 10 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Wyszło tak sobie bo kulki malutkie...

ale 4t żwiru przerzucone

I Juzia pisze, ze to tylko "tak sobie"...
Elagancko psze Pani

Życie w wiejskim ogrodzie 12:21, 10 maj 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Gosiu aleja stipowa jest już zrobiona Obecnie nie wygląda rewelacyjnie bo trawki są jeszcze małe a do tego regularnie podjadane przez Mrówkę Między stipami posadziłem szałwię omszona w kolorze blue i już ma paczki kwiatów Tak to wygląda ... nic nie widać Hahahahah

Mi wystarczy wyobaźni by ją zobaczyć, trenuję regularnie. Ja przed domem chcę dać podobne połączenie, też stipa tylko z lawendą. Też je sobie ciągle wyobrażam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:20, 10 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo to chaber wielkogłówkowy od Ciebie. Pszczoły muszą mieć żółtki w ogrodzie.

Pajholas - sprawdzę - on ciągle w dołowniku (ale nie warzywnikowym tylko po kompostowym).

Moja Pjholas do tego roku była w fatalnym stanie.. myślałam że padnie.. i się pozbierała.. dobrze Bogdzia mówi, RH dobrze posadzony da radę.. tylko potrzebuje czasu.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:18, 10 maj 2015

Do góry

Zdjęcia robione telefonem. Przepraszam za jakość ale u mnie dziś wściekłe słońce.
Ogród Loczka 12:17, 10 maj 2015

Do góry

Kochanowy ogród 12:17, 10 maj 2015

Do góry
Hortensja na końcach liści coś żółtawa ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies