Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:45, 09 maj 2015

Do góry
Gratki na 3 setną stronę zostawiam Niech wszystko pięknie rośnie, sił nie brakuje a fantazja ogrodowa Cię niesie

Tysiąc radości i utrapień 23:41, 09 maj 2015

Do góry
Alicja169 napisał(a)
witaj. Czy to krokusy w Chochołowskiej Dolinie? Dawno tam nie byłam..
Piękny spacer zaliczyłaś

W Chochołowskiej nie byłam, więc nie wiem. Na Kalatówkach sprawdziłam i już przekwitły. Małe kępki krokusów były na Gubałówce oraz w Gąsienicowej. Natomiast ładny dywanik był przy schronisku Ornak w Dolinie Kościeliskiej i tam właśnie robione te zdjęcia krokusów
Życie w wiejskim ogrodzie 23:41, 09 maj 2015

Do góry
MalaGoska napisał(a)
A co z aleją stipową? Skończyłeś już ją? Chętnie jakieś zdj bym widziała...

Gosiu aleja stipowa jest już zrobiona Obecnie nie wygląda rewelacyjnie bo trawki są jeszcze małe a do tego regularnie podjadane przez Mrówkę Między stipami posadziłem szałwię omszona w kolorze blue i już ma paczki kwiatów Tak to wygląda ... nic nie widać Hahahahah

Starorzecze na górce 23:38, 09 maj 2015

Do góry
siewka

Starorzecze na górce 23:37, 09 maj 2015

Do góry
Starocia z końcówki kwietnia: nektarynka dała popis (ale obecnie poskręcało jej liście i zaczęła już chorować, no i trochę cebulowych, robak liliowcolubny-mam inwazję, wylew miodunek od zawitki, doniczka Dorotki)

Starorzecze na górce 23:33, 09 maj 2015

Do góry
Parę zdjęć z dzisiaj z White Canningham'sem w roli głównej:

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:31, 09 maj 2015

Do góry
peonia napisał(a)
ups.... falstart tak się spieszyłam że nie wgrałam zdjęć

przepraszam za jakość zdjęć ale na szybko robione telefonem

jest to len ogrodowy, a dokladniej jego dorosla postac, ktora tylko zajeta jest sexem, a potem umiera. Niebezpieczna jest larwa. Poniewaz len, jak sama nazwa wskazuje jest nieruchawy, to latwo go mozna mechanicznie usmiercic. Dorosla postac zyje ok. 1 tygodnia. Larwa jest bardzo zarloczna, zyje rok i pozera korzenie, zwlaszcza trawnika. W tym roku jest istna plaga lenia.
Moja bajka 23:19, 09 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Za parę groszy na rupieciach kupiłam taki świecznik, który będzie udawał poidełko

Fajny pomysł . U mnie wróble mają swoje upodobania. Wystawione poidełko ignorują, chociaż przysiadają obok, a pić latają sobie do beczki z deszczówką.
Ogród Loczka 23:19, 09 maj 2015

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 23:18, 09 maj 2015

Do góry
Wczorajszych zdjęć kilka

Białe przekwitły, czerwone kwitną dalej i wreszcie nie spuszczają głów

Ogród niby nowoczesny ale... 23:15, 09 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Donice są z desek tarasowych, robione przez eMa w 2012r chyba (a może rok wcześniej... i malowane na brązowo...bo to byl mój ukochany kolor wtedy a w 2013 zmieniły się moje upodobania malowane jedynką do drewna - czarny połysk.

masz przed i po

oooooooo Ty Nasza KRÓLOWO METAMORFOZ

ps. widzę żes wtedy i w brązowych roślinach gustowała

Ogród Loczka 23:04, 09 maj 2015

Do góry
Przyjęcie urodzinowe Alutka:
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:00, 09 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Widać już zmiany u Ciebie, coraz ładniej
Piwniczka super zaczyna obrastać, podoba mi się ten naturalistyczny klmat. Z kolei piwniczka z Goczałkowic, którą Renata wstawiła cudna i tak pomyślałam gdybyś na jej wzór boki frontu tej swojej podobnie obsypała ziemią, kamieniami...? chodzi mi o utworzenie trochę takiego kopca.

PS. patrząc na fotki z tulipkami od razu pomyślałam, że zmieniłaś sprzęt foto Udane zdjęcia to nie tylko zasługa aparatu ale też umiejętności Urocze

Ola, z ziemią to byłoby problematyczne, bo w tych miejscach byłby zbyt duży spad, żeby nie groziło obsunięciem. Nie ma możliwości porzerzenia piwniczki i wyłagodzenia tych przodów, bo jej lico jest ok 3 metrów od garażu.
Pomysł z Kamieniami bardziej mi przypadł do gustu, ale to dopiero za kilka lat, bo teraz zbyt niebezpieczne dla mojego 3-letniego syna. Już teraz wdrapuje się na piwniczkę, kamienie mogłyby się też obsunąć.
Dzięki za inspiracje wcześniejsze, teraz je dopiero zobaczyłam, no i że Ci się chce do mnie zaglądać i obmyślac)))

Dla Ciebie ostatnie tulipanki

Odnalazłam w końcu czytnik kart. Zdjęcia lepsze, ale też bardziej czasochłonne Za takich ujęć komórką w życiu bym nie zrobiła

Tysiąc radości i utrapień 22:58, 09 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Przez cztery wspaniałe dni zajmowałam się chodzeniem i obserwowaniem "ogrodów" jakie tworzy przyroda w Tatrach

witaj. Czy to krokusy w Chochołowskiej Dolinie? Dawno tam nie byłam..
Piękny spacer zaliczyłaś.
"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:51, 09 maj 2015

Do góry
Ogród do kwadratu 22:49, 09 maj 2015

Do góry
Tereniu... a kwadratowy uwielbia Ciebie

Magdziu - to już czwarty roczek leci... murki nietknięte... czekam aż eM się zlituje

Renia - nie czaruj... A jak twoje różyczki... pączków mają dużo? U nas niektóre całkiem całkiem...

Gabrysiu... martwi mnie to "zawsze"

Kasya... palibinom idzie teraz czwarty roczek. Na cytowanej przez Ciebie fotce miały trzy. Widzę teraz że mocno podrosły przez ten ostatni sezon... jakieś 0,4m- 0,5m mimo cięcia! Teraz po kwitnieniu muszę je prześwietlić i wykulkować - ostro!
Na ostatniej fotce to również palibin, ale on był cięty rzadziej i taki dzik troszkę się zrobił . Zauważyłam, że im więcej kwiatów - tym pąki są drobniejsze.

Ewelinko - no cuuudny maj ... to słychać Już wklejam... tym ostatnio się zachwyciłam...

palibiny kwitną w najlepsze... zapach oszołamia

czosnki tuż, tuż...

podobnie kostrzewa - tu buksiki jeszcze nie wyszły na ludzi, ale mocno nad nimi pracuję

przywrotniki skrzą się po deszczu
Ogródek Ewy 22:49, 09 maj 2015

Do góry
Widziałyśmy takie pięknoty.

I takie też.

Tulipan - Tulipa 22:49, 09 maj 2015

Do góry
Pytanie: Czy ktokolwiek orientuje się odnośnie zielonokwiatowych tulipanów Formosa i Golden Artist. Golden Artist winień być ciemnozółty z zielenią i pasmami pomarańczowymi-u mnie są tylko żółte-czy tak może być? Jakie mają pręciki? A Formosa jest jaśniej zółta, z zielenią intensywną, ale u mnie mają jedne czarne pręciki a kolejne mają żółte pręciki. Który jest który?

pręciki zółte, Formosa fotka 1

pręciki czarne też Formosa fot.2

pręciki żółte czyżby Golden Artist? fot.3

kolejne pytania jeśli ktokolwiek jest tu żywy i odpowie cokolwiek
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:48, 09 maj 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Śliczny ,ten leśny klimat z drugiej strony.Nie wiem jakie to mogą być bodziszki ,ja na skarpie mam korzeniaste ,bo są niskie ,ale liście im nie pachną .
W Jaworniku są te czerwone ,krwiste zielone i te z ceglanymi liśćmi chyba Marmalade .Mnie zawsze zachwycała piwniczka w Goczałkowicach .

Rzeczywiście fajna piwniczka, taka klimatyczna. Bardzo podoba mi się ścieżka z kamieni. Ale tam też nie ma zbyt wiele gatunków roślin. I właśnie taki lekki minimalizm chciałabym u siebie. Wystarczy już, że każda strona będzie w innym klimacie, ze względu na nasłonecznienie.

W to lato planujemy wymienić drzwi do piwniczki i szpetny komin. Dopiero wtedy będę decydować, co dalej. Ale cały czas myślę

W cieniu - zacieniona 22:46, 09 maj 2015

Do góry
...na dobranoc...leśne fiołki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies